Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! Kan ik bevrucht zijn?

 • Auteur
  Berichten

 • Mier Anoniem
  Bijdrager
  #10180412

  Hoi allemaal, 

  Ik start hier een topic omdat ik ff niet weet waar ik terecht kan. 

  Ik heb in het weekend van 9 en 10 Maart onbeschermde seks gehad. Ik gebruik anticonceptie namelijk: Ethinylestradiol/Levonorgestrel Teva 0,03/0,15mg. Heb dit even van de verpakking overgetypt hihi. 

  Ik heb altijd een stopweek van ongeveer 5 dagen, soms 6 omdat ik dan 1 dag later ongesteld wordt, aangezien ik het weekend nooit ongesteld wil zijn. Nou was ik met deze menstruatie al angstig omdat deze menstruatie gewoon 3 dagen later kwam! En dat had ik nooit eerder meegemaakt. Ik werd dus dinsdag 5 Maart ongesteld, maar slikte de pil ivm stopweek sinds donderdag 28 februari niet. Ik heb woensdag 6 Maart de pil weer ingenomen en bleef toch ondanks de pil ongesteld t/m 9 Maart in de ochtend. Ik heb dus die avond wel seks gehad. En 10 Maart ook ’s ochtends. Ik ben 10 Maart op vakantie gegaan naar Lanzarote en ben dus 11 Maart de pil vergeten en heb die 12 Maart dubbel ingenomen. Vervolgens ben ik in deze week op vakantie nogmaals 3x de pil vergeten ’s ochtends in te nemen en heb die dus ’s avonds nog ingenomen, waarvan ook nog 1x hiervan ipv de avond de ochtend een dubbele dosis. Ik heb een geheugenstoornis en heb normaal altijd een brief met neem de pil in op de wcbril liggen, zodat ik het niet vergeet. Ik deelde hier de badkamer met vreemden waardoor dat niet gaat en heb het dus op me nachtkastje gelegd, maar alsnog gewoon vergeten. Ik voel me zo stom omdat het juist altijd zo goed ging en hem nooit vergat!

  Mijn vraag is dus.. is er een mogelijkheid op bevruchting? En zo ja, wanneer dan een test doen? Ik wordt natuurlijk over 10 dagen weer ongesteld, moet ik dat afwachten?


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10180415 Quote

  Het is niet zo dat je met het weer slikken van de pil afdwingt dat je menstruatie stopt. Dus dat dat een paar dagen duurt, is niet zo gek. De stopweek is normaal ook 7 dagen, en als je de pil netjes 21 dagen neemt, begint je menstruatie altijd op ongeveer dezelfde dag. Misschien ook een goed idee om een wekker in je telefoon te zetten, valt beter op dan een briefje.

  Avond innemen ipv ochtend zou geen probleem mogen zijn, maar pas de ochtend erna mogelijk wel. Het is dus zeker niet onmogelijk dat de pil deze maand niet effectief is.


  SuSo
  Bijdrager
  #10180460 Quote

  Hoi,

  Wat vervelend dat het deze vakantie niet goed met het innemen van de pil. Een wekker op hè telefoon zou inderdaad een goed idee zijn ipv een briefje. Het innemen van 2 pillen achter elkaar heeft geen enkele zin, dus doe maar niet meer. 

  Het kan zijn dat je bevrucht bent, testen heeft nog geen zin. Ik zou wachten tot je stopweek. Als de menstruatie uitblijft dan pas testen. 

  Succes

  #10180513 Quote

  Ik zou toch de huisarts om raad vragen voor het geval dat je bevrucht bent. 

  Misschien moet je dan een morning afterpil nemen als het echt niet gewenst is en kan het nu nog en straks niet meer. 

  Heel veel succes! Hopelijk ben je niet zwanger .


  Mier Anoniem
  Bijdrager
  #10181573 Quote

  En kan ik niet nu al stoppen met het innemen van de pil om te kijken of ik ongesteld wordt? Of werkt dat niet?


  JUSTanotherNAME
  Bijdrager
  #10181578 Quote

  In de bijsluiter staat precies het advies wat te doen als je een tablet vergeten bent in de eerste week  of2e week. Ik zou ivm onregelmatige inname andere anticonceptie overwegen zoals een staafje ofzo want de pil vraagt wel een dagelijkse inname. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  JomieJW
  Bijdrager
  #10181615 Quote

  Ik zou ook even de bijsluiter en de huisarts raadplegen. Daarnaast sluit ik me aan bij een eerdere reactie, je moet even gaan nadenken of de pil dan wel een handig anticonceptiemiddel is voor jou als je deze niet regelmatig kunt nemen. Want hoe onregelmatiger, hoe onveiliger.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct