Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Nachtelijk Clusteren Doorbreken

 • Auteur
  Berichten

 • Mandarijntje
  Bijdrager
  #10520021

  Dag allemaal,

  Mijn tweede is nu 7 maanden. We hebben een hobbelige start gehad en een soort chronische verkoudheid door alles wat de eerste meeneemt van de opvang. Hierdoor heb ik in bed, savonds en snachts, veel en lang gedacht, ach kom maar hier.

  Dat denk ik sowieso veel! Ik ben niet van het laten huilen, wel van het voeden op verzoek en zo lang mogelijk de baby in het eerste jaar volgen in de behoeften.

  Maar.. nou heeft dit er bij de tweede dus in geresulteerd dat ik (serieus) al 7 maanden om 19u naar boven ga en met een baby aan mn borst tot 7u sochtends boven blijf. En ik ben het heeeeeeeeelemaal zat 😂

  Maar echt 

  Dus ik probeer haar zelfstandig te laten slapen. Maar ze krijst tot overgevens toe (en ik hou echt niet van laten huilen, dat staat me 100% tegen), als ze even niet huilt zoekt ze gefrustreerd in alles een borst. Zelfs haar eigen vingers of een speen zijn niet oke.

  Het is een gewoonte geworden, meer dan een behoefte. Daar begin ik van overtuigd te raken. Maar hoe ga ik dit liefdevol doorbreken?

  Herkent iemand dit en hebben jullie tips?

   

   


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10520049 Quote

  Oooh heel lastig!

  En in slaap weg leggen lukt ook niet? En dan telkens een beetje wakkerder?

  Volgens mij zijn er allerlei boeken als slaap kindje slaap die adviezen hebben.
  Of je zou een slaapcoach kunnen raadplegen.


  LennyvO
  Bijdrager
  #10520388 Quote

  Wat lastig! Ja die gewoonte doorbreken herken ik. Eerst troost je omdat het nodig is, maar daarna moet je kindje weer afkicken. Toen ik met mijn eerste veel nachten wakker was om te troosten zijn we op zoek gegaan naar een fijne methode om hem in een ritme te krijgen. Het boek “baby in een droom ritme” vond ik helpen, maar er zijn ook moeders die het juist niet helpt. In ieder geval hielp ons het beste om hem in bed te leggen en dan te troosten van naast het bed in het donker. Even weg lopen en dan zolang als goed voelt weg blijven (2-5 minuten) en dan weer troosten. Je kunt hopelijk steeds langer wegblijven (nooit langer dan 10 minuten laten huilen en zeker niet laten krijsen). Ik had een troost mantra bedacht: mama is hier, alles komt goed, ga maar lekker slapen… dat bleef ik herhalen. Hij werd rustig van mijn stem. Dit hielp ons jaren erna ook nog. Laatst zelfs een keer en hij is nu inmiddels 5 jaar. Wie weet helpt het jou ook. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct