Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help, namen crisis (Hollandse/Limburgse/toch ook nog wel Friese namen zoektocht)

 • Auteur
  Berichten

 • Oudersinwording
  Bijdrager
  #10180211

  Hoi lieve allemaal,

  Sorry dat ik jullie weer lastig val maar oh wat is het moeilijk! Vorige week had ik de vraag gesteld voor oud Hollandse/Friese namen.

  Nou ik met mijn vriend afgesproken om dan allebei een lijstje te maken van een lange lijst die we door de tijd heen hebben verzameld (maar waarvan nog geen match was, gewoon alles verzameld wat we maar enigzins leuk vonden). We hebben een keer uitgesproken; he dat zijn wel paar Friese namen dus misschien daar eens verder naar zoeken.

  Nou.. nu was gister het moment van uitwisseling haha. Heel gezellig bij een brasserie waar we altijd komen, hebben we onze eigen top 5 samen gesteld en hadden we besproken dat stel er komt een naam overeen, we die naam zouden pakken.

  Jullie raden het al.. geen 1 naam kwam overeen erg genoeg😂 nu gaf mijn vriend aan, je hebt alleen maar Friese namen, we wonen niet in Friesland. Ergens moest ik hem gelijk geven. Plotseling kwamen we op de een of andere manier tot de naam Driek en hebben we besloten, mocht het kindje nu komen, we ons daar beide voor nu in konden vinden.

  Maaar in de nacht van gister op vandaag gaan mijn gedachten alle kanten op, twijfel en heb ik toch maar weer een nieuw lijstje gemaakt en was ik eens benieuwd naar jullie mening. Onze achternaam begint met een S en eindigt op een S maar durf die er niet zo goed bij te zetten. 

  1. Tiebe

  2. Driek 

  3. Naard

  4. Wiek

  5. Tieme

  6. Fedde 

  7. Tijke

  (Tijke hadden we in het begin samen maar ik vind dat je die naam ergens niet kunt maken voor het kindje omdat Tijke een bijnaam is voor Theo hier in Limburg en dat vind ik wel erg ouderwets. Wat jullie?

  Tiebe is mijn echte echte voorkeursnaam (krijg hem niet uit mijn hoofd) maar mijn vriend vind het niks want het is te Fries terwijl babybites aangeeft dat het juist veel aan Vlaamse jongens wordt gegeven maar goed ik krijg hem helaas niet overtuigd! Vind het zo’n gezellige naam.

  Nogmaals sorry voor mijn hele verhaal maar hier kan ik het even delen en ben gewoon benieuwd naar jullie mening en de tijd begint toch te dringen bij woensdag 34 weken🤗!

  Alvast bedankt,

  Groetjes Oudersinwording!

  #10180228 Quote

  Het is toch iets heel persoonlijks. Mijn smaak is het niet, maar het gaat om wat jullie mooi vinden. Probeer de namen eens een tijdje uit. Succes!


  Happy s
  Bijdrager
  #10180242 Quote

  Ik vind fedde erg leuk! Die staat ook op mijn lijstje mochten we een jongen krijgen ooit🙈 vind die ook niet perse Fries wij wonen in de randstad en ook hier hoor je die naam zo een enkele keer voorbij komen. 


  Rammelaar
  Bijdrager
  #10180250 Quote

  Misschien vinden jullie Melle een mooie naam? Fedde en Tieme vind ik ook heel mooi. Succes! 💙

  #10180263 Quote

  Uit dit rijtje zou ik Tieme kiezen, maar een naam blijft heel persoonlijk. 

  Blijft iedereen ook tegen ons zeggen en wij zijn dr ook nog niet uit, ondertussen al 37+4 hihi!


  Zeep
  Bijdrager
  #10180272 Quote

  Tieme en Fedde vind ik persoonlijk uit jullie lijstje het mooist. Maar ik denk ook omdat dit voorkomende namen zijn en ik de rest nog nooit heb gehoord 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Peejeetje
  Bijdrager
  #10180370 Quote

  Ik woon in Friesland en heb de naam Tiebe hier nog nooit (!!) gehoord, zo Fries is die naam dus niet 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct