Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Oma Heeft Mijn Grens Bereikt Hoe Kan Ik Maatregelen Treffen

 • Auteur
  Berichten

 • Milouuu
  Bijdrager
  #10354187

  Hallo allemaal. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen over hoe ik deze situatie moet aanpakken.

  Ik heb 2 kindjes. Een dochter van 1,5 en een zoontje van 8 maanden. Op dit moment leven papa en ik gescheiden en woont hij bij zijn ouders. 

  Altijd al is het een issue geweest dat opa maar met name oma mijn keuzes omtrent de kinderen niet respecteren en naleven. Naar mijn mening geeft zij mijn kinderen teveel suiker en teveel drinken (niet water). Sinds papa en ik gescheiden leven verergert dit. Zo heb ik de jongste al meerdere keren ontregelt thuis gekregen vanwege te weinig slaap of voeding. 

  Roken is altijd al een issue geweest. Ikzelf rook ook. Maat ik wil niet dat er gerookt wordt bij de kinderen. Daar roken ze keer op keer in de gang welke meteen doorloopt (dus zonder deur) naar de woonkamer (waar de kinderen dan dus zijn). Afgezien van dat de rook gewoon de woonkamer in kan loopt mijn oudste natuurlijk geregeld naar de gang als men hier dan staat. Ook pakken ze haar gewoon al rokend op. 

  Voor de breuk heb ik dit ook al vaker aangekaart. Er werd dan halve excuses gemaakt en beloofd dat er in de keuken met dichte deur of buiten zo worden gerookt. 

  Toen ik zojuist de kinderen ging halen gebeurde het roken in de gang weer. Dat papa ze hier nirt op aanspreekt maakt het extra lastig maar omdat het om de gezondheid van de kinderen gaat voelde ik mij toch genoodzaakt het te bespreken. 

  Ik begon voorzichtig “ik vind dit lastig om te bespreken maar..” meteen al werd ik afgekapt ze wist waar ik op doelde. Ik heb geen enkele zin meer mogen afmaken want oma reageerde meteen intimideren en agressief. Ik was een zeikwijf, het is haar huis, durf nog iets te zeggen, klaar met jou, ik weet heus wat ik doe en zo ging ze nog wel even door. Ze deed dit overigens waar mijn kinderen bjj waren!!

  Ik heb me tanden op elkaar gebeten ivm de kinderen. Maar ze is over mijn grens gegaan met hoe ze tegen mij deed en daarbij heeft zs duidelijk gemaakt schijt te hebben aan mijn wensen. Plus het is dus duidelijk dat ze niet genoeg oog heeft voor de gezondheid van mijn kinderen..

  Mijn moederhart zegt dat ik ze niet meer vertrouw want ze doen dus wat ZIJ willen. En dat ik mijn kinderen niet meer daar wil laten komen omdat het roken dus blijft. Maar aan de andere kant woont papa daar.. Ik wil dat ze papa kunnen zien en ik wil voorkomen dat papa het gevoel krijgt dat ik ze bij HEM weghaal. Aan de andere kant vraag ik me ook af wat mijn rechten hierin zijn. 

  Sorry voor het lange verhaal!! Hopelijk hebben jullie wat tips. 

  Lieve groetjes van deze radeloze mama. 

   


  Rcl
  Bijdrager
  #10354212 Quote

  Aangeven bij je ex of samen naar cb gaan en de isues vertellen of iets dat julllie samen uit komen en de ogen van je ed geopend worden wat er gebeurt net je kinderen

  Dit is niet fijn de kids moe suikers etc lekker gezond voor later  not 

  #10354241 Quote

  Tja lastig!

  Kunnen jij en je ex goed met elkaar communiceren? Ik zal met hem bespreken wat jullie gezamenlijk willen. Samen 1 lijn trekken, wat zijn jullie ‘regels’? 

  Helemaal niet meer bij opa en oma lijkt me ook rigoureus. Zijn ze lief voor de kinderen? Hun band is natuurlijk ook heel belangrijk.  

  Hoe vaak zijn de kinderen bij hun vader? Kan er op die dagen niet buiten gerookt worden ofzo? Moet je zelf dan ook dan doen hè 😉

  #10354250 Quote

  Is het geen optie om de papa naar jou huis te laten komen?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct