Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Papa Met Corona

 • Auteur
  Berichten

 • MamaLK
  Bijdrager
  #10527553

  Lieve allemaal,
  Vanmorgen had mijn man een positieve zelftest. Nu hebben wij een baby van 2,5 maand oud. Zijn er mama’s die hier ook mee te maken hebben gehad? Hoe hebben jullie dit aangepakt?
  En niet geheel onbelangrijk is jullie baby besmet geraakt? Zo ja is hij/zij erg ziek geweest er van?
  Natuurlijk zijn er al meerdere gesprekken over Corona, maar die dateren al van wat langer geleden of gaan over een baby die al wat ouder is.


  Moradora
  Bijdrager
  #10527555 Quote

  Mijn man had covid toen de baby 8 weken oud was.
  Hij is niet in isolatie gegaan, hield eerste beetje afstand van haar maar dat is geen doen dagen niet knuffelen enzo. Dus uiteindelijk gaf hij af en toe wel de fles en knuffelde soms eventjes met haar
  Ze heeft het niet gekregen en ik ook niet.


  MamaLK
  Bijdrager
  #10527558 Quote

  Heeft jouw man bij het knuffelen en een flesje geven een mondkap voor gedaan? Of gewoon zonder mondkap?


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10527560 Quote

  Onze baby was 3 maanden toen hij, en wij Corona kregen. Hij had het net bovenop een eerder verkoudheidsvirusje dus is wel echt 2 weken snotterig en wat benauwd geweest.

  De combinatie met zelf niet lekker zijn, hoofdpijn, moe is niet chill dan namelijk.

  Ik denk dat je het niet gaat kunnen voorkomen. Nu nog in isolatie gaan heeft weinig zin denk ik, je bent al besmettelijk voor je symptomen krijgt dacht ik.
  Maar je hoort ook heel regelmatig dat niet iedereen in t gezin wordt besmet. Daar hoop ik voor jullie op.


  MamaLK
  Bijdrager
  #10527561 Quote

  Is jullie baby erg ziek geweest?

  Nee nu nog in isolatie gaan lijkt inderdaad nutteloos, want papa is al sinds 4 weken geleden, toen hij zijn booster kreeg, snotterig en oorontsteking. Wel elke dag getest en vandaag voor het eerst positief op zelftest.


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10527566 Quote

  Niet heel erg ziek. Vooral een hele lange verkoudheid door dat eerdere virusje. Mijn dochter met astma heeft er dan weer helemaal geen last van gehad, maar zij was toen al 3 jaar.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10527567 Quote

  Mijn man had Corona toen onze jongste 10 weken was, dit was in november. Wij zijn niet in isolatie gegaan wel knuffelen maar geen kusjes geven.
  Onze baby heeft nergens last van gehad ik heb zelf ook steeds negatief getest op corona terwijl wij wel in hetzelfde bed sliepen. Onze oudste die is 3, die was wel in dezelfde week ziek. Geen idee of ze corona had we hebben haar niet laten testen omdat we sws binnen moesten blijven. Zij had ‘gewoon’ een griepje 2 daagjes koorts en een weekje verkouden. Dit heeft ze sinds ze naar de peuterspeelzaal gaat wel vaker dus geen idee of het corona was.


  Moradora
  Bijdrager
  #10527582 Quote

  Mijn man deed geen mondkapje op bij contact met onze dochter.


  NicoleSD
  Bijdrager
  #10527594 Quote

  Wij hebben het nu allemaal. Dochtertjr van 7 weken ook. Vrijdagavond op SEH geweest omdat ze 38.4 gr koorts had. Bij baby’s onder de 3 mnd sturen ze je bij koorts gelijk door naar SEH blijkbaar want dan moet kinderarts er naar kijken. Maar papa had ook sinds paar dagen koortslip dus was ook eng..
  Maar alle controles waren voor de rest goed en ze dronk goed dus mochten weer naar huis. Volgende dag hoorde we dat haar coronatest dus ook positief was (was te verwachten). Ze heeft daarna nog 1.5 dag wat verhoging gehad. Nu heeft ze alleen nog schor huiltje en niest ze af en toe. Baby’s hebben er in het algemeen weinig last van zeiden ze in het ziekenhuis ook al.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct