Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Verkeerde Dag Pil Ingenomen

 • Auteur
  Berichten
 • #10396050

  Ik ben drie maanden geleden bevallen met een keizersnede. Nu heb ik mijn tweede pilstrip afgemaakt. Maar ben ik nog niet ongesteld.. Ik bedenk nu dat ik de eerste strip op donderdag begon en deze tweede strip op woensdag. Is de strip dan onveilig? Ik vind het op google onduidelijk en heb de bijsluiter weg gegooid.


  CJS
  Bijdrager
  #10396058 Quote

  Als je de eerste strip op donderdag bent begonnen, dan ben je er op woensdag mee gestopt. Je zou dan de week erop op donderdag weer je eerste pil moeten nemen. Je bent dus eigenlijk een dag te vroeg begonnen. Dat zou geen verschil moeten maken volgens mij. Ik begon wel vaker al na 3 dagen weer met de pil. Hij blijft veilig zolang je het maar niet te laat inneemt. En als je iedere dag rond het zelfde tijdstip inneemt.

  #10396059 Quote

  Ja alleen omdat ik nu pas weer twee maanden aan de pil ben sinds me keizersnede denk ik hij is toch wel veilig.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10396149 Quote

  Zoals CJS zegt heb je m 1 dag te vroeg ingenomen. Dat doe ik altijd! Ik begin altijd na 7 dagen weer met de pil, dus op donderdag stoppen is de week erop donderdag weer beginnen. Die stopt dan op woensdag en dan begin ik de week erop woensdag weer.

  Dat is volkomen veilig hoor. Een dag eerder starten is prima, een dag te laat starten mag niet!

  Ik word meestal 2 dagen na het stoppen van de pil ongesteld, maar soms ook pas na 6 dagen,als ik dus alweer bijna aan mn nieuwe strip begin. En afgelopen maand werd ik al ongesteld op de dag dat ik mn laatste pil slikte.. dus t is elke maand een beetje anders. Mijn keizersnede is 1.5 jaar terug en er is geen maand precies hetzelfde 😉

  Na 2 maanden heeft je lichaam echt nog niet precies het juiste ritme opgepakt. Je word echt wel ongesteld! Het is in ieder geval helemaal veilig hoor, een dag eerder beginnen met de pil!

  #10396405 Quote

  Bedankt voor de geruststelling. Ik heb dinsdag nog een nacontrole in het ziekenhuis dus dan krijg ik een echo. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct