Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help vraag reflux

 • Auteur
  Berichten

 • Kaatjeknal
  Bijdrager
  #10156192

  wie kan mij adviseren..

  tja waar moet ik beginnen?

  Onze zoon Joep geboren met 37.4 weken. Na een heftige bevalling. Joep heeft verkeerd/ klem gezeten. Hij had een behoorlijk flink blauw hoofd. De eerste weken verliepen niet relaxt. Joep spuugde heel veel (waarvoor hij ook terug het ziekenhuis in moest). Eerste 3 maanden kreeg hij borstvoeding. Na een opname met het rs virus gingen we over op kunstvoeding. Na een afspraak bij de kinderarts wilde ze Joep op enfamil babyvoeding zetten. Deze dikt in in de maag (johannesbroodpitmeel reageert hij heel heftig). Deze babyvoeding is niet leverbaar. Ondaks te tips van de fysio bleef Joep zo erg huilen dat hij maagzuurremmer heeft gekregen. Daar werd hij wel iets rustiger van maar nog niet 100%. Na een opmerking van het kdv dat ze veel refluxkindjes hebben gezien vonden ze dit wel heel veel. Even wezen wegen bij het consultatie bureau kreeg ik de vraag koemelkallergie? Eigenwijs als ik ben heb ik een hypoallergene voeding gekocht. Nou geweldig! Hij spuugde nog wel wat maar gewoon mondjes. Na het openenen van blik 2 ging het weer berg af. Consultatie bureau wilde dat we pepti gingen geven, dit zijn we nu aan het opbouwen ( hij weigerde). Nou spuugt hij zoveel, meer als een halve voeding komt eruit. Het is als hij in bed ligt een liggende fontijn. 

  Klachten:

  huilerig

  heel bewegelijk

  niet doorslapen

  spugen

   

  wat hebben we gepobeerd:

  meerdere voedingen

  kleinere hoeveelheden voeden

  alle soorten johannesbroodpitmeel

  Niet plat liggen 

  osteopaat

  fysio

   

  iemand ervaring? Tips? 

  Heel erg welkom


  Bnthee
  Bijdrager
  #10156406 Quote

  Bij ons in johannesbroodpitmeel voldoende, maar gelet op jullie situatie zou ik een verwijzing naar de kinderarts vragen. Wellicht is er meer aan de hand dan alleen reflux? 


  Ummie
  Bijdrager
  #10156419 Quote

  Ik gaf borstvoeding en ook mijn kind had enorme last van reflux. We liepen bij de kinderarts en na enige tijd van observatie kreeg hij ook medicatie tegen zijn maagzuur. We kregen verder ook als tip om (toen al met 3 maanden) mijn afgekolfte melk in te dikken met rijstenpap (bambix). Jbpm werd juist enorm afgeraden door de kinderarts. Ook gaf ze als tip dat ik iets eerder mocht proberen om hapjes te geven, dit omdat het wat moeilijker over te geven is. Moet toegeven dat ik hier spijt van had want zijn darmen waren daar simpelweg niet rijp voor.

  Heb verder niet veel tips anders dan geduld hebben. Het was een helse tijd, maar na 6 maanden hield het overgeven eindelijk op. Hij zat toen wat vaker en rechter en dit hielp toch wel enorm! 

  Zelfs rechtop houden in een draagzak was niet altijd de oplossing, wel had hij zo minder pijn, misschien dat je hier ook wat aan hebt.

  Je kunt het aan!


  KHCO
  Bijdrager
  #10156581 Quote

  Baker je hem al in? Ik geef Hero comfort

  maar weet je zeker dat het geen koemelk allergie is? En ik zou geen rijstebloem geven maar wellicht gewone pap en dan met een lepeltje zodat het niet zo snel gaat 

  en terug naar de HA/kinderarts als je het niet vetrouwt. Ik zet hem ook overdag vaak in de wipstoel redelijk rechtop (nuna  leaf met hoogte standen) of in de maxicosi. Ook gebruik ik ranitidine 

  veel aterkte 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct