Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! Weekendje weg, zwangerschap verbergen?

 • Auteur
  Berichten
 • #10123660

  Hallo allemaal! 

  Ik ben nu ongeveer 5 weken zwanger. Vorige week hierachter gekomen en we zijn er super blij mee! Nu heb ik eigenlijk altijd wel aardig wat gerookt en hou ik ook best van een drankje. Hier ben ik (nog steeds met heeeeel veel moeite) mee gestopt sinds ik weet dat ik zwanger ben. Had niet verwacht dat het stoppen met roken zo moeilijk zou zijn. Maaaarr. Ik hou het nog steeds vol en probeer positief te blijven. Het drinken daarentegen valt me dan weer enorm mee en mis ik eigenlijk helemaal niet zo.

  Maargoed. Binnenkort ga ik waarschijnlijk dus een weekendje weg met de familie van mijn vriend. Ook zij kennen mij als iemand die veel rookt en van een drankje houdt. Ik denk dat ik echt voor gaas ga als ze erachter komen dat ik niet meer drink én niet meer rook. Ik ben dan ook nog geen 3 maanden zwanger dus ik wil het eigenlijk ook niet gelijk al vertellen. Maar ik zie bijna geen andere oplossing. Dit geldt overigens ook voor vrienden waar we morgen heen gaan. Ik denk dat ook zij gelijk door hebben hoe of wat. Eigenlijk weet dus nog niemand het en willen we het zeker nog een aantal weken voor ons houden, maar voor mijn gevoel gaat dit echt niet lukken!

  Hebben jullie misschien tips hoe we dit het beste kunnen aanpakken? En zijn er meer die gestopt zijn met roken en die het er zo zwaar mee hadden ondanks het doel wat je voor ogen hebt? 

  Alvast bedankt!


  Babetje
  Bijdrager
  #10123661 Quote

  Geen tips behalve doen alsof je een antibiotica voor blaasontsteking hebt (vergeet dan ook niet wat vaker naar de wc te gaan), maar dat is natuurlijk alleen een smoes voor het niet drinken. 

  Zorg in ieder geval dat bent voorbereid op een ‘goh ben je zwanger’ opmerking. Bestudeer vast een aantal tegenopmerkingen. Gek genoeg denk je zelf vaak dat het anderen opvalt terwijl dit lang niet altijd zo is.  

   

  Btw: gefeliciteerd met je zwangerschap en ze zeggen dat het niet roken na drie weken beter wordt…  


  Wila
  Bijdrager
  #10123667 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap ! 

  Je hoeft niet te vertellen dat je al zwanger bent, maar je zou al wel kunnen vertellen dat je op je gezondheid wil letten omdat jullie het aan het proberen zijn? Mijn vrienden wisten ook dat ik na mijn ei sprong niet dronk omdat ik eventueel zwanger zou kunnen zijn. 

  Wat je ook kan zeggen is dat je niet drinkt omdat je gestopt bent met roken en iedereen weet dat stoppen met roken geen optie is als er drank in zit 😉 

  Daar komt bij dat de meeste mensen zich minder druk om je maken als dat wij zelf denken. Ik had al 12 weken niks gedronken toen ik het vertelde en er zijn echt mensen geweest die zeiden: hoe kan dat nou? Je zat vorige keer nog aan de borrel?! Terwijl dat dus echt al 12 weken daarvoor was haha. En ik mij al die tijd maar druk maken of het zou opvallen of niet. 

  Succes met je zwangerschap en het stoppen met roken.. 


  KHCO
  Bijdrager
  #10123670 Quote

  Hoi 

  Ik zou het ook zo spelen dat jullie proberen zwanger te worden en dat je daardoor roken en drinken opgeeft! Super goed dat je gestopt bent ik ben zelf ook gestopt toen ik zwanger was nu voor de tweede keer en bijna uitgerekend.. en echt het wordt makkelijker ik was alleen niet zo slim om na de eerste bevalling gestopt te blijven waardoor ik de tweede zwangerschap weer moest stoppen en door de moeilijke periode heen moest.. maar ben er super blij om dat ik gestopt ben alles voor de gezondheid van je baby’tje 

  Geniet van je zwangerschap

  #10123711 Quote

  Het is Stoptober…. kan je hier nu mooi voor gebruiken! Ik had vorig jaar die heftige sneeuw gebruikt en zei: ga echt niet tot mijn knieën in de sneeuw staan en dat stoppen ging wel goed, dus heb het doorgezet. Iedereen geloofde het! 

   


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10123719 Quote

  Het is stoptober! Zeg dat je het een aanmoediging vond om toch eens te proberen te stoppen met roken.

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10123729 Quote

  Ik heb eens geantwoord op de vraag: ‘ben je zwanger?’ met ‘goh dat zou wel erg leuk zijn!..’ of de ‘was dat maar zo’ doet het ook altijd goed. Vooral bij die laatste zijn ze snel stil. Klein leugentje om bestwil…


  StephW
  Bijdrager
  #10123735 Quote

  Je zou wat non alcoholische wijn kunnen overgieten in een normale fles (met draaidop, haal er 1 glas uit, dan had je die nog thuis staan dat idee) en die drink je dan! Plus stoptober.. wellicht helpt dat.. ik snap dat je het liever nog even voor je houdt, lastig met een weekend weg..


  WR
  Bijdrager
  #10123750 Quote

  Ik gebruikte nog wel eens de volgende; gister een feestje gehad en echt te veel gedronken, moet er nu dus helemaal niet aan denken om te drinken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct