Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help, welk desinfectiemiddel?

 • Auteur
  Berichten

 • Rolo
  Bijdrager
  #10210544

  goedemorgen, 

   

  ik ben zo stom geweest om vanochtend in het vingertje van mijn 7 weken oude dochtertje te knippen… ze huilde flink en het bloedde ook behoorlijk vervolgens heb ik uit reflex ook nog eens haar vingertje in mijn mond gedaan (stom, bacteriën). Ik heb het wondje vervolgens onder de kraan gespoeld en wil het wondje nu ontsmetten (omdat ik haar vingertje in mijn mond heb gehad) maar weet niet wat geschikt is voor een 7 weken oude baby. Iemand ervaring hiermee? Ik heb iets in huis maar dat is niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar. Van de bijsluiters op internet word ik ook niet veel wijzer… het is dan wel eerste pinksterdag maar ik rij dan zo even naar de supermarkt in de hoop dat ze daar iets hebben …

  alvast bedankt!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10210559 Quote

  Wat soda in heet water en dan af laten koelen tot handwarm. Dan kun je haar vinger of desnoods haar handje even daarin laten weken. Daarna goed afspoelen met water. 

   


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10210577 Quote

  Dat heb ik ook een keer gedaan toen mijn dochter nog heel klein was.. t is ook zo’n gepruts he met die kleine nageltjes. Ik voelde me ook erg schuldig, maarja t gebeurt gewoon. 

  Idd misschien soda als je het in huis hebt, maar alleen water is toch ook wel voldoende. Ze zit zelf toch ook steeds met haar handjes in haar mond en overal aan, dan kun je elke 10 minuten wel desinfecteren..

  Als je maar in de gaten houdt of het goed geneest en niet ontsteekt, verder zou ik me niet zo druk maken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct