Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! zindelijkheids training.. niks werkt!?

 • Auteur
  Berichten

 • Dreamgirl
  Bijdrager
  #5675447

  Hoi Iedereen,

  Ik ben een mama van 25-jaar  met een dochtertje van 2 jaar & 3 maanden.

  Het lijkt wel alsof ik alles al geprobeerd heb..en niks werkt!

  Ik had een mooi prinsessen potje gekocht en uitgelegd waar het voor is en ook filmpjes laten zien. In het begin had ze “perongeluk” erop geplast en sindsdien wilde ze er haast niet meer  op  en begon ze gelijk te huilen.. ik had natuurlijk uitgelegd dat ze iets van  een  beloning zou krijgen als ze ging plassen + om de driekwartier heb ik haar erop gezet.

  Met dit alles heb ik haar luier aan gelaten en steeds uit gedaan als ik haar op het potje zetten. Toen dacht ik misschien  moet  ik  die luier gewoon  af doen en kijken  of  dat werkt? Ik heel de bank bedekt met allemaal  vuilniszakken.. mevrouw houd van op de bank tv kijken. Nou dit was geen succes binnen  een  uur 2 ongelukjes gehad  en natuurlijk  niet  boos geworden! Normaal ben ik de meest rustigste en geduldigste persoon maar ik was even  ontmoedigd en had maar een pauze ingelast…

  Een maand later dacht ik laat ik een wc brilletje kopen  en  het daar mee proberen.. Ik  een stickerkaart gemaakt, allemaal mooie en leuke stickers gekocht  en uitgelegd waarvoor het was. Nou bleef ze rustig zitten en was niet  bang. Van mij mocht ze wat speelgoed meenemen  naar de wc. Zelfs het wc brilletje overal mee in me tas meegenomen..

  Met dit alles luier steeds aan en uit gedaan. Totdat ik dacht na 2 maanden en nog geen 1x geplast wat doe ik verkeerd?? Dus heb ik op dat moment gekozen om weer een pauze in te lassen..

  En ik heb overal gelezen dat je kind zelf moet  aangeven dat het toe is om zindelijk te willen worden + haar blaas onder controle moet  hebben. Dus deze informatie is mij bekend..

  Nu is mijn dochter met alles heel snel geweest, een heel slim kind wat alles begrijpt + de oren van me hoofd af kakelt. Dus daarom begrijp  ik  niet waarom dit niet  werkt?

  Elk kind moet  alles op zijn eigen tempo doen maar zou heel graag van die luiers af willen..

  Is er iemand die mij kan helpen? Tips heeft??

   


  MaaikeWvH
  Bijdrager
  #5675545 Quote

  Hoi Mandy-Sharissa,

  wat naar dat niets lijkt te werken… Ik heb voor mijn dochter toentertijd luierbroekjes gekocht ( stuk makkelijker dan de luier steeds aan en uit vond ik..) en dan een goedkope variant. Ik had altijd pampers maar die houden billetjes goed droog dus voelt ze ook niet als ze geplast had… De goedkopere voorkomen een hoop ellende maar voelt ze wel natte billetjes… Verder nam ik haar mee als ik zelf ging dat vond ze erg interessant…

  je geeft aan een slimme dochter te hebben, misschien vind ze andere dingen interessanter om te zien/ leren en vind zij die luier nog geen probleem? Is ze er misschien idd nog niet aan toe? ( snap dat je ervan af wilt hoor)

  Ik liet mijn dochter in de zomer in haar blote billen spelen in de tuin… Helpt soms ook? Ze ervaren dan wat er gebeurd als ze aandrang hebben om te plassen ( oorzaak gevolg zeg maar..)

  Meer tips geb ik op het moment niet behalve idd laat je niet gek maken, vervelend dat je luiers moet blijven kopen maar tot op heden is elk gezond kind uiteindelijk zinnelijk geworden… Succes!

   

   

   

   


  Dreamgirl
  Bijdrager
  #5675571 Quote

  Hoi Maaike!

   

  Wat lief dat je op mijn berichtje gereageerd hebt.

  Ik gebruik al luierbroekjes van pampers inderdaad. Ik had nooit bedacht dat  ze dan eigenlijk  bijna niet  voelt of haar billen nat worden.. goeie tip om misschien een goedkopere variant uit  te  proberen zodat ze het misschien  vies gaat vinden.

  Ik ga haar proberen mee te nemen naar de wc! Wat ik wel doe is duidelijk vermelden dat ik zelf naar de wc ga ( hoe gek dat ook klinkt…)

  Ik had nog niet  bedacht dat  ze misschien  andere dingen interessanter zou vinden dan plassen op de wc. Ze is altijd heel erg blij dat haar zelf iets lukt en kan dat het me op 1 of andere manier logisch leek dat dit in 1x zou lukken.  Als ik dit zo typ klinkt het gek.. alsof ik hele hoge verwachtingen heb.

  Dankjewel  en lief voor de tips en altijd fijn om te horen hoe je het zelf bij je eigen dochter gedaan hebt.  Inderdaad iederenn word groot en uiteindelijk zindelijk haha..

  Zou graag willen dat ze zindelijk zou zijn voordat er een 2e kindje in de toekomst zal komen. Gewoon  positief blijven en het gaat haar lukken! Hihi…

   

   

   


  supertje
  Bijdrager
  #5675638 Quote

  Het ene kind is heel vlug en het andere heeft er nog geen behoefte aan. Ze is nog geen 4 jaar dus nog geen zorgen. Je kunt alles proberen, maar als je kindje er nog niet aan toe is, zal het ook nog niet zindelijk worden. Mijn jongens waren heel snel, maar ze vonden het zelf heel interessant. Wij hebben er weinig moeite voor gedaan en ze aan laten rommelen met het potje en de wc.


  MaaikeWvH
  Bijdrager
  #5675670 Quote

  Hey Mandy,

   

  ik hoop dat je er iets aan hebt en idd soms zijn ze wat later.. Maak je niet druk!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct