Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! Zoontje plotseling bang in badje!!

 • Auteur
  Berichten

 • KL-E
  Bijdrager
  #10124224

  Hallo allemaal,

  Mijn zoontje van 12 weken vindt het heerlijk om in badje te gaan en ook om samen met ons te douchen. Nu doen we hem de ene dag in badje en de andere dag samen douchen, mits we zelf fysiek het kunnen. Hebben allebei nogal wat probleempjes met ons fysiek gestel…

  Alleen… nu komt het… gisteren deed ik hem in badje en begon hij erg druk te spartelen met zijn armpjes en zijn beentjes. Hij keek ook wat angstig uit zijn oogjes. Het badje is hem wat te klein geworden, want komt met hoofd en voetjes tegen de kant en kan niet meer goed bewegen. Hij probeerde zich de hele tijd om te draaien. Heb hem er toen maar uit gehaald, aangezien zijn oogjes steeds meer paniek uitstraalde. Na n badje doe ik hem altijd masseren, daar wordt hij altijd heerlijk ontspannen van. Alleen gisteren bleef hij wat druk bewegen met armpjes en beentjes. Ben eerder gestopt en is toen wel gaan slapen gelukkig. Vervolgens meteen een nieuw en groter badje besteld.

  Dit is vandaag binnen gekomen en vanavond weer lekker in badje gedaan. Echter weer het zelfde verhaal. Wild spartelen en probeerde om te draaien en ineens totale paniek! Heb hem eruit gepakt en dacht hem te kalmeren met n massage, maar hij bleef in t huilen hangen. Snel zijn pyjamaatje aangedaan en hem gewiegd tot hij rustig was. In bedje gelegd en hij ligt nu heerlijk te slapen. 

  Geen idee wat dit ineens is! Hij vond het badje altijd heerlijk! Is altijd een van onze hoogtepuntjes van de dag!

  Wij zijn afgelopen week n midweekje weggeweest en daar hadden we in het huisje een bad. Ik ben toen met hem samen in bad geweest. Toen heeft hij de laatste avond zich verslikt. Het leek hem toen niet veel te doen eigenlijk. Zou het toch hiermee te maken kunnen hebben? Kan dat al op zo’n jonge leeftijd? En zo ja, wat kan ik hieraan doen? Ik zou hem echt graag weer in badje kunnen doen, zonder dat hij bang is. Ook wil ik over n par weekjes met hem gaan babyzwemmen. Niet dat dit dalijk ook niet gaat door zijn angst?

   

  Hopelijk kunnen jullie me helpen!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10124238 Quote

  Babys vinden het fijn om in bad met hun kontje en voetjes het bad te kunnen voelen. Misschien heb je hem nu hij wat groter en zwaarder wordt anders vast, waardoor hij het bad niet meer kan voelen? 

  #10124242 Quote

  Misschien iets minder water er in doen? Of hem wat meer laten zitten.. Wij hebben dit ook gehad en hebben toen tijdje alleen gedoucht. Twee weekjes later het bovenstaande geprobeerd en uiteindelijk in grote bad gedaan. Toen ging het goed. Het kleine badje was genoeg geweest. Misschien is dat badje het ook niet meer en kan je ergens een iets groter badje vinden? 

  #10124243 Quote

  Misschien iets minder water er in doen? Of hem wat meer laten zitten.. Wij hebben dit ook gehad en hebben toen tijdje alleen gedoucht. Twee weekjes later het bovenstaande geprobeerd en uiteindelijk in grote bad gedaan. Toen ging het goed. Het kleine badje was genoeg geweest. Misschien is dat badje het ook niet meer en kan je ergens een iets groter badje vinden? 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10124279 Quote

  Wij hebben ook een tijdje alleen gedouchet toen zoon te groot werd voor het badje. Toen ie kon zitten er weer in gedaan, met de straal laten spelen, spetteren met de handjes. Hij vindt het nu geweldig. 

  Ben je ook wel eens met hem gaan zwemmen?


  KL-E
  Bijdrager
  #10124284 Quote

  @mamavaneenbaby, dat zou idd kunnen. Ik zal het eens proberen.

   

  @ilse vischer, dit badje is juist een nieuw en groter badje! Is gisteren binnen gekomen, dus dat is het denk ik ook niet. Minder water erin kan ik proberen…

   

  @kindersurprise, douchen doen wij ook om de dag, mits ons fysiek gestel het toelaat. Mijn man heeft reuma en ik heb ook veel rugklachten. Dus een badje is wel erg fijn. Maar misschien is het idd maar tijdelijk.

   

  Ik wil over n paar weekjes met hem wekelijks gaan babyzwemmen. En heel toevallig gaan we straks ook zwemmen wrs. Op vakantie was het water vh zwembad te koud, we hebben mijn stiefkinderen beloofd n ander keertje met hun broertje te gaan zwemmen bij ons in de buurt. Mijn man heeft ze dit voor vandaag beloofd, dus ben erg benieuwd hoe hij hierop reageert!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10124436 Quote

  Nou, vanmiddag lekker gezwommen. Hij vond het heerlijk!!

   

  Geen paniek, gewoon lekker genieten. Snap er nu helemaal niks meer van. Denk dat ik vnv even met hem ga douchen en dan morgen het badje maar weer probeer…


  Marma
  Bijdrager
  #10124457 Quote

  Kan zijn dat hij een negatieve associatie heeft opgedaan met badderen in het badje, dus idd geschrokken of bang geweest. Ik zou het blijven proberen en heel vrolijk en positief benaderen en beetje afleiden met iets wat hij leuk vindt, liedje zingen, gekke bekken trekken etc zodat het badje weer iets positiefs wordt. Denk dat het wel weer over gaat hoor! Succes!  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct