Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

help! zwanger of miskraam?

 • Auteur
  Berichten
 • #5733963

  Hallo allemaal,

  Ik heb een dringende vraag en kan maar niet slapen hierdoor..

  Ik ben 28 jaar en heb al jaren een regelmatige cyclus van 29/30 dagen precies. Elke 10e van de maand word ik ongesteld.

  Op 13 mei 2017 begon ik met mijn 1e zwangerschapstest omdat ik niet ongesteld was geworden en wat zwangerschapsverschijnselen had zoals hoofdpijn, misselijkheid, moeheid en de uitgebleven ongesteldheid. De testen van Kruidvat, Testpoint en Clearblue waren negatief. Ik heb de testen tot 16 mei herhaald. Omdat ze negatief bleven was ik ermee gestopt en wachtte het alleen maar af. De verschijnselen werden steeds meer; hogere lichaamstemperatuur dan normaal, bunkeren, jeugdpuistjes, enorm vaak plassen, veel slapen, opgezette buik en last van obstipatie & maagzuur.

  Ik kreeg op 15 mei plotseling buikkrampen en steken. Hierop werd ik ongesteld (wel minder dan normaal). Normaal gesproken word ik 6/7d ongesteld en dit keer hield het op bij 3/4d. De pijn was ook de volgende dag over. Ook is het nu helderrood (normaal gesproken donkerrood en bruin aan het begin en einde).

  Ik had het eigenlijk gelijk opgegeven, maar iets in mij zei dat ik nog een keer moet testen omdat de verschijnselen steeds uitbreiden. Op 18 mei dacht ik weer even testen met de early test van Action en deze gaf licht positief aan. Op 19 mei heb ik 3x de test door de dag herhaald en deze waren alle 3 hartstikke positief?! Ik had nog een Clearblue ovulatietest thuis liggen en deze gaf ook een 2e blauwe streepje aan.

  Nu snap ik het volgende dus niet: zwangerschapstesten en ovulatietesten zijn positief terwijl ik net klaar ben met 3/4d ongesteld zijn. Is het een miskraam of kan het nog zijn dat ik zwanger ben? Ik heb nog maar 1 zwangerschapstest over die ik vanmiddag wil gaan gebruiken, maar vraag me af of het wel zin heeft?

  Sorry voor het te lange verhaal!

  Alvast bedankt.


  Lisje90
  Bijdrager
  #5733970 Quote

  Vervelend die onzekerheid! Het kan beide kanten op, zolang het hormoon in je lichaam zit blijf je positief testen due ook na een miskraam.

  Je bent dus in ieder geval zwanger als de test dit aangeeft, de bloeding kan een miskraam zijn maar dat hoeft niet ken ook vrouwen die een bloeding hebben gehad maar vruchtje nog goed was.

  Beste wat je kan doen is even vk bellen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct