Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Zware Koorts En Rillingen Door Ontstoken Borst

 • Auteur
  Berichten

 • Nathalie Carmen
  Bijdrager
  #10038588

  Hallo allemaal,

  Sinds vannacht heb ik last van hevige rillingen over mijn hele lichaam dat mijn vriend zelfs wakker er van werd ( en bleef ) met een baby van 2 weken is dit niet echt ideaal we pakken graag alle uurtjes slaap mee.
  Ook heb ik ontzettende verhoging en spierpijn. Ik denk dat het komt omdat mijn borst ontstoken lijkt. Hij voelt zeer pijnlijk aan en er zit een grote harde bult in. Nu probeer ik van alles op internet op te zoeken over hoe je dit kan verhelpen; alleen staat overal dat je het moet afkolven of de baby je borst moet laten leegdrinken. Dit is geen optie voor mij aangezien ik vanaf dag 2 flesvoeding geef en het kolven de melkproductie alleen maar weer op gang breng ( volgens de verloskundige )
  Ik zou vandaag de huisarts bellen maar vanmiddag trok het weg. Nu lig ik weer enorm te trillen en tegelijk te zweten.. ik word hiermee erg belemmerd in de verzorging van mijn baby. Iemand tips??


  Happy s
  Bijdrager
  #10038589 Quote

  Hoi Nathalie,

  wat vervelend ik heb het twee weken terug

  ook gehad, bah!

  neem een paracetamol onder de warme douche je borst masseren 

  en de harde stukken goed goed wrijven. 

  Bij mij kwam er melk uit mijn borsten maar ik geef ook borstvoeding.

  hopelijk gaat het snel weg.

   

  succes 


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10038590 Quote

  Ik zou toch even de huisarts bellen, klinkt inderdaad als borstontsteking mijn buurvrouw had dit ook en moest toen naar het ziekenhuis.. 


  justborn2016
  Bijdrager
  #10038591 Quote

  Hoihoi. Zo is bij mij ook de flinke borstontsteking beginnen. In week 2 ook. Ik kreeg het savonds heeeeel koud terwijl het zomer was en 40 graden koorts. Ik heb toen de verloskundige gebeld en vroeg of mijn borst warm aanvoelde. Dit was zo. Ik heb toen abtibiotica moeten halen bij de huisartsenpost in het begin van de nacht. Helaas de verkeerde meegekregen maar na 2 dagen ging het wat beter. Ik had het toen zo erg dat ik niks meer kon.ik kon de baby ook niet laten drinken of kolven. Heel mijn borst was verstopt. Een lactatiekundige heeft 2.5 uur mijn borst moeten masseren om de melk eruit te krijgen. De ontsteking had een soort eeltplek gemaakt waardoor de melk er niet uit kwam. Wat jij zou kunnen doen is een warmtecompres goed warm maken en op die bult leggen. Dat zal je ontstoken klier zijn. Ondertussen die plek masseren zodat het weel soepel wordt. Dit heb ik ook moeten doen nog.

   

  Succes! En zeker je arts of verloskundige weer raadplegen als het niet lukt zodat je antibiotica krijgt.

   

  Succes!


  Martina Spierts
  Bijdrager
  #10038592 Quote

  Onder de douche en je borst masseren de harde plekker er uit. Als het niet helpt dan naar de huisartsenpost 


  Nathalie Carmen
  Bijdrager
  #10038599 Quote
  1. Bedankt voor de tips!! Ik kijk het nog even aan en anders bel ik de dokterswacht want ik kan helemaal niks op het moment 

  justborn2016
  Bijdrager
  #10038734 Quote

  Hoe is het nu met je?


  Nathalie Carmen
  Bijdrager
  #10038749 Quote

  Gisteravond de dokterswacht gebeld omdat ik het niet meer volhield. Heb een antibioticakuur gekregen en de tip om veel te rusten. Inmiddels is de koorts afgezakt alleen de pijn in de borst is er nog wel. Zal binnen een week klaar moeten zijn. 


  justborn2016
  Bijdrager
  #10038946 Quote

  Heel veel beterschap!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct