Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Helppp

 • Auteur
  Berichten
 • #10529309

  Hallooo mama’s,

  Ik zit met een vraagje. Onze zoon is nu bijna 3maanden heeft reflux veel voedingen geprobeerd ondertussen bij de novalac allernova ar+ al veel minder last van alles krijgt ook omperazole voor de reflux maar hij kan nog steeds niet zelf stoelgang doen daarbij bedoel ik dat ik hem altijd moet stimuleren met de termometer anders duwt hij niet. Hij heeft het zelf gedaan maar door het veel veranderen van voeding (vastzitten,diarree, geen stoelgang) denk ik dat hij schrik heeft? Hij heeft ook al lactulose gekregen hiervoor maar helpt ook niet om een patroon erin te krijgen zijn stoelgang is heel zacht dus verstopping is er niet. Helpp heeft iemand dit nog meegemaakt??? Ook begint hij de laatste week te wenen als hij zen fles op heeft 1keer boertje gelaten stopt hij wel. Graag tips of ervaringen! 

   

  Dikke kusjes

  #10529314 Quote

  Ach wat sneu voor het ventje! (En voor mama om zo machteloos te zijn)

  Onze dochter krijgt sinds ze 2 maanden is elke dag een zakje Forlax door haar drinken, dit helpt haar goed.
  Als ze dan toch eens een periode heeft dat poepen niet lukt, krijgt ze een ‘booster’ dmv 1 of 2 dagen 5ml lactulose siroop en alles loopt weer door.

  Zij heeft ook vanaf haar geboorte moeite met poepen, tot een klysma in de kraamweek aan toe. Heel sneu voor die kleintjes..!

  #10529318 Quote

  Ja is helemaal niet fijn voor de kleintjes.. je ziet dat hij duwt maar het komt er gewoon niet uit. Ja door de lactulose schreeuwt hij alles bij elkaar dus daar ben ik mooi mee gestopt. Bij wisseling naar deze voeding heeft hij een volle week zelf stoelgang gemaakt 3a4 volle pampers per dag en van de ene moment op het andere is hij gestopt ermee.


  liesforum
  Bijdrager
  #10529445 Quote

  Ik zou voor tips qua ontlasting echt de huisarts bellen, belangrijk dat je goede hulp krijgt denk ik! Wij gebruiken overigens probiotica misschien is dat nog een optie, maar aangezien je al veel hebt geprobeerd ook altijd lastig of je dan nog met de flesvoeding moet gaan rommelen. Ben je onlangs nog gewisselt in flesvoeding? Dat hij misschien even moet wennen? Ons zoontje drukt overigens ook altijd erg, maar het lukt dan uiteindelijk wel zelf gelukkig.

  Over het huilen na de fles, heel normaal en kan je niks aan doen. Even ontladen hoort erbij. Mijn oudste huilde altijd na de fles en mijn jongste doet het inderdaad ook tot het boertje is gelaten.

  #10529544 Quote

  Ben al bij de huisarts geweest probiotica neemt hij al van de geboorte samen met infacol voor overige lucht. Heb nu al meer als een maand de novalac vandaag weer huisarts geweest nu omneo met hepar water proberen 2weken en anders naar de darm-maagspecialist misschien dat hij geboren is met een lange dikkedarm.. ja het huilen na de fles was omdat hij nog honger had vandaag grotere flesjes gegeven en het is voorbij😁

  #10529709 Quote

  Fijn dat er voor het huilen een oplossing is gevonden 🙂
  Succes met de rest..!

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct