Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hematoom tijdens zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10260892

  Ik ben enkele maanden geleden bevallen van een gezond kindje, maar wil hier even mijn verhaal doen om mensen in een soortgelijke situatie een hart onder de riem te steken en hoop te geven.

  Toen ik 11,5 weken zwanger was, kreeg ik een zware bloeding. We zijn meteen naar spoed gereden en dachten dat we ons kindje kwijt waren. Gelukkig bleek alles in orde met het kindje, maar ik had wel een  hematoom. Door het hematoom had ik meer kans op vroegtijdige weeën of vroegtijdig breken van de vliezen. dus werd er relatieve rust voorgeschreven en utrogestan. Ook moest ik om de 2 weken op controle voor een echo.

  Het hematoom was op z’n grootst 3 cm op 8 cm. Ik heb bloedverlies gehad tot week 18,5, daarna niet meer. Het hematoom was de hele zwangerschap te zien, maar zorgde niet meer voor bloedverlies.

  Alles ging goed door de relatieve rust en de utrogestan tot week 30. Ik ging op standaardcontrole en daar merkte de gynaecoloog dat mijn baarmoederhals van 3,5 cm ingekort was naar 1,97 cm. De baby kon elk moment geboren worden. Ik werd meteen opgenomen in het ziekenhuis en kreeg longrijpingspuitjes. De relatieve rust ging over in platte rust. Na de kuur van 48u mocht ik naar huis. Mijn baarmoederhals was ook weer mooi gegroeid tot 2,5 cm.

  Ik heb dan platte rust gehouden tot week 37 en utrogestan genomen tot week 38. Onze baby is na een zwangerschap vol angst en zorgen gezond geboren op 40+5 weken.

  Ik weet dat het niet bij iedereen met een hematoom zo goed afloopt als bij mij, maar het kan dus wel. Goed luisteren naar de gynaecoloog, voldoende rusten en eventueel weeënremmers nemen. Als het dan toch nog fout gaat, weet je dat je alles gedaan hebt om de baby een kans te geven. Bij ons heeft het geholpen! Veel sterkte aan alle toekomstige mama’s die momenteel geen zorgeloze zwangerschap doormaken. Nooit de hoop verliezen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct