Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Herhaalde Miskramen Hoe Nu Verder

 • Auteur
  Berichten

 • Practicalmom
  Bijdrager
  #10565510

  Hi allemaal!

  Ik hoop hier iemand te vinden die hetzelfde meemaakt/ of meegemaakt heeft en misschien tips voor ons heeft.

  In 1,5 jaar hebben wij nu 5 miskramen gehad. Allemaal tussen de 5-7 weken.

  We zijn bij de gyn maar die kan niet veel doen. Gewoon pech is het antwoord.

  Ik ben 29 slank best gezond sportief en heb 3 jaar geleden een goede zwangerschap gehad van onze zoon. Daarvoor een bbz in de vrije buikholte.

  Is er iemand die tips heeft hoe nu verder?
  Zoals; gewoon blijven proberen, prive kliniek, ivf of icsi, Gent ziekenhuis, draagmoeder, adoptie of uiteindelijk gestopt?

  Ons gezin voelt niet compleet en wij zouden graag nog 1 kindje willen, maar misschien zit het er niet in 🙂

  #10565545 Quote

  Pfffff… Dat is niet niks! Ik heb zelf voor ik een gezonde dochter kreeg en nu de tweede op komst is 6 mislukte zwangerschappen gehad. Variërend van (spontane) miskraam, opgewekt, buitenbaarmoederlijk en cornuaal. Met 1 overeenkomst, eigenlijk ook altijd rond de termijn van 6/7 weken. Ik heb meegedaan aan een medicijn studie Alife2 waarbij je bij zwangerschap bloedverdunners spoot. Maar toen kreeg ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, terwijl t idee was dat dit iets zou kunnen doen bij een miskraam omdat ik een bloedstolling afwijking heb. Uiteindelijk was m’n laatste spontane zwangerschap een cornuale, welke werd afgebroken met chemo. Heftig. Toen is ons geadviseerd om niet meer zelf zwanger te worden. Samen met de gynaecoloog waar we al een tijdje onder behandeling waren kwamen we toen tot een hypothetische conclusie dat er mogelijk iets niet goed was met mijn eileiders. Zelf heb ik toen alle feiten rondom de miskramen grondig bestudeerd het was bijna een soort obsessie voor me. Ik had overigens nog maar 1 eileider toen, andere was al verwijderd. En wat kun je doen om je eileiders buitenspel te zetten? IVF. En dat bleek voor ons een goede ‘formule’. Het is natuurlijk ook wel een traject met impact, maar met de heftigheid van onze voorgeschiedenis, liepen we er in onze beleving redelijk soepel doorheen. Mijn eileider(s) waren wel twee x doorgespoten, waarbij 1 kant goed doorgankelijk leek (links). Rechts werd later verwijderd. Maar wij denken dat er wellicht toch iets niet goed zat bv met de werking van de trilhaartjes ofzo. Het lastige daaraan is alleen, en dat beaamde de gynaecoloog, dat het echt willen ‘bewijzen’ van zoiets moeilijk is. Dat is niet zo makkelijk te onderzoeken. Bij ons werd ook lang gezegd dat het pech was, want alle onderzoeken waren goed. En die bloedstolling afwijking heb ik wel, maar er zijn veel mensen die die hebben, het niet weten en toch zwanger raken. Zelf vond ik t een fijn idee om na de terugplaatsingen wel voor de zekerheid bloedverdunners te gebruiken. En zoals ik al aangaf, ik heb een dochter die in december een broertje of zusje krijgt. Dus voor ons werkte dit ‘recept’.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
  Heel veel sterkte ❤️


  Practicalmom
  Bijdrager
  #10565579 Quote

  Jeetje wat heftig zeg! Ja bizar dat het elke keer mis gaat en dan ook nog een bbz. Wat zijn de kansen denk je dan! 

  goed te horen dat de gyn zo meedenkend is! Je wilt zo graag weten waar het misgaat, maar dat is zo lastig te bepalen.

  Goed te horen dat het gelukt is met jullie formule en dat zelfs een tweede op komst is!

  Ik zal nog eens de gyn contacten om wat opties te bespreken. Ik zit bij een haio, en zij wil eigenlijk niet verder kijken en zegt ga maar eens testen als je 8wkn bent. Maar goed, ik kom juist niet op dat punt helaas.

  ik heb nu een afspraak voor acupunctuur, heel misschien dat het een beetje baat heeft.  

  fijn dat je reageerde geeft toch weer een beetje moed 🙂

  fijne zwangerschap !

  #10565619 Quote

  Graag gedaan!

  Ik vergat nog te vermelden dat ik ook acupunctuur heb gedaan. En veel op m’n voeding gelet, speciale yoga oefeningen, granaatappelsap gedronken etc etc… Ongeveer alles wat je naar kunt bedenken vanuit m’n obsessie 🤪 Dat heb ik nu voor en rond de tweede zwangerschap niet gedaan (had ik ook geen tijd voor met een kleintje) en het gaat tot dus ver (bijna 16 weken) ook goed. Dus ik ben echt overtuigd dat er iets met m’n eileiders was of is… En bij IVF wordt tijdens de terugplaatsing het embryo in de baarmoeder geplaatst. De plek waar het hoort.

  Heel veel succes, ook met het in de meedenkstand van de specialisten krijgen. Dat lukt bij de 1 ook beter dan bij de ander. Ik hoop dat deze ervaring je misschien iets van richting geeft.

  #10565658 Quote

  Wat vervelend om te horen! En ik kan zeker met jullie meeleven. Zelf 3 miskramen gehad in 1 jaar tijd. Het zwanger worden was dus niet het probleem, maar het zwanger blijven wel. We zijn niet verder gekomen dan 9 weken – tot nu :). Er is dus zeker nog hoop!

  Zelf ben ik 32, gezond, slank en uit alle testen via de gynaecoloog (bloedtest en chromosoomentest) kwam niets. Alles was dus goed.

  We hebben nog steeds geen idee waar het door kwam. Wat ik zelf wel heb gedaan na de 3e miskraam is alles loslaten…veel makkelijker gezegd dan gedaan overigens ;). Ben nog wel met ovulatietesten bezig geweest (sensitest is super fijn) maar ben gestopt met apps, forums, googlen etc. En dat gaf mij veel rust.

  Het enige wat ik dus kan zeggen – probeer er minder mee bezig te zijn en geef zeker niet op! 😘


  Practicalmom
  Bijdrager
  #10565884 Quote

  nu op de 9 weken wat goed! Deze zal vast blijven plakken! 🙂

  Goed om zo relaxt erin te staan! Dat probeer ik ook zeker. Alleen je gaat toch twijfelen aan jezelf als het weer mis is. 

  ik denk dat wij gewoon nog een x proberen. Heb ook een afspraak bij een andere gyn staan om opties te bespreken. 

  we hopen zo dat we voorbij die magische grens van 8 weken komen. 

  goede zwangerschap en thnx voor je berichtje! Xxx

  read more image Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #10567167 Quote

  Wat een heftig verhaal. Ik hoop dat jullie snel jullie tweede kindje kunnen verwachten. Ik duim met jullie mee! Ik ben helaas ook druk opzoek naar advies en tips. Wij zijn nu 3 jaar bezig. Na een jaar en 2 miskramen met moeite van de HA een verwijzing gekregen, tijdens het wachten tot we mochten komen op het ziekenhuis nogmaals een miskraam gehad. Allemaal erg vroeg en nog voor de 5 weken. Uit de poli meerdere miskramen kwam niets. Onderzoeken (echo en bloedomderzoek) waren goed en het motto was ook dat we vrolijk veder moesten proberen. Het zaad van mijn man is nooit gecheckt. Na een aantal maanden nogmaals zwanger maar helaas was dit een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. In december ben ik geopereerd en is de eileider verwijderd. De gynaecoloog zag toen ook een beetje endometriose. Niets om je zorgen over te maken zei ze. Ook zouden onze kansen van natuurlijk zwanger worden niet veel minder zijn nu ik een eileider mis. Wat in mijn hoofd heel gek is. Na 6 maanden veder proberen geen nieuwe zwangerschap en flink wat nare voorgevoelens veder hebben we na veel aandringen vandaag een gesprek gehad met een fertiliteitsarts om te bekijken wat we kunnen doen om de kans te vergroten op een zwangerschap, want tot nu toe is er niets blijven plakken. Ik ben ondertussen 38 en de tijd begint hard te dringen. Maar elk gesprek wat wij hebben met de fertiliteitsafdeling (tot nu toe 2) is een gesprek met tegenstrijdigheden (want tja, na 38 neemt de kans aanzienlijk af maar nee, ga het toch nog maar even proberen) en afwijzing. Wij komen niet in aanmerking voor IVF of zaadonderzoek of veder onderzoek waarom het toch niet lukt. Alle deuren worden vakkundig dicht gegooit. Hoe is jullie ervaring hiermee? Wij willen graag een second opinion laten doen maar wat is dan een goed ziekenhuis of kliniek. 


  Practicalmom
  Bijdrager
  #10572460 Quote

  Jeetje 3 jaar in deze onzekerheid is erg lang! Vind het erg heftig voor je. Moeilijk nu eigenlijk geen opties meer over zijn. Wat gek dat jullie niet in aanmerking komen voor IVF? 

  ik ben ook nogmaals bij de gyn geweest nu een andere(toeval). Bij haar heb ik wel meer het gevoel dat zij meedenkt. 

  bij mij is het bloed goed, baarmoeder eileiders en eisprong ook goed. Wel had de echografist wat calcificaties van mijn endonetrium(in de baarmoeder) gezien. Nu wil ze een hysteroscopie doen om dit verder te bekijken.

  verder doe ik komende rondes.

  Geen cafeïne, alcohol, drugs. Geen producten met toegevoegde oestrogenen zoals: deo, anti aanbakpan, geurtjes, crèmes, bepaalde shampoos. Wel bepaalde voeding eten voor hormoonbalans zoals: bananen, eieren, skyr, ongezouten noten mix, groene bladgroenten. Niet meer eten na 7 uur. 

  Dit doe ik om een mogelijk oestrogeendominantie te voorkomen.

  Wel veel bewegen, goed slapen, multivit, progesteron crème, acupunctuur, meditatie, veel water.

  deze eerste ronde op deze manier niet zwanger. Maar mijn menstruatie was wel verbetert(kan natuurlijk toeval zijn).

  ik probeer gewoon alles wat ik zelf kan doen uit. En we gaan nog niet opgeven! 

  veel sterkte x

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen