Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herinneringen En Fotos Bewaren

 • Auteur
  Berichten
 • #10501729

  Hoi, ik ben vader van een dochter van 7 jaar. Ik vind het leuk en belangrijk om herinneringen, ervaringen, anekdotes en foto’s etc voor haar te bewaren. 

  Zodat ze daar later, wanneer ze ouder is en er behoefte aan heeft, deze erbij kan pakken en bepaalde momenten kan ‘herbeleven’. 

  Ik vind het wel een uitdaging om alles bij elkaar te bewaren. 

  Soms schrijf ik wat op in een schriftje, of maak ik een notitie op mijn telefoon. 

  Hoe doen jullie dat? Hebben jullie daar een makkelijkere manier voor?

   

  #10501754 Quote

  Wij doen alles op de laptop en zetten het op meerdere usb sticks. Scheelt heel veel fotos plakken. En je kunt ieder moment updaten. En filmpjes kunnen er ook op.

  #10501757 Quote

  Wij hebben een kist gekocht waar alles in gaat voor onze zoon. Zijn eerste speen, geboortepakje, foto album enzv


  Abcdefgh
  Bijdrager
  #10501762 Quote

  Hoi! Ik heb via Google Foto’s een gedeelde album aangemaakt samen met mijn man en dan kunnen we daarin alle foto’s uploaden van ons zoontje. Deze map staat in de cloud dus we kunnen er altijd bij.

  Verder heb ik een klein koffertje met kleine mementos erin.

  En daarnaast hou ik in mijn notities elke week bij hoe het met onze baby gaat en wat de mijlpalen waren. Dit doe ik tot hij 1 jaar is.

  Met die notities (hihi, nog meer dingen om bij te houden) maak ik een baby dagboek aan met de app “Baby Diaries”. Je kan hierin hoofdstukken aanmaken met daarin foto’s en tekst. Als mijn baby’tje 1 jaar is laat ik het boekje printen. 🙂 wellicht dat ik dit elk jaar doe? Dat weet ik nog niet.

  #10501770 Quote

  Je kunt een mailadres aanmaken of een mapje aanmaken in je eigen mail en het daarheen sturen.

  #10501773 Quote

  Ik sla foto’s op op m’n telefoon en zo’n 3x per jaar laat ik die afdrukken en dan plak ik ze ouderwets in een fotoboek. Heerlijk! Daar schrijf ik tekst bij. Voor m’n beide dochters heb ik al zo’n 2 a 3 boeken vol geplakt.

  Verder heb ik voor allebei een grote Ikea box waarin ik dingen bewaar. Eerste pakje, speentje, schoentjes, tientallen kaartjes die we gekregen hebben bij geboorte, armbandje met naam etc. Gewoon de belangrijke dingen die ik graag voor ze wil bewaren 🙂

  Lees ook: Naar de basisschool
  #10501784 Quote

  Dankje voor jullie reakties, Google Foto’s heb ik ook al keer naar zitten kijken, is inderdaad soort cloud waar je ook stukjes tekst bij de foto’s kan zetten. Uiteindelijk is het ook fijn als ze er later makkelijk zelf bij kan. Dan heeft een geprint album ook weer z’n voordelen.

  #10501791 Quote

  Wij slaan ook alle foto’s op op de harde schijf. En ik maak een plakboek. Kost alleen een hoop werk 😅 maar ik vind het leuk om te doen. Mijn kinderen hebben bij de geboorte  ook een herinneringsdoos gekregen waar bijboorbeeld de eerste schoentjes,  tandjes ofso in kunnen. Ik heb zelf zo’n doos van mijn moeder gekregen. Heel bijzonder 😊


  Galileo
  Bijdrager
  #10501842 Quote

  Ik gebruik de app ‘polarsteps’, daar upload ik wekelijks wat foto’s en daarbij stukjes tekst. Via de app kun je jouw stukjes+foto’s laten drukken tot boek. App is eigenlijk bedoeld om je reis te delen, maar ben tot nu toe er erg blij mee. Zelf nog geen album laten drukken, wil ik over maand doen, maar mijn ouders hebben dit wel al laten doen van foto’s van hun reis en is echt prachtig, goede kwaliteit. Nadeel; foto’s van telefoon, voordeel: telefoon meestal bij me en daarop ver uit meeste foto’s. Wellicht dat ik wat extra blanco pagina’s laat printen in het boek om dingen in te plakken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct