Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkenbaar? Baby huilt sinds kort na elke voeding

 • Auteur
  Berichten

 • Penelope
  Bijdrager
  #10355962

  Onze dochter is nu 11 weken en ze huilt sinds 1,5 week na iedere voeding. Zo zielig. 

   

  Er komt altijd wel voeding of maagzuur terug, en ze kronkelt soms ook met haar lichaampje, beentjes overstrekken, tong uitsteken. Niet stil willen worden rechtop in mijn armen, of liggende of wiegend, of zittend. Je voelt echt haar ongemak en dat ze pijn heeft. 

   

  Sinds een paar dagen zie ik daarom enorm op tegen elke voeding (om de 3 a 4 uur) zowel via borst als borstvoeding via de fles, want het gehuil na iedere voeding blijft. Ook rechtop gevoed, minstens een half uur rechtop gehouden na de voeding.. Soms zijn we wel tot 1 a 2 uur bezig met haar rustig krijgen. En dat terwijl ze verder een heel vrolijke baby is.

   

  Goed om te weten: er is een lactatiekundige geweest en dat was allemaal goed. Vandaag naar het consultatiebureau geweest en gevraagd of het spruw is (zagen ze niet, ik ook niet) of misschien reflux (ik Google me suf). Maar het werd een soort van weggewuifd, zo van het hoort erbij. Maar ik zou zo graag willen weten wat het precies kan zijn, en liefst een grootmoeders tip daarvoor of een homeopathisch middeltje. 

   

  Wil niet niks doen en maar denken ‘hebben zoveel baby’s’ want dat voelt niet goed. 

   

  Ik hoop dat iemand zich herkent in mijn verhaal. Liefs 


  Peff
  Bijdrager
  #10355991 Quote

  Heel herkenbaar! Ons zoontje had hetzelfde en bij ons is johannesbroodpitmeel de uitkomst geweest 👍


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10355995 Quote

  Er zijn een paar dingen die veel vergelijkbare klachten veroorzaken als reflux. Heb zelf veel aan het boek “baby reflux” gehad. 

  Krampjes en koemelkallergie kunnen soortgelijke klachten als reflux geven. Wat betreft krampjes zit je met 6-12 weken wel ongeveer op de piek. 

  #10355996 Quote

  Klinkt toch echt als reflux


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10356001 Quote

  Inderdaad, goed indikken en de juiste speen op de fles kan veel verschil maken, lekt er voeding langs haar mondje tijdens het drinken, of slikt ze veel lucht mee. Of heeft de lactatiekundige ook naar het drinken uit de fles gekeken? Krijgt zr afgekolfde melk, of als ze uit de fles drinkt kunstvoeding?

   


  Penelope
  Bijdrager
  #10356013 Quote

  Hi, zo fijn hoe jullie meedenken! 

  Ik heb sinds gisteren alles met koemelk weggelaten uit mijn eten/drinken, wellicht merk ik verschil bij haar (probeersel 1) ☺️

   

  Ik ben het voeden iets meer gaan loslaten sinds gisteren, voed haar als ze er zelf om vraagt, ongeveer om de 4 uur is gebleken. Dit geeft haar maag / slokdarm / krampjes (?!) wellicht iets meer rust. (probeersel 2)

   

  Ik maak meerdere keren per dag haar speentjes schoon. En mijn borsten na iedere voeding, mocht het toch iets van spruw zijn?! (probeersel 3)

  Hoop zo dat het huilen na elke voeding weer overgaat. Denken jullie dat ik hier goed aan doe? Laat weten hoe het uitpakt allemaal.

   

  Qua antwoorden; Ik hoorde dat indikken niet helpt bij borstvoeding, daarom dat nog niet gedaan maar kan Ik ook nog gaan doen. Ik geef soms flesvoeding (altijd afgekolfde borstmelk) met speen nr. 1 van Dr. Brown brede hals fles. Volgens mij de juiste maat nu ze nog 11 weken is. Ze krijgt dus geen kunstvoeding. Wel maakt ze een klakkend geluid sinds een tijdje bij het drinken van de rechterborst maar de lactactiekundige zei dat ik daarom vóór elke voeding de borst even moet soepel masseren in de badkamer (zodat ze niet schrikt van toeschietreflex in haar mondje, en dat daarna het klakkende geluid minder wordt maar dat is nog niet gebleken), ook loopt er daarom soms wat melk langs haar mondje. 

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MooSW
  Bijdrager
  #10356021 Quote

  Klinkt inderdaad als reflux. Indikken met bv werkt ook. Lost alleen slechter op in bv dan in kv. Je zou er ook een papje van kunnen maken en met een klein lepeltje van te voren en naderhand geven. Of bv via de fles. Maar dan even goed kijken of het goed oplost. 

  en ik weet niet waar je woont? Als je in Limburg woont heb ik wellicht nog een andere oplossing voor je. 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10356045 Quote

  MoosW, heb je tips mbt reflux in Limburg? Hoor het graag 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct