Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkenbare klachten?

 • Auteur
  Berichten

 • SamanthaV
  Bijdrager
  #10025487

  Hoi allemaal! Morgen ben ik 6 weken zwanger. Heb gelukkig niet al te veel kwaaltjes maar wel enorm veel last van mn darmen. Obstipatie, krampen en winderigheid. Nu heb ik ook af en toe pijn in mn onderrug over de hele breedte, het voelt een beetje als de rugpijn die soms bij een menstruatie hoort. Het komt uit het niets opzetten en duurt hooguit een half uur. Dit heb ik nu een aantal dagen.
  Hebben meer zwangere dames dit? Hoort dit erbij? Of hoort dit juist bij een beginnende miskraam? Ik verlies geen bloed.

  Lieve groetjes,
  Samantha


  DS94
  Bijdrager
  #10025491 Quote

  Obstipatie herken ik zeker, evenals rugpijn. Je hoeft echt niet zomaar bang te zijn voor een miskraam. Pas bij bloedverlies en heftige krampen kan er wat mis zijn. Geniet lekker van je zwangerschap! Ik merkte ook dat ik de ene dag wel last had van dingen en de andere dag totaal niet. Zoek er niet teveel achter!


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10025516 Quote

  Ik had ook erg last van menstruatie krampen en winderigheid, maak een kruik, met een oude sok vullen met rijst, dichtknopen en in de magnetron doen en je hebt een heerlijke warme kruik. Dat helpt echt bij mij trok het gelijk weg of een warm bad. Maak je er niet te druk om er gebeurd van alles in je buik, je baarmoeder groeit en dat kan die krampen geven. 


  Linda Linda
  Bijdrager
  #10025522 Quote

  Herken het helemaal! Ik gebruik extra vezels voor een goede stoelgang. Wel extra bij drinken!! Pijn in je rug komt door de hormonen in je lichaam is mij vertelt. Sterkte de komende maanden 😊

  #10025566 Quote

  Heel herkenbaar, dus niks om je zorgen over te maken. Je organen worden op zij geschoven om plaats te maken voor de baby. Hierdoor kan obstipatie voorkomen.


  gebruiker412786
  Bijdrager
  #10025650 Quote

  Ja hoor heel herkenbaar, bij mij trokken deze kwalen weer weg bij 11 weken. Ik heb inmiddels (14,5wk) 3 echo’s gehad en allemaal goed, dus maak je daar niet druk over. Natuurlijk kan een zwangerschap altijd verdrietg aflopen, maar ik zou me met deze kwalen niet druk maken. Het klinkt juist als hele normale kwalen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct