Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkenning

 • Auteur
  Berichten

 • Oktobermama
  Bijdrager
  #10412747

  Hoi, een niet ouderschap gerelateerde vraag. Of misschien wel een beetje. Ik vraag me af of iemand dit herkent. Soms zie je dingen, ervaringen, bij mensen, die jou ook hartstikke leuk lijken, maar wanneer je dit dan zelf doet valt het (erg) tegen. Voorbeeld: jarenlang wilde ik perse een tuin op het zuiden, volle zon, want ik ben een zon aanbidder. Nu ik dit heb, al een paar jaar, heb ik gemerkt toch wel erg op de schaduw gesteld te zijn. Liever zelfs kou dan warmte. Vakantie hoeft voor mij ook niet perse naar een warm (30+) land. Voorbeeld: mensen die lange reizen maken. Heerlijk lijkt me dat. Ik heb zo’n verlangen dat ook te doen. Echter blijkt in de praktijk dat ik veel stress krijg van dat alles regelen, vliegtuig etc. Dat ik best last heb van heimwee en best een huismus ben en na een week het wel lekker vind om weer thuis te zijn. Voorbeeld: ik wilde heel graag een hond. Opgegroeid met honden. Hond van een familielid kunnen lenen en het bleek dat het niets voor ons was. Elke dag vroeg eruit, door weer en wind naar buiten. Niet meer spontaan weg gaan. Wat was ik blij dat de hond weer terug ging na de vakantie. Maar toch blijft het “idee” van het hebben van een hond zo aantrekkelijk.  Voorbeeld: vandaag zag ik een moeder met drie kindjes gezellig samen lopen. Zo knus en leuk lijkt me dat. Realiteit: 1 kind vind ik behoorlijk zwaar. Zo zwaar dat ik twijfel of er nog een volgende gaat komen (hebben geen haast). Maar het idee, de vloggende moeders, instagram, lijkt allemaal zo leuk. Altijd het idee gehad minstens twee kinderen te willen, mocht het ons gegund zijn. Ik vraag mij af. Hoe komt dit. Ben ik de enige die zo denkt. Ben ik mijzelf nu pas (nog steeds?) aan het ontwikkelen/ontdekken, en achter komen wat je nou echt wil? Blijft dit altijd zo, gaat dit altijd zo door? Hoe weet je nou wat je zelf echt wil? Of blijft dit veranderen na ervaring? Geen probleem, gewoon iets waar ik aan dacht. Herkent iemand dit?


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10412749 Quote

  Haha wat een grappig topic. Ik heb niet per se herkenning met al deze dingen, al viel zwanger zijn me erg tegen. Had altijd jaloers naar zwangere meiden gekeken en vond er zelf geen klap aan haha. Hond en kids wist ik dat pittig was dus vind ik niet tegenvallen. M’n eerste kindje viel me juist enorm mee omdat ik het veel erger had verwacht.
  Denk wel dat heel veel mensen dit hebben en dat het heel goed is dat je je hier zo bewust van bent! Veel mensen hadden allang een puppy gekocht bijvoorbeeld.


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10412917 Quote

  Ik herken het wel. En ik denk dat er veel meer mensen zijn die dit herkennen.

  Via social media zie je alleen de leuke en positieve momenten. Dit is voor mij een reden om geen Instagram te hebben. Omdat het beeld zo vertekend.
  De vrouw die met haar kinderen buiten speelt heeft ook stof in huis en een peuter die tegendraads is. Het stel dat op reis is heeft ook moeten sparen, plannen en organiseren. En ook zij maken af en toe ruzie met elkaar.
  De mensen die een hond hebben lopen ook met het beestje buiten in de regen. Niet omdat ze dat zo leuk vinden, maar omdat ze geen poep of plas binnen willen.

  Mijn kinderen slapen ook niet altijd door, mijn haar is soms vettig omdat ik geen energie meer heb om te douchen en mijn huis is soms een bende. Maar maakt mij dat een slecht persoon? Nee. Maakt het mij een slechte moeder? Nee. Mijn kindjes hebben genoeg liefde, te eten en kaders waarbinnen ze mogen spelen.

  Lieve vrouw, maak je niet zo druk om wat een ander wel of niet doet. Volg wat jou gelukkig maakt. Zolang jij, je partner en kindje(s) het fijn hebben samen, wat maakt het dan uit wat de buren doen? Geniet van de momenten, want hoe cliché ook, voor je het weet zijn ze groot… Ook jij verdient het om te mogen stalen☀️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct