Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkent iemand dit?!

 • Auteur
  Berichten
 • #10239007

  Hoi allemaal,

  Ik weet het echt even niet meer. Ons zoontje was gisteren 4 weken, maar sinds vorige week erg veranderd (weet niet meer wanneer precies, maar vrijdagavond sowieso). Hij was een rustige baby, die veel sliep, maar wel nijdig boos kon worden als hij niet op tijd (lees: direct nadat hij wakker was) zijn flesje kreeg. Als hij die dan had was het wel direct weer over. Op zich sliep hij ’s nachts ook goed, met een voeding rond 12, rond 3 en dan rond 6-7. Ineens is dit echter veranderd: hij slaapt op zich nog redelijk (overdag), maar is binnen no time compleet hysterisch als hij wakker wordt. Zijn huiltje klinkt ook anders dan eerst volgens mij (echt een super overstuur huiltje is het nu, meer gekrijs) en als je hem oppakt is hij ontzettend stijf. Hij lijkt te overstrekken dus, alleen ligt ie niet krom ‘de verkeerde kant op’ zegmaar. Ook tijdens het voeden doet hij dit, zet zijn beentjes krachtig af tegen jou en blijft schreeuwen. Hij drinkt wel redelijk goed, met wat moeite. Spuugt wel, maar niet overmatig veel volgens mij. Ik dacht eerst reflux (hoopte het eigenlijk), maar hij doet dit ook als hij rechtop gehouden wordt dus lijkt me niet aannemelijk. Hij is ook erg moeilijk te troosten (maar uiteindelijk lukt het meestal wel) als hij zo huilt. Mijn vriend denkt dat het gebonden is aan voeden, maar ik vind het lastig te zeggen omdat hij direct hysterisch wakker wordt en aangezien het leven van een vierweken oude baby nou eenmaal voornamelijk bestaat uit slapen en eten is dat automatisch ook het voedingsmoment. Ik heb eerder het idee dat hij totaal ongemakkelijk is, maar waardoor dan? 

  Soms zit er overigens ineens een voeding tussen die heel ontspannen gaat, maar begrijp dan niet waarom want we doen helemaal niets anders dan die andere voedingen. Altijd in dezelfde stoel, een luierwissel ervoor, en meestal zelfs dezelfde persoon (ik). 

  Ik zou graag horen of iemand dit herkent. Vooral dus het overstrekken (hij voelt dan echt stijf als een plank) en het compleet overstuur raken zonder goed getroost te kunnen worden, en zonder voor mij duidelijke aanleiding. Tot hij 3 weken was ging het normaal, en ineens is dit gekomen :(. Het is ’s nachts vooral drama, vannacht waren we met z’n allen van 2 tot 6 wakker met een ontroostbaar jongetje. Ik wil zo graag dat hij tevreden is maar weet niet meer hoe.

  #10239010 Quote

  Oh kleine aanvulling nog, hij is geboren in stuit en heeft een duidelijke voorkeurshouding met zn hoofd scheef (ene oor ongeveer op schouder). We proberen dit zo goed als het kan te corrigeren, maar dit is lastig. Nog geen afspraak gehad bij cb, willen het daar wel aankaarten. Misschien kan dit er iets mee te maken hebben..?


  Neusje
  Bijdrager
  #10239014 Quote

  Als ik de omschrijving van de huiltjes lees om combinatie met het overstrekken, weet ik bijna 100% zeker dat het om darmkrampjes gaat. 

  Bijna elke baby heeft hier last van en dit is helaas niet te voorkomen. Er zijn wel heel veel trucjes die geprobeerd kunnen worden om de schade te beperken. Hier helpt een speentje heel goed, in combinatie met wat heen en weer wiegen/lopen, sussen of het geluid van een föhn aan te zetten (via YouTube , werkt rustgevend)

  Op Google is hier genoeg over te vinden..  evt andere flessen gebruiken bij flesvoeding en er zijn speciale middeltjes om in de voeding te doen om de hoeveelheid lucht te verminderen.

  Het kan soms elke avond of nacht voorkomen en de piek is rond de 6 weken. Mijn dochtertje van 10 weken heeft er nog ongeveer om de dag last van.. maar dan gelukkig steeds maar een halfuurtje ofzo. Gelukkig weten wij inmiddels ook een beetje wat bij haar helpt om het te verminderen. 

  Succes ermee! Je moet hier echt even doorheen ben ik bang 🙄😊

  #10239017 Quote

  Bedankt voor je reactie! Ik vind het ‘fijn’ te lezen, want ik had het idee dat wij iets totaal verkeerd deden ofzo. Darmkrampjes weet ik inderdaad dat elke baby daar last van krijgt, en dat je daar niets aan kunt doen, maar dat het er zo uit zou zien wist ik niet. Ik ga eens kijken of er een middeltje is dat ik door de fles kan doen. Heb inderdaad al een speaker met white noise op zijn kamer gezet vanmiddag haha, helpt inderdaad echt ontspannend voor hem!

  Dankjewel!


  MammavanB
  Bijdrager
  #10239020 Quote

  Voor de voorkeurshouding kan je langs een manueel therapeut gaan, dat kan geen kwaad. Misschien is t huilen door een sprongetje?


  Mirreltje
  Bijdrager
  #10239021 Quote

  Ik zou voor de voorkeurshouding inderdaad naar een manueel kinderfysio gaan, er zijn we gespecialiseerd in voorkeurshouding. Verder lijkt het anders huilen en hysterische op het eerste sprongetje. En het overstrekken op krampjes. Onze dochter had dit ook allemaal en jouw verhaal lijkt erg veel op die van mijn dochter…

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10239036 Quote

  Het kan ook zijn dat  zijn nekje vastzit. Aangezien hij in een stuit heeft gelegen. Een osteopaat kan je hierbij helpen. Dan gaat zijn voorkeurshouding ook over.


  Joosjeee
  Bijdrager
  #10239042 Quote

  Klinkt inderdaad als krampjes. Als je kunstvoeding geeft, misschien nutrilon omneo proberen? Dat is voor baby’s die veel last hebben van krampjes en of moeilijke stoelgang. 

  Verder white noise inderdaad. Ik heb bij mijn zoontje ook veel over zijn buikje en onderrug gewreven. En als hij op zijn rug ligt, bij jou op je benen bijv., zijn beentjes rond draaien, met de klok mee. Dus samen omhoog rustig naar rechts, naar onder, links weer omhoog. 

  Ik ben bij een osteopaat geweest voor een voorkeurshouding. Was niet een hele erge dus 1 x was voldoende. 


  Marieke C
  Bijdrager
  #10239067 Quote

  Ik denk ook aan krampjes. Je hebt ook.speciale flessen tegen krampjes (dr brown bijv), pittenkruikjes (kipkep) en medicijnen (infacol). Vooral de infacol heeft bij ons goed geholpen, zit helaas wel veel suiker in.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct