Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkent iemand dit?

 • Auteur
  Berichten
 • #10276711

  Hallo, 4 maand geleden ben ik bevallen. Na ongeveer 4 weken na de bevalling kreeg ik last van pijnaanvallen die begonnen boven in de rug en vervolgens doortrok naar de ribben. Een heel benauwd en verstikkend gevoel. Ik heb nu 2 keer een ambulance gehad omdat ik dacht dat er iets met mijn hart aan de hand was maar dit was echter niet zo. 

  ik sta voor een raadsel en word er erg onzeker van. De huisarts zegt dat het door spieren komt. 

  ik heb best een zware bevalling gehad, met een flinke weeënstorm. 

   


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10276720 Quote

   Al eens na laten kijken door de fysio, ik laat me geregeld kraken ook de ribbenkast, wat blijkt als de ribben vast zitten zetten deze niet goed uit met ademhalen en doet onwijs ook . 

  #10276768 Quote

  Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Ik was ‘bang’ om te ademen omdat de steek dan heftiger werd, leek wel, alsof ik verlamd raakte van die nare pijn. 

  Bij mij is het vanzelf overgegaan, vooral toen de stress/drukte minder werd, dit kwam vooral doordat onze dochter ouder werd en minder voedingsmomenten kreeg (na zo’n 4 tot 6 mnd) en het huilen stopte. 

  Ik heb een goede bevalling & start gehad, alleen begon na een paar weken de krampjesperiode waarbij onze dochter ‘s avonds dagelijks overstuur was (huilbaby). Naast het feit dat het natuurlijk gewoon mentaal zwaar is om met een huilbaby om te gaan (onzeker, angst etc), was ik 24/7 lichamelijk ook overbelast want ik sliep weinig en was constant in beweging en had ook geen tijd om te eten. Ik gaf ook bv en ben in deze periode ook veel afgevallen. 

  Ik denk ook wel dat het spieren zijn die overbelast zijn. Misschien kan je toch nog even met je vk bellen en aangeven dat je dit ervaart of bij het cb, wellicht zijn zij wel bekend met deze klachten en kunnen ze je doorverwijzen. Misschien kan je inzicht krijgen in hoe je het kunt voorkomen. 


  Daan’tje
  Bijdrager
  #10277527 Quote

  Fysio!! 

  En dan iemand die in rugklachten gespecialiseerd is. Want in mijn oren klinkt het als een rugwervel, mogelijk geblokkeerd en daarmee een zenuwbeknelling in de hand werkt. Helemaal niks ernstigs maar wel behoorlijk pijnlijk en verontrustend.

  Hoge spit schiet mij nu te binnen. 

  Maar ik zou, in jouw geval, echt naar de fysio gaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct