Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkent iemand dit bevalling die niet door zet

 • Auteur
  Berichten
 • #10080168

  Eergisteren nacht had ik last van weeën. Om 1 een uur begonnen ze kwamen regel matig rond de 4 5 minuten ik heb om 3 uur de verloskundige gevoeld. En inderdaad de bevalling was begonnen. Ze had gevoeld de baarmoeder was bijna helemaal week en stuk korter. We hadden afgesproken om over 4 uur weer te kijken.  Het zette opzich door de verloskundige zei naar het tweede bezoek ik denk dat ze een langere start neemt en dan komt. Maar helaas ik blijf stagneren op 3 cm en flauwe weeën. Alleen ik word er nu wel een beetje moe van

   Heeft iemand hier ervaring mee? Groetjes shelby


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10080169 Quote

  Ja! 3 nachten en dagen weeen gehad. 3x verloskundige erbij, want 2 uur lang regelmatige weeen van 1,5 tot minuut. Steeds weer niks. De eerste nacht hielden de weeen zelfs op toen de VK in huis stond! 

  Maar op dag 4 eindelijk 2,5cm! En toen is savonds onze mooie zoon geboren! 

  Dus ik hoop dat ik je niet ontmoedigd heb met mijn verhaal, maar het gaat doorzetten! En je weet nu zeker dat je heeeel binnenkort mama bent! 😃

  #10080174 Quote

  Jeetje nee zeker niet ontmoedigd alleen ik hoop dat het hier straks goed door zet.  Jeetje echt erg en dood vermoeiend voor jou. Kon je de echte bevalling  nog wel goed aan door al het slaap te kort


  PM
  Bijdrager
  #10080220 Quote

  Hallo,

  Ik had vanaf 36 weken voorweeen en ze hebben me uiteindelijk succesvol gestript bij 41 weken..

  S ochtends hebben ze gestript en s avonds om 7 uur begonnen de weeën.. we hadden contact ergens rond 8 uur/half 9 afgesproken en toen we belde deed mijn man dit ook, de VK kwam vrij snel omdat ze merkte dat het begonnen was.. ze zei na onderzoek dat ik best eerder had mogen bellen want het was echt begonnen.. ik zat toen op 3 cm.. ik zou in het ziekenhuis bevallen omdat ik risico op epilepsie had en ze daarvoor uit voorzorg een infuus zouden prikken want dan kom ik meteen geholpen worden bij een aanval (met spierverslappers en daarna geboorte via keizersnede) dus gingen wij op weg naar het ziekenhuis.. daar aangekomen alles geregeld en infuus gezet nog even onderzoek maar nog steeds 3 cm.. ik ging toen onder de douche om weeën op te vangen maar dat bleek te ontspannend te zijn want de weeën zwakte heel erg af en nog steeds 3 cm dus ging ze mijn vliezen breken.. bij het volgende onderzoek, na het breken van de vliezen nog steeds 3 cm.. omdat mijn vliezen gebroken waren mocht ik niet zonder bevalling het ziekenhuis verlaten dus stelde ze opwekkers voor, dat vond ik oké want ik had dat blijkbaar nodig en wilde dat een kans geven zodat mocht het uiteindelijk per keizersnede moeten ik me daar bij neer zou kunnen leggen omdat we het geprobeerd hadden..

  Ik begon wel een beetje moe te worden want ik was al de hele dag in de weer geweest, gelukkig s middags wel even kunnen slapen maar de spanning, de weeën, en het uitzien naar ons kindje waren heel vermoeiend dus ik zei heel nuchter dat ik even ging slapen, dat kwam er niet van want dat spul ging zijn werk doen en ik kreeg hele heftige buik, rug en been weeën.. ons kindje was bij 32 weken al ingedaald en bij 35 weken lag ze maximaal naar beneden..  die been weeën waren achteraf gezien omdat ze tijdens de ontsluiting al zakte.. binnen  2 uur ging ik van 3 naar 10 cm en na 7 min pers weeën is ons mooie dochtertje geboren..

  Ik heb uiteindelijk 6 uur lang op 3 cm gezeten (dat is niks ten opzichte van dagen, dat weet ik) en daarna hebben ze dus geholpen..

  Hier kan je om vragen als je het echt zat bent dat het niet door zet maar dan moet je wel naar het ziekenhuis voor de bevalling (ik was daar al).. dat is een keuze die je zelf maakt (weet niet wat je voorkeur heeft, thuis of ziekenhuis)..

  Sorry voor de lengte van mijn verhaal.. ik hoop dat ik je heb kunnen helpen en niet iets negatiefs teweeg breng… een tip is om te ontspannen, net doen of je geen ontsluiting hebt, dat kan ook helpen want je kan het door psyche ook uitstellen en langer laten duren.. 

  Ben benieuwd hoe dit uiteindelijk af loopt.. laat je dat in deze topic na je bevalling weten? (na je kraamweek ofzo, de eerste paar dagen draait je wereld om je kleine en zie je niet eens wat voor weer het buiten is..)

  Heel veel succes en geniet van de kleine als het geboren is!

  Nog een tip, maak veel foto’s.. je kindje groeit hard en het kan helpen voor je verwerking van de bevalling en de tijd erna (wij hebben foto’s van het wegen, de hielprik, het in bad/tummy tub doen, kaarten/cadeaus, de eerste tijd na de bevalling, naambordje ziekenhuis, de kraamhulp, thuis komen en natuurlijk onze dochter, etc.)

  #10080849 Quote

  Awh dankjewel nee helemaal niet negatief maar jeetje wat heb jij een heftig verhaal. Ik hang nu op 3 en halve cm de weeen zetten nog niet door. Morgen heb ik een afspraak bij de verloskundige die had ik al alleen nu hebben ze er een dubbele afspraak van gemaakt. Ze zei zelf al dat we morgen gaan hebben om het eventueel op te wekken. Omdat ze denken dat het anders nog dagen gaat duren. Idd ik doe nog mijn ‘ding’ net nog gepoets doe ik wel de halve dag over maar goed ik vond het fijn die afleiding. Ik word wel gek van alle telefoontjes en apjes en en al moeder ik heb iedereen gevraagd om even rustig te doen. Voor al mijn schoonmoeder die zei doodleuk ik kom vandaag de hele dag op bezoek omdat ik denk dat ze komt.. 

   

  Ik laat zeker wat weten hoe het is afgelopen 

   

  Groetjes shelby


  Huizewijntjes
  Bijdrager
  #10080858 Quote

  @Shelby Krijnen, 

  Pfoe wat spannend! Wens je heel veel succes en zoek vooral lekker je eigen rust op! 

  Ben benieuw wanneer de kleine komt, maar dat lezen we vast wel! 

  Veel succes!!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10080863 Quote

  He Shelby, erg vervelend! Niks frustrerender dan dat. Ik hoop voor je dat het snel alsnog doorzet. 

  Ik was wel moe, maar tijdens de bevalling krijg je ook weer adrenaline. Verder had ik taksi, dextro, bananen en snickers in huis. Vooral de taksi en dextro heeft me goed geholpen op het laatst! De snickers waren heeeerlijk na het bevallen. 😄

  Succes vandaag bij de VK! Ik hoop dat je snel je kindje in je armen hebt. 

  #10080893 Quote

  Hahah ja en dan heb je het ook zeker verdient die snickers. Ja dat is zeker waar ik ben benieuwd wat de vk vandaag gaat zeggen. Om.half 3 daar zijn dus nu nog even rustig aan ik zal een update geven als ik ben geweest

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct