Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herkent iemand dit soort plekjes/ huiduitslag?

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanRV
  Bijdrager
  #10514594

  Goedeavond iedereen.
  Ik heb een vraagje, onze dochter van 6 maanden oud heeft vorige week op haar been en boven haar mondje een heel ligt rood vlekje gehad met als je heel goed kijkt en er overheen voelt een klein puntje in het midden (kan het niet echt goed omschrijven maar het is gewoon de kleur van de huis of een beetje wit als je er met je vinger overheen gaat) en ze waren sochtends donkerder van kleur dan naar mate de dag.
  Nu komt ze vandaag terug van de gastouder en die vertelde precies hetzelfde en ze had weer dezelfde plekjes maar nu waren het er wel meer en vooral verspreid op haar buikje en zijkant richting de rug.
  Ze voelt wel warm maar haar temperatuur is normaal. Ze niest wel af en toe. Maar verder js ze vrolijk en lacht veel. Vorige week dronk ze heel goed, vandaag heeft ze dan pas 2 flesjes op van de 4 die ze normaal heeft. Maar ik denk dat er vanavond zeker nog wel 1 bijkomt.
  Herkent iemand misschien dit?  Upperdepup
  Bijdrager
  #10514604 Quote

  Beginnende waterpokken? Ik denk dat gezien haar klachten en minder drinken op het moment, dat de vlekjesziekte zich de komende 2-3 dagen wel openbaart…


  MamavanRV
  Bijdrager
  #10514610 Quote

  @wendyvv
  Ik heb echt totaal geen idee van waterpokken, ik heb wel gelezen dat ze vaak na 10 a 21 dagen na besmetting ziek worden. Maar verdwijnen die plekjes ook? Van de plekjes die zij heeft waren vorige week op dezelfde dag nog weg. En diegene van vandaag zijn de meesten nu ook al weg van


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10514653 Quote

  Oh dat is bij waterpokken niet het geval.

  Er zijn heel veel vlekjesziektes en het grootste deel is onschuldig. Zolang ze niet slap/futloos is, nog eet en drinkt, plasluiers heeft en haar koorts niet te hoog wordt zou ik me niet teveel zorgen maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct