Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herstel EUG/bbz

 • Auteur
  Berichten
 • #5733680

  Hoi dames,

  na een miskraam ben ik na anderhalf jaar opnieuw zwanger maar helaas een bbz. Erg geschrokken word zodaarlijk geopereerd..

  wat zijn jullie ervaringen ? Waren jullie snel zwanger na de operatie met een eileider?

  groetjes Houby


  Dns
  Bijdrager
  #5733682 Quote

  Heel erg veel sterkte Houby 🙁 had zo voor je gehoopt dat het goed af zou lopen. Ik heb er geen ervaring mee en hoop dat er nog dames reageren die je kunnen helpen en steunen. Veel sterkte met het verwerken de komende tijd


  Sjarlotte
  Bijdrager
  #5733695 Quote

  Hallo houby

  wat erg voor je! Helaas heb ik dit ook meegemaakt en is er bij mij ook een eileider verwijdert! Gelukkig was ik binnen 3 maanden weer zwanger en zat het op de goede plek! Nu een gezonde dochter van 4,5 maand.. ik wens je heel veel succes en sterkte met je herstel. Maar bij jou komt het ook vast goed!  Gonstertje
  Bijdrager
  #5733706 Quote

  Hoi Houby,

  Ik had je vorige berichtje een beetje gevolgd en was er eerlijk gezegd al een beetje bang voor. Ik heb zelf een bbz gehad vorig jaar en herkende je klachten en onzekerheid. Ik hoopte vooral dat ik ongelijk zou hebben, maar helaas… Wat verschrikkelijk om mee te maken meis. Je hebt amper tijd om stil te staan wat je precies overkomt en dan ga je al onder het mes.

  Ik ben mijn rechter eileider kwijtgeraakt, maar ben na 9 rondes gelukkig weer zwanger. Ik kreeg met 6 weken een vervroegde echo en het zit op je juiste plek gelukkig. Ik was heel erg bang dat zwanger worden heel moeilijk zou worden, maar je overgebleven eileider neemt de taak van de ander over. Wel knap hoe je lichaam werkt toch? Neem je tijd om te verwerken wat er is gebeurd en je kan prima zwanger worden met 1 eileider! 🙂

  Heel veel sterkte x

  #5733737 Quote

  Bedankt voor jullie reactie dames, echt heeeel lief,

  ik had al vanaf vorige week het gevoel van een bbz en ook gemeld en liep gewoon met veel pijn rond al langer dan een week! Heb de ha gebeld huisartspost en gyneacoloog. Moest het maar afwachten.. ben zo boos en ze hebben ook gezegd dat ik er op tijd bij was gelukkig niet geknapt ofzo en ook zo raar dat ik het gevoel had van een EUG, misschien was mijn rechter eileider bespaard geweest hoewel de gyneacoloog zei dat het de beste beslissing was om het voor een volgende x te voorkomen.. goh wat heb ik na de operatie veel pijn gehad! Nu nog steeds.. ben inmiddels thuis 🙂 over een paar maanden er weer tegenaan..

  groetjes Houby

   


  Gonstertje
  Bijdrager
  #5733861 Quote

  Dat vind ik heel erg om te lezen. Het is gewoon heel gevaarlijk als je er te lang mee rond blijft lopen. Het is wel zo dat ze in bijna alle gevallen de eileider weghalen, omdat het eerder voor nieuwe problemen kan zorgen. Mits je andere eileider gezond is natuurlijk!

  Bij mij was het ook zo dat ik steeds naar de verloskundige belde maar dan moest ik maar een pijnstiller nemen, want het hoorde er allemaal bij. En maar wachten en wachten..Met 7 weken heb ik aangedrongen op een echo omdat ik wilde weten wat er in godsnaam met me aan de hand was. Toen zagen ze niks in mijn baarmoeder, dus miskraam dachten ze en ik moest na 2 weken maar weer terugkomen. Omdat ik ontzettende pijnaanvallen had ben ik naar de HA gegaan en dezelfde dag nog naar de spoedeisende hulp gestuurd. Mocht niet meer lopen en ik zou direct geopereerd worden. Toen was ik 9 weken zwanger en nog net op tijd voordat het zou scheuren oid.

  Ik was ook zo ontzettend boos op mijn verloskundige. Alle signalen waren er en ze deed alsof ik mij aanstelde. Achteraf was ze nog beledigd geweest dat ik naar de huisarts gegaan was ipv naar haar. Daar ga ik dus nooit meer heen;-)

  Na de operatie had ik voor mijn gevoel overal spierpijn, had jij dat ook? Fijn dat je weer lekker thuis bent. Neem echt je tijd om weer een beetje te herstellen. Lichamelijk zal best snel gaan maar ook geestelijk moet je het een plekje geven. Ik ben acupunctuur gaan doen om een beetje te ontspannen. Bij mij hielp dat erg goed!

  Groetjes


  Tamsan
  Bijdrager
  #5733867 Quote

  Heyyyyy

   

  Vreselijk dat dit gewoon kan gebeuren..ik heb ook een bbz gehad…als we hadden gewacht was ik er niet meer..ik was in shock geraakt..terwijl mijn buik vol zat met 1900cc bloed…gelukkig hadden we uiteindelijk na diverse onderzoeken een snelle en duidelijke arts die niet veel praten maar gelijk actie…binnen 15 minuten lag ik in de OK…

  Ben nu ook een eileider kwijt en proberen ook weer zwanger te raken…met evengoed angst op nogmaals hetzelfde…

  Geestelijk was ik er snel aan toe…maar nu de angst gaat denk nooit weg…blijf erover praten werd mij gezegd…met een psycholoog of met vrienden en je partner geef aan dat je wat doet….sterkte…

   

  #5734089 Quote

  Bij jullie is het wel heftiger dan dat ik mee gemaakt heb denk ik want ik was nog geen 6 weken. En buiten een zwangerschap, als iemand belt met pijn moet ie geholpen worden iig naar gekeken worden. Er is zelfs een ingesproken bandje als ik de ha post bel! Ik vind het persoonlijk belachelijk.

  pijn valt me opzicht mee maar bij mn navel voel ik het heel erg ze hebben een navelsteen eruit gehaald waar ik niets van wist. Alleen ik moet nog gaan vloeien en dat valt me tegen heb veel ongi pijn, meer als normaal en het komt maar niet op gang..

  acupunctuur dacht ik voor een zwangerschap ook te gaan doen maar nog geen gelegenheid gehad om een stap te zetten. Misschien nadat ik hersteld ben toch even gaan..

  bedankt dames 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct