Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herstel keizersnede

 • Auteur
  Berichten
 • #10292073

  Hallo allemaal,

  Ik krijg een geplande keizersnede in april. 

  Ik maak me enorm druk om het herstel, omdat ik dan nog een kind van 1 jaar heb. De eerste 2 a 3 weken is mijn man thuis, maar daarna ben ik alleen en is er niemand die me zal helpen.

  Voor een keizersnede geldt dat je 6 wk lang herstelperiode hebt en niet zwaar mag tillen, maar ik moet na 3 wk al mijn dochter van 1 jaar uit bed en in bed tillen en de trap af en op met haar dagelijks. 

  Zijn er moeders die hier ervaring mee hebben of gewoon ervaringen voor het herstel van een keizersnede

  #10292104 Quote

  Het is pittig als je ook nog een klein kind thuis hebt ik moest 3 maanden herstellen 


  MarJayLouDev
  Bijdrager
  #10292106 Quote

  Bij mij had destijds mijn partner zorgverlof gekregen, omdat ik dat dus allemaal niet mocht doen. Dus je kan kijken of jouw man daar ook voor in aanmerking komt. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10292155 Quote

  6 Maanden terug ook een geplande keizersnede gehad omdat mijn dochter in stuit lag. Ik had ook nog een dreumes in huis van 1.5 jaar oud.

  De eerste 2 weken was mijn man ook thuis. Daarna ging hij weer aan het werk en in de 5e week ging hij zelfs een week naar het buitenland voor zn werk en zat ik dus echt een week alleen met 2 kleine kinderen.

  Ik vond het herstel heel zwaar, maar vooral de eerste 2-3 weken! Toen heb ik echt rustig aan gedaan, maar toen mijn man weer aan het werk ging, moest ik het toch alleen redden. Met de baby red je je wel, die mag je tillen en verzorgen. Met mn dreumes vond ik het lastiger. Maar ja, ik heb haar echt wel eens opgetild, ook al mocht dit eigenlijk niet! Je kán niet 6 weken lang niks tillen met een tweede kindje.

  Ze sliep toen in het campingbedje, daar zit een rits in zodat ze er zelf in en uit kon klimmen. Ze klom zelf de trap op. Eraf tilde ik haar wel. Verschonen deed ik op een kleed op de grond.

  Autorijden is twijfelachtig. Ze adviseren het om de eerste 6 weken niet te doen, maar het MAG WEL! Ik reed na 2-3 weken wel kleine ritjes naar de supermarkt omdat ik soms echt even uit huis wilde om een klein boodschapje te doen of bijv. ff naar de speeltuin. En ja, dan tilde ik natuurlijk ook de maxi cosi met de baby en dat is eigenlijk ook te zwaar..

  Mijn ervaring is dat het gewoon onmogelijk is om 6 weken lang niks te tillen, zeker niet bij een tweede kindje. Natuurlijk voelde ik het wel eens als ik een dag teveel gedaan had, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Geen gekke klachten ofzo gehad. En na die eerste 2-3 weken kun je echt al wel weer wat hoor! 

  Luister vooral naar je lichaam. Het gaat niet gelijk mis als je je dreumes even optilt ofzo, maar probeer het gewoon zoveel mogelijk te vermijden. En oefen met je kindje om zelf de trap op te lopen! En misschien heb je ook een campingbedje met een rits? Denk na over hoe je het voor jezelf makkelijker kan maken en probeer je dreumes erop voor te bereiden.

  Sterkte! Ik vond het allemaal erg pittig en was liever gewoon normaal bevallen, maarja.. soms heb je het helaas niet in de hand. Probeer in ieder geval die eerste 2 weke echt weinig te doen als je man thuis is zodat je dan goed kunt aansterken!

   


  SBH
  Bijdrager
  #10292236 Quote

  Ik heb 2 keizersnedes gehad (1ste 3,5 jaar geleden en 2de 1,5 jaar geleden)

   

  herstel van beiden ging allebei snel en goed. Binnen 1a2 weken deed ik alles weer, maar ik luisterde wel goed naar me lichaam. Als ik merkte dat ik teveel had gedaan dan nam ik echt me rust. 
  mij man wou alles van mij overnemen, maar ik zei zelf:  het is niet zo dat ik na 6 weken opeens weer alles kan en mag, ik moet het langzaam opbouwen.

  ik zorgde er ook voor dat ik niet onnodig naar boven moet lopen. Dus extra kleren lagen beneden en schone luiers. 

  volgens mij mag je na 2 weken al auto rijden. Dat heb ik wel gedaan iig🙈

  #10292237 Quote

  Geen ervaring met een tweede kindje, voor mijn eerste had ik een spoedkeizersnede en vond ook vooral de eerste 3 weken erg zwaar. Mijn man was 4 weken thuis en dat vond ik echt heel prettig. Daarna was tillen van boodschappen e.d. eigenlijk ook wel prima te doen. Het kan gewoon wel pijn doen. Het herstel duurt wel lang vind ik, dat gaat waarschijnlijk een stuk beter als je genoeg rust kunt nemen. 

  Je zegt dat je man 2-3 weken thuis is maar ik zou dus proberen om sowieso 3 weken te doen! En in die weken inderdaad zoveel mogelijk op je eigen herstel focussen.

  Succes! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  JohannaW
  Bijdrager
  #10292615 Quote

  Ik heb ervaring met een keizersnede, niet in combinatie met nog een kindje. Ik vind het erg meevallen, maar ik herstel snel na operaties. 

  Het is moeilijk te zeggen hoe het natuurlijk bij jou gaat, maar je kan wel een aantal dingen voorbereiden om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld al eten vooraf maken en in de diepvries bewaren, boodschappen bestellen via internet en thuis laten bezorgen, spulletjes die je veel nodig bent beneden neer leggen, ik weet niet of het mogelijk is en of je dat wilt maar je kan erover nadenken de oudste een dagje bij een bekende onder te brengen, is het misschien mogelijk om de oudste beneden te laten slapen? Ik roep maar wat dingen om je op ideeën te brengen. Mijn advies is in ieder geval om zolang je man nog thuis is zeker goed je rust te nemen.

   

   

  #10292625 Quote

  Hoi! Ik heb geen ervaring met een keizersnede met al een kindje, maar heb 6 maanden geleden wel een geplande keizersnede gehad. Mij is het ontzettend meegevallen.

  Het herstel ging heel snel. Ik kon de dag na de keizersnede al rustig rondlopen (al mocht dat niet echt van de verpleging) en de dag daarna, toen we naar huis gingen, kon ik ook gewoon lopen en trap op en af etc. Na een week liep ik weer buiten (mocht niet eerder van de kraamzorg) en na twee weken fietste ik ook weer (redelijk kleine) stukjes.

  Ik denk dat het wel per persoon verschillend is, maar wat in ieder geval altijd goed is lijkt me is luisteren naar je lichaam. Men zegt 6 weken, maar zo zwart-wit is het niet. Je kunt vaak al wel eerder meer, maar ga niet over je grenzen heen. Als je merkt dat het niet lukt met je peuter zou ik kijken of je al van tevoren kunt regelen dat je partner iets langer thuis is. Ik had wel met mijn partner afgesproken dat hij in ieder geval voorbereid was op dat hij die eerste tijd een stuk meer moest doen – dat viel achteraf dus wel mee, maar was wel fijn om dat in ieder geval wel besproken te hebben. Verder.. het herstel schijnt bij een geplande keizersnede als minder heftig ervaren te worden dan bij een spoedkeizersnede! Succes en maak je niet te druk, het komt goed!


  Pika
  Bijdrager
  #10292812 Quote

  Hoi Hoi,

   

  Heb 4 maanden geleden een keizersnede gehad, en het herstel vond ik echt heel erg meevallen! Na 2 dagen voelde ik me al stukken beter dan al die tijd ervoor ivm bekkeninstabiliteit. Buikspieren zijn ver te zoeken dus met uit bed komen enz is het wel handig als je de eerste 2 weken even hulp hebt of dat je altijd via je zij komt.

  Nogmaals ik vond het heel erg meevallen! 

   

  Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct