Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Herstel Keizersnede

 • Auteur
  Berichten

 • Kim2017
  Bijdrager
  #5723416

  Hi,

  17 dagen geleden ben ik moeder geworden van onze mooie dochter dmv een keizersnede. Ik weet dat er een hersteltijd van 6 weken voor de operatie staat, maar vind het flink tegenvallen wat ik nu kan. Lees op internet eigenlijk alleen verhalen waar het na 3 weken weer top gaat of maanden later nog slecht. Heeft iemand hier een andere ervaring? Ik hoop het 🙂


  Mounique
  Bijdrager
  #5723418 Quote

  Gefeliciteerd met je dochtertje! Ikzelf ben twee maanden geleden bevallen dmv een keizersnee.

  ik ha echt de eerste 3 weken last met uit bed komen en draaien in bed daarna ging het geleidelijk aan steeds beter. Nu doe ik alles weer en ga overal naartoe.

  waar heb jij nog allemaal last van?

  #5723440 Quote

  Hoi!

  ik heb 5 maanden geleden een spoedkeizersnee gehad en ik heb echt die eerste 6 weken rustig aan moeten doen (voor zover dat kon, m’n dochtertje heeft de eerste 8 weken in het ziekenhuis gelegen). Ik kon ook echt niet na 3 weken alweer van alles!

  Maar ik moet zeggen dat het na die eerste 6 weken wel ineens beter ging! Ik weet dat het cliché klinkt maar geef jezelf de tijd om te herstellen! De 1 hersteld nu eenmaal sneller van een operatie dan een ander.

  xx


  Kim2017
  Bijdrager
  #5723459 Quote

  Hoi,

  Gefeliciteerd met jullie kindjes! Bedankt voor jullie reacties. Goed om te lezen dat het met jullie goed gaat. Ik heb echt nog moeite met opstaan vanuit de bank als ik mijn dochtertje vast heb. Ook lopen lukt alleen nog maar tot het eind van de straat. Verder slaap ik eigenlijk alleen nog op mijn rug. De echte pijn is wel weg, behalve met hoesten of lachen, maar bij de rest merk ik dat mijn buik ‘strak’ lijkt te zitten en het geeft een soort trekkend gevoel.

  Hoop echt dat dit aan het eind van die 6 weken allemaal weg is. Ben ook niet geduldig genoeg hiervoor haha. Kostte het bij jullie ook zoveel energie? Kan me voorstellen dat het extra heftig is als je kindje in het zkh moet blijven.

  Groetjes

  #5723488 Quote

  Ik had ook niet zoveel geduld… voor alles wat ik die eerste 6 weken moest doen had ik iemand nodig. Ritjes naar het ziekenhuis, het huishouden en de zorg voor m’n 2 zoontjes. Mijn man deed echt heel veel maar die moest ook gewoon werken… Achteraf vraag ik me weleens af hoe we dat allemaal deden!

  Maar terug naar jou vraag haha je buikspieren zijn tijdens de keizersnee aan de kant gelegd dus het is niet zo gek dat je nu nog niet zo makkelijk kan opstaan met ook nog je baby in je armen! Ik weet dat ik die eerste 6 weken elke middag wel even op bed lag omdat ik gewoon zo moe was, ik heb daar ook maar gewoon aan toegegeven! Dus helaas zul je geduld moeten hebben en niet teveel op internet lezen hoe snel andere moeders op de been waren!


  Kim2017
  Bijdrager
  #5723605 Quote

  Dankjewel voor je reactie. Ik vroeg me al af of die vermoeidheid erbij hoorde. Vind het best veel: keizersnede, bv en die kleine meid. Vooral omdat ze momenten heeft dat ze liever niet in haar bedje slaapt, maar bij mij of mijn man. Dat maakt een middagdutje af en toe niet te regelen. Besef me wel dat het wennen is en beter wordt, maar soms vind ik het herstel van keizersnede wel erg naar erbij.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct