Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Het Kindje Houden Of Niet

 • Auteur
  Berichten

 • Dreamgirl
  Bijdrager
  #10107145

  Hoi allemaal,

  Ik slik altijd de pil en ben 5 dagen overtijd dus ik dacht laat ik voor de zekerheid een test doen. Vol verbazing ben ik zwanger.. nu weet ik niet wat ik moet doen..

  Ik en mijn man zijn al 12 jaar samen hebben 2 kinderen van 5  en 1,5 jaar. We hebben het niet breed en hebben nu al veel moeite om rond te komen de 2 kinderen slapen al op 1 kamer omdat er niet meer ruimte is. Het is uiteindelijk mijn keus om het kindje te houden of niet maar ik wil ook mijn 2 kinderen alles kunnen bieden. Het overvalt ons heel erg.. mijn man begrijpt mij heel goed maar bekijkt alles ook heel realistisch. 

  Ik vind dit zo een moeilijke keuze.. hoe kan ik deze nou maken. Kan iemand mij advies geven?

   

   


  Force
  Bijdrager
  #10107151 Quote

  Ik ben niet gelovig maar heb wel het gevoel dat (bijna) alles met een reden gebeurd. Ik denk in ieder geval dat je kinderen een betere toekomst hebben dan de kinderen van onze buren. Het enige wat kinderen nodig hebben is liefde en aandacht. En ik denk dat je ze dat heel goed kunt geven. Kinderen vinden het echt niet erg om bij elkaar op de kamer te slapen. Wellicht kun je meer uren gaan werken om het wat breder te krijgen? Voor alles is een oplossing, abortus sta ik in deze situatie niet achter. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10107155 Quote

  Hoi Dreamgirl, 

  het is voor een buitenstaander heel erg lastig om de situatie te beoordelen. Wij weten niet hoe je zit qua werk, qua woning, qua gezondheid en noem maar op. 

  Daarom wil ik je adviseren iemand uit je omgeving in vertrouwen te nemen. Een huisarts, verloskundige of psycholoog kunnen je bijstaan. Onze huisarts heeft een ggz praktijkondersteuner, die kan ook wat voor je betekenen. 

  Force zegt dat een kindje liefde en aandacht nodig heeft. Dat klopt. Maar daarnaast ook schone luiers, eten en kleding. 

  ik hoop echt dat je de kracht vind om met iemand te gaan praten. En ik wens jou en je man veel sterkte en wijsheid in deze gesprekken.

  Dat je dit nu al hier zo bespreekbaar maakt zegt over jou dat je een hele zorgzame vrouw bent met een groot moedergevoel. Sterkte🍀

  #10107156 Quote

  Ik snap dat dit een moeilijke keuze is, vooral omdat je inderdaad het beste voor je kinderen wil. Je schrijft dat je je kinderen alles wil kunnen bieden, maar de definitie van “alles” is natuurlijk erg breed.

  Ik persoonlijk ben de mening dat een kind gelukkiger wordt van de liefde en warmte van zijn gezin dan van 2x per jaar bijvoorbeeld op vakantie gaan of merkkleding of een nintendo.

  Als je al 2 kinderen hebt, gok ik dat je al genoeg kinderkleding en speelgoed en alles in huis hebt. Misschien kan je voor jezelf een overzicht maken van de extra kosten die je verwacht voor een 3e en of er nog andere mogelijkheden zijn op de uitgaven te reduceren of meer inkomsten te genereren.

  Maar luister ook naar je gevoel en dat van je man, dit is niet alleen een rationele beslissing. Uiteindelijk moeten jullie beide achter de beslissing kunnen staan. Heel veel succes en sterkte gewenst!


  StephW
  Bijdrager
  #10107157 Quote

  Poeh ik snap wel dat je dit lastig vindt, zeker als je zegt dat je in huis eigenlijk geen eens ruimte hebt voor 2 kids (maar verhuizen neem ik aan geen optie is?). Wellicht is het handig om contact op te nemen met je huisarts zodat die je met iemand in contact kan brengen om eea door te spreken? Het zou wel jammer zijn als je door financiele zaken je hart niet kan volgen (indien je anders niet getwijfeld zou hebben over het houden van het kindje). Aan de andere kant kost een kindje nu eenmaal wel geld (en ruimte)..


  Dreamgirl
  Bijdrager
  #10107164 Quote

  Wat een lieve reacties.. dankjewel allemaal! Ik vind het gewoon zo lastig.. tuurlijk hebben je kinderen veel liefde nodig maar ook inderdaad voeding, luiers en kleren. We wonen op een boven etage (3 hoog) met 2 slaapkamers. We hebben indd niet het geld om te verhuizen en hebben het financieel lastig. Luxe is ook niet iets wat wij nodig hebben ik ben liever gelukkig met weinig.. verder zijn wij gezond en jong tussen de 25-27 jaar dus dat is ook niet het punt.. het leven is zo duur en we moeten vaak het geld al 3x omdraaien.

  Vind het fijn dat jullie zo met mij mee denken!  Op dit moment zou ik volgens de clearblue test zo tussen de 4-5 weken zwanger wezen. Natuurlijk heb ik nog wel heel eventjes de tijd maar dit maakt het er niet makkelijker op..


  TWD
  Bijdrager
  #10107175 Quote

  Ik heb altijd geleerd waar 2 zijn kunnen ook 3 zijn. Nu ligt het natuurlijk wel aan de situatie.

  Ga na wat je kinderen nodig hebben en wat je er evt nog voor zou moeten laten voor een 3e kindje erbij.

  Je kunt ook kijken of er hulp is, met bv kraam spullen enz. Weggeefhoekje voor babyspullen, luiers dat soort dingen. 

  Ik heb zelf net voor 4,50 een bijna compleet kraampakket kunnen halen waarbij alles nog in verpakking zat en dicht gewoon via fb pagina’s in de regio. Scheeld toch bijna 20 euro en de dingetjes die missen zit het geld niet in. Zie bij ons ook regelmatig bijna volle pakken luiers voorbij komen op weggeefhoekjes.

  Nu hoef ik het niet perse te doen, maar het maakt het allemaal wel iets makkelijker natuurlijker. 

  Zou echt alles goed op een rijtje zetten voor je een beslissing neemt. 


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10107178 Quote

  Ik snap dat het een moeilijke keuze is.

  Wij hebben het zelfde mee gemaakt had al 2 dochters van 9 en 11 jaar toen er opeens een 3e bij kwam.

  Wij zijn er voor gegaan ook al moest ik alles opnieuw kopen had helemaal niks meer.

  Maar met tweedehands spullen kun je het ook doen.

  Wil je heel veel sterkte wensen in je besluit .

  #10107183 Quote

  Bovenstaand advies om eventjes uit te trekken wat je uitgave zijn aan je eventueel derde kindje lijkt mij verstandig en overzichtelijk. 

  Slapen op een kamer, dat kan totdat ze 16 zijn. Na die leeftijd word t vervelend.  

  Misschien ook af vragen hoe te sparen zodat jullie het iets breder krijgen. 

  Denk aan je abbonimenten, misschien je alcohol/rook gebruik haha goeie reden om te stoppen 😉 

  dingentjes die best on nodig zijn maar toch snel wat kosten stapelen snel op. 

   

  Ga lekker in t zonnetje zitten en de andere dag maak je en wandeling door t bos en andere dag pak je terrasje met een vriendin om er over te bespreken en zo sta je er elke keer opnieuw in en leg jezelf niet de druk op om een beslissing snel te moeten maken. 

   

  Ik denk dat t wel mogelijk is omdat jullie jong zijn maar dat is mijn mening. 

   

  Succes en liefs 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct