Dankjewel voor jullie reacties.
Esrada, dat is nog eens een positief verhaal!
En Mali, is dat zo? Dat als je het al vroeg hebt dat het dan type 2 is? Wel balen dat het nu toch echt wel mis is. En zeker dat je aan de insuline moet! Stiekem heb ik wel in mijn hoofd een derde te willen. Maar ik weet niet of het er nog wel in zit. Ben al bijna 39 nu. En mijn twee zwangerschappen kwamen al niet zonder complicaties. Maar ik hoorde inderdaad dat als je weer zwanger raakt dat je het dan ws weer krijgt.
Janneke, dankjewel, maar bij mij is het al vastgesteld. En mijn prikcurves blijven niet goed als ik slechte dingen eet. Gelukkig nog wel als ik heel streng gezond en volkoren eet verspreid over de dag.
Ik vind jullie wel dapper… Nu met de wetenschap dat het gewoon echt 50/50 is of ik diabetes type 2 ga ontwikkelen, kijk ik toch anders tegen suikers en zetmeel enzo aan. Zetmeel zonder volkoren reageer ik vooral sterk op.
Niet dat ik enorm ongezond leef. We eten 3 gezonde maaltijden per dag, best veel groenten en wat fruit. Ik drink nooit gesuikerde dranken, en eet zelden toetjes buiten de zwangerschap om, ben geen snoeperd. Ik kook vaak zelf, dus geen kant en klare sausjes of pakketten. Maar heilig ben ik natuurlijk niet. We hebben eens in de week een patat/pizza dag en ik lust best een koekje bij de thee, of nu tijdens de zwangerschap een bolletje ijs in de avond tegen het maagzuur. De dietiste zei dat ik gezien mijn waardes het bolletje ijs mag behouden. Daar reageer ik niet sterk op. Patat of pizza of witte pasta daarintegen… Mn waardes schieten dan gelijk omhoog. Het is nog een beetje zoeken. Soms zijn het niet de overduidelijke dingen zoals dat bolletje ijs.
Maargoed, na de zwangerschap zal het weer goed gaan. Toch weet ik heus wel dat voeding invloed heeft op of je het krijgt. En de kans is al een stuk groter. Dus ik voel me nu gewoon een beetje alsof ongegeneerd een pizza opeten er niet meer in zit bijvoorbeeld. Ook niet na de zwangerschap.