Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Heupdysplasie 2

 • Auteur
  Berichten

 • Dako
  Bijdrager
  #10327809

  Beste allemaal,

  Mijn dochtertje heeft heupdysplasie en draagt sinds een week een spreidbroek (Pavlik). Nu heb ik haar de afgelopen week niet op haar buik gelegd, maar het lijkt mij wel goed om haar weer eens af en toe op haar buik te leggen. Maar hoe ? Ik heb het vandaag geprobeerd en het ziet er erg ongemakkelijk uit.

  Wie heeft er tips ?

  Alvast bedankt !

  #10327845 Quote

  Hoee oud is je kindje nu? Volgens mij deed ik mijn dochter eerst altijd kort op haar buik bij het verschonen / in bad doen en later steeds meer gewoon met bandage. 


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10327885 Quote

  Idd, hoe oud is je dochter? Onze dochter heeft ook heupdysplasie gehad en zij mocht toen geloof ik twee uurtjes per dag het broekje uit. Ik verdeelde dit dan vaak in 4x een half uur. In die tijd kun je gewoon oefenen. Onze dochter heeft het broekje ongeveer een half jaar nodig gehad maar moet zeggen dat ze daardoor verder geen achterstand heeft opgelopen ofzo. 


  Moeder Olivier
  Bijdrager
  #10327989 Quote

  Mijn zoontje heeft het maar 6 weken 23 uur per dag  nodig gehad (daarna 6 weken 14 uur als hij sliep)en hij heeft toen nauwelijks op zijn buik gelegen…nu is hij 8,5 maand en kruipt het hele huis rond en staat al aan de tafel… ik heb hem in de tijd van de pavlik wel veel in de draagzak gehad… 


  Dako
  Bijdrager
  #10328027 Quote

  Ze is 3 maanden. Goed idee om haar in de tijd dat de bandage af mag haar op haar buik te leggen! Ik draag haar nu ook vaak, ze heeft dan een hele mooie houding. 

  #10329228 Quote

  Mijn dochter heeft 3,5 maand 23 uur per dag een pavlik gehad en nu alleen nog s nachts. Je kunt haar gewoon op haar buik leggen. Onze dochter vond het in het begin niet fijn, maar ging steeds beter. Lastige is met name dat ze haar hoofd wat moeilijker kan optillen door de bandjes die aan de borstwand vastzitten. 
  er is overigens ook een faceboekgroep voor ouders waar je veel tips kunt vinden (en vragen)

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct