Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe bevallen na een totaalruptuur bij vorige bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10189007

  Hoihoi, 

   

  Op het moment ben ik 28 weken zwanger van ons 2e kindje. 

  Ons eerste kindje is van april 2018 dus ik was 5 mnd na de bevalling alweer zwanger. De bevalling mijn zoontje ging erg snel met een totaalruptuur als gevolg. Ik ben goed genezen en alles functioneerd zoals t zou moeten maar psygisch… ik merk dat ik des te verder de zwangerschap vorderd ik zo bang word voor de bevalling. Ik moet op de natuurlijke manier bevallen maar ben zo bang voor herhaling van de totaalruptuur. Met name het gevolg dat je dan blijvend incontinent kunt worden. 

   

  Wil er iemand eerlijk zijn ervaring delen die dit ook heeft meegemaakt? Ik word nu steeds gerustgesteld, tenminste dat proberen ze maar ik wil het graag horen van iemand die er evaring mee heeft. Dus iemand die natuurlijk bevallen is na een eerder totaalruptuur.

   

  Groetjes angsthaasmama 🤰

   

   


  tineke29
  Bijdrager
  #10189014 Quote

  Hoi, 

  Bij mijn 2e heb ik een totaalruptuur gehad. Dit is mooi gehecht en ik heb er nooit meer last van gehad. Bij de 3e een heel klein scheurtje (hoefde niet gehecht) en de 4e helemaal niks. Ik hoop dat dit je een beetje gerust stelt. 

   


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10189037 Quote

  Vriendin van mij had bij de eerste een totaal ruptuur .bij de 2e helemaal niks.

   

  Ik zelf had bij mijn eerste niks en juist bij de 2e een totaal ruptuur. Na 4 dagen al nergens last meer van .

  Gelukkig is elke bevalling anders 


  Sylvia83
  Bijdrager
  #10189067 Quote

  Bij me 2e een totaal ruptuur gehad… welke niet goed was genezen. Ondanks dit  in de 3e een mini scheurtje en bij de 4e niks.

   

  Succes!


  Mevlude
  Bijdrager
  #10189074 Quote

  2e bevalling gaat meestal soepeler dan de 1e. Bij mijn eerste totaal ruptuur gehad. Bij mijn tweede heb ik hier geen last van ondervonden. Klein scheurtje, geen hechtingen. 

  #10189087 Quote

  Zelf ook een totaal ruptuur gehad. Hierna niet meer zwanger geweest dus geen ervaring met een 2e maar hoor in mijn omgeving dat net kan helpen om te oefnene met een Aniball of epi-no. Soort ballon wat je elke dag inbrengt  ietsje oprekt waardoor de bevalling soepeler zou moeten gaan. Vriendin van mij heeft dit gedaan en zij is niet uitgescheurd, niks. Echter zelf geen ervaring mee.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct