Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe doen jullie dat s'avonds met slapen?

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10167391

  Hoi allemaal, ons inmiddels 4,5maand oude zoontje wil steeds langer en langer wakker blijven. Heel gezellig natuurlijk, maar wij kunnen steeds later slapen haha! Hoe doen jullie dat s’avonds? Brengen jullie om een vaste tijd naar bed?

   

  Ons zoontje valt meestal rond 6 in slaap, en slaapt dan door totdat we hem wakker maken voor zijn fles on 8 uur (soms wordt dit ook wel half9) .we geven dan de fles, 15min rechtop vanwege reflux, even spelen in de box, zitten in de wipstoel, want spelen in de box gaat niet altijd door de reflux en dan naar bed. Ons streven is om 9 uur naar boven te gaan, slaapzak aan, liedje zingen en in bed leggen, maar de laatste dagen denkt hij daar toch echt anders over.. Hij ligt nog lang te kletsen en te mopperen en wil niet slapen terwijl hij beneden ook niet rustig is en daardoor wel moe lijkt(maar volgenz mij niet is). Wat doen jullie?

   

  Hij wordt vaak ook nog steeds (nu al 5!weken) heel vaak wakker. Het ging een aantal weken goed, sliep de hele nacht door, dus wij dachten in eerste instantie dat hij te weinig binnen kreeg voor de nacht misschien. We zijn daarom rijstebloem gaan toevoegen aan de avondfles wt geen effect had, hebben een grotere fles gegeven (240 ipv 210) wat geen effect had, wat langer opgehouden, extra avondfles, en s’avonds een dekentje extra.. Niets had effect. Wij denken nu aan slaapregressie, maar misschien heeft iemand nog tips om te proberen zodat hij beter slaapt?

   

  Liefs, een vermoeide mama hihi


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10167393 Quote

  Ons dochtertje gaat om 19 uur naar bed. Dan het ritueel, in het donker drinken en in bed. Alles daarna gebeurt in stilte en in het donker. Luier verschonen doen we na 19 uur niet meer tenzij een poepluier. Er wordt ook niet meer tegen haar gesproken na dat tijdstip. Tot de volgende ochtend.

  Ze is nu wel al iets ouder (8 maanden) maar dit houden we al een tijd aan. Toen ze rond de 4,5 maand was was haar bedtijd iets later. Denk rond 19.30 a 20 uur. 

  Dit helpt trouwens niet tegen het doorslapen, maar wel voor de nachtrust omdat ze binnen 10 tot 15 minuten weer in slaap valt.


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10167400 Quote

  Hoi! Onze dochter is nu 4 maanden. Zij gaat meestal tussen 5 en half 6 voor de laatste keer naar bed en wordt dan wakker tussen half 7 en 7 uur. Dan is het nog een uurtje gezellig en rond 8 uur gaan we naar boven, eventueel badje, schone luier, slaapzak en dan licht uit en flesje. Eigenlijk gaat ze dan meteen slapen, soms de hele nacht door tot 7 uur. Andere momenten wil ze s nachts nog wel eens een speentje. 

  Ook al vindt ze het inderdaad steeds leuker om langer wakker te blijven, hou ik wel nog steeds ongeveer anderhalf uur wakkertijd aan, soms wat langer als ze geen moeheidsingalen heeft maar probeer echt niet langer dan 2 uur. Merk dat ze anders s avonds “moeilijker” wordt met naar bed gaan en huilerig is. Dus ik bescherm dr een beetje tegen haarzelf. 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10167414 Quote

  Hier ging zoon al snel om half 7 naar bed. Vast ritueel van pyjama aan flesje en dan in bedje. Om 11 uur maakten we hem nog eens wakker voor de laatste fles die hij dan half slapend opdronk.


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10167415 Quote

  Mijn zoontje is over een week 5 maanden oud

  Hier krijgt hij rond 7 uur zn fles. En gaat dan rond half 8 a 8 uur naar bed. Dan maken  wij hem voor zn laatste fles van 11 wakker we geven  een fles normaal  beneden maar de laatste bij ons  op bed .

  Even knuffelen en half 12 weer  slapen en dan  slaapt  hij tot en uur of 7 uur. 

  Hij krijgt die fles ook meer aangeboden en drinkt deze ook helemaal  op dus hij heeft hem nog echt  nodig. Ik denk als we hem zouden laten liggen dat hij in de nacht  nog ergens wel komt van de honger.

  Nu komt hij snachts alleen om.zn speentje.  Dat is schijnbaar weer een fase 


  LKM
  Bijdrager
  #10167474 Quote

  Misschien kun je je kindje laten slapen wanneer hij om 6 uur in slaap valt en hem zelf laten komen? Je hoort wel vaker dat ze dan ineens een lange ruk maken. Ons zoontje is 6 maanden en gaat tussen 7 en 8 naar bed (ook met een vast ritueel) maar hij komt nog wel 1 a 2 keer per nacht…

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10167487 Quote

  Mijn zoontje gaat tussen 18.30 en 19.30 uur naar bed. Hij slaapt dan tot de volgende ochtend 7/8 uur. Hier ook dat we er snachts n paar keer uit moeten voor n speentje. Soms 1x, soms 3x en soms wel 5x. Nu de afgelopen 2 nachten 0x, dus hopelijk os die fase voorbij hier ☺️

  Mijn zoontje is nu 6,5 maand.


  Felyar
  Bijdrager
  #10167494 Quote

  Onze dochter is nu 11 weken en al sinds ze 7 weken is hebben we het ritueel dat ze rond 19.00-19.30 haar pyjama aan krijgt en een flesje. Dan gaat ze op bed en slaapt ze tot ongeveer 23.00. Dan maken we haar wakker voor een flesje, in alle stilte en het is donker. Luier verschonen doen we nog wel en dan gaat ze weer op bedje. 

  Sinds 1,5 week slaapt ze nu ook door tot 07.00-07.30. Soms moeten we er nog uit voor een speentje. Soms 1x, soms 2 of 3x.

  Tussen de middag ligt ze ook altijd boven in haar bedje, dan slaapt ze zo 3 uur achter elkaar. Dan haal ik haar weer naar beneden en krijgt ze een flesje. Daarna doet ze haar slaapjes beneden in haar nestje of in de wandelwagen. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10167863 Quote

  @gebruiker11711: dank voor je antwoord. Naar bed brengen gaat hier prima. Wel anders. Wij maken hem om 8 uur wakker, geven de fles, 10 minuten op, dan spelen tot 9 uur en naar bed.de fles ala laatste van de rit boven in het donker geven lijkt me wel wat,.maar hoe ik dat om zou moeten draaien weet ik nog even niet.. Wakker worden is voor hem natuurlijk flez verwachten.

  We pratrn na bedtijd ook niet meer, gaan bij huilen snachts met een klein zacht lampje naar zijn kamer zodat we onderweg niet struikelen hihi. Af en toe verschonen we wel, maar hij lijkt daar dan ook e ht behoefte aan te hebben. 

   

  @suzannevanD: hoe pak jij dat aan? Ik denk dat het misschien voor ons ook handig is om de es als laatste te geven, ipv als eerste, maar hij verwacht natuurlijk bij wakker worden een fles. Even uittesten dus! Hij wordt namelijk niet uit zichzelf al om 7 uur wKker haha. 1.5 uur wakkertijd hou ik ook aan, soms overdag kijk ik aan, maar s’avonds wijk ik er niet vanaf.

   

  @kindersurprise: wij zijn al heel snel met die laatste fles gestopt. Hij dronk m slecht, en leek er geen zin in te hebben. Toen hij slechter ging slapen wel weer een paar keer geprobeerd, maar het slechte slapen wordt er helaas niet beter door.

  @nicolleB: hier kwam hij eerder ook echt voor een speen. Die gaf ik dan en hij dommelde gelijk weer in. Maar nu begint hij snachts hele verhalen tegen zichzelf te houden alsof hij zicch verveeld ofzo. Dan laat ik hem gaan, maar uiteindelijk gaat hij huilen.. Ook dat laat ik vaka even gaan, maar hij stopt niet uit zichzelf.. Dan ga ik erheen, troost in stile, geef de speen maar die pakt hij dan niet An! Hij blijft maar huilen.. Of ik nou snel bij hem was, gewacht heb, troost of niet.. Het maakt allemaal niet uit.. Dit begint vanaf 4 uur en gaat door tot 7, om daarna door de flestijd van 8 uur heen te slapen en dan vrolijk wakker te worden terwijl papa en mama gebroken zijn.

  @LKM: maar wordt hij dan niet juist snachts wakker? Niet meer moe? De nacht duurt te lang? 1 of 2 x snachts is prima natuurlijk, maar ons zoontje komt op het moment de hele nacht haha

  @KL-E: oh die nachten hebben wij ook gehad, echt heeeerlijk!! Het is nu bij ons niet eenz om de speen.. Die pakt hij.niet.. Ik zet vannavht eens een klein knuffeltje in bed, misschien helpt dat.. 

  @felyar: overdag gaat bij ons ook zo:) hij slaapt overal. Makkelijk voor als we de deur eens uitgaan. Meestal in de kinderwagen na gelopen te hebben met de hond of in bedje.. En soms in ons bed als ik even wil slapen haha. 

   

  Ik ga morgen maar eens proberen de fles als laatste te geven en een knuffeltje in zijn bed zetten. Misschien voelt dat meer geborgen… Ik las dat het soms helpt.. Dank voor jullie antwoorden. 

   

  Oja! Hoeveel geven jullie in de avondfles en hoe zwaar is jullie kindje? 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct