Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe douche met baby?

 • Auteur
  Berichten

 • Baileyxx
  Bijdrager
  #10117969

  Hallo, 

  Ik heb een klein vraagje. 

  Ons kleine meisje van 5.5 maand past echt niet meer in het badje.      Nu heb ik al 2x geprobeerd om het haar te douche maar dan zonder zeep. (hebben haar natuurlijk wel gewassen met zeep maar dan zetten we haar toch weer in het badje)

  Nj vraag ik me af hoe doen jullie het douche en wassen? Ik ben zo bang haar te laten vallen, het is een echt een spartelkont als ze in contact komt met water.

  Xx


  T tje
  Bijdrager
  #10117971 Quote

  Hoi,

   

  wij doen de douche sessie altijd met z’n 2en:

  ik leg een aankleedkussen in de badkamer en maak in de wastafel een sopje met badzeep. Terwijl mijn vriend vast onder de douche gaat, was ik de baby eerst op het aankleedkussen met een hydrofiel washandje, en daarna geef ik de baby aan mijn vriend.

   

  als mijn vriend er niet is, dan was ik de baby alleen maar en ook lekker met een nat warm hydrofiel washandje afwassen en weer drogen.

  ik verwacht dat hij rond 9 maanden in zo’n douche zitje kan van jayno. Dat lijkt me supermakkelijk. Kan hij lekker badderen terwijl wij bij hem douchen


  KL-E
  Bijdrager
  #10117974 Quote

  Wij doen het ook altijd met zn twee. Ik was m ook eerst, geef m dan aan mijn man en vervolgens pak ik m weer over, droog hem af en geef hem een lekkere massage met babyolie van zwitsal!


  HeyHallo
  Bijdrager
  #10117975 Quote

  Badinzetje kopen bij prenatal? Ideaal. Handen vrij, kleine kan lekker spetteren en je kunt uitgebreid douchen met de kleine


  Sylvia83
  Bijdrager
  #10117977 Quote

  Als ik alleen was zette ik de kleine altijd in de wipstoel.

  Dikke handdoek erin. Eerst me zelf wassen. Daarna de kleine en dan heerlijk samen afspoelen.


  Mama Dtje
  Bijdrager
  #10117989 Quote

  Mijn zus heeft zon douche handschoen dan is t niet glibberig. Miss is dat iets?

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Flowerevi
  Bijdrager
  #10118014 Quote

  Mijn dochter van een half jaar past ook niet meer in het badje maar ze vind het heerlijk om erin te zitten en lekker te spetteren en spelen. Ik zet het badje met standaard in de douche en aankleedkussen leg ik op de wasmand daar zeep ik haar in en dan gaat ze in bad. Onder de douche mee gaan doe ik alleen als het zo uitkomt dat ik of me man gaat douchen. In het badje houd ik haar wel vast anders glijd ze onder uit. 


  Baileyxx
  Bijdrager
  #10118031 Quote

  Bedankt voor alle tips hier ga ik mee aan de slag! 🙂 

  Helaas is onze douche zo klein dat ik haar niet in het badzitje in de douchebak kan zetten. Ik heb dan jammer genoeg totaal geen “werkruimte”.

  Die handschoen is wel een goed idee! Die ga ik bestellen:) 


  Lalana
  Bijdrager
  #10118062 Quote

  Wij zijn ook echt fan van die handschoen. Doen t wel alsnog met zn tweeen, zodat de een de baby kan aangeven en weer aanpakken. Ik heb ook wel eens gehoord dat mensen een hydrofiele doek gebruiken ipv die handschoen maar persoonlijk vind ik die handschoen heel handig!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct