Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hoe herken je bekkeninstabiliteit?

 • Auteur
  Berichten

 • Izzy
  Bijdrager
  #10124810

  Hoi allemaal,

  Ik ben op dit moment 28+3 zwanger. De laatste weken heb ik erg last van mn rug en m’n liezen. Ik kan nooit te lang in een stoel zitten en een autorit van een half uur is al een ramp. Ik krijg dan erg last van mijn rug, meer in het midden bij mijn ruggengraat zegmaar. Bij elk stapje etc hoor ik het ook duidelijk elke keer knakken. Ook heb ik erg last van mijn liezen en dan vooral als ik slaap, bij bepaalde houdingen is het gewoon niet uit te houden. Ik heb al geprobeerd om met een kussen tussen mijn benen te slapen maar dit helpt ook niet, wel voel ik de zwaarte dan minder op mijn benen. Ik loop nu al 4 weken bij een fysio en die weet van mijn klachten. Ik heb oefeningen meegekregen die ik thuis moet doen en elke week even 10 minuten massage en zo wordt ik elke keer naar huis gestuurd. De pijn ligt volgens haar aan mijn houding, maar dezelfde houding heb ik al jaren dus de vraag is waarom ervaar ik dan nu pas zo’n pijn? Ik zat te kijken op internet en kwam bekkeninstabiliteit tegen. Zou ik dit ook kunnen hebben nu met de zwangerschap en hoe wordt dit vastgesteld? De fysio doet niks in mijn ogen. Mijn man moet elke dag mijn rug masseren omdat het anders zo erg vast zit en pijn doet.. Ik hoor graag ervaringen.


  Cloewja
  Bijdrager
  #10124846 Quote

  Zou best kunnen, ik heb bv maar pijn in 1 been maar wel bekkeninstabiliteit. Je zou even naar de huisarts kunnen gaan met je klachten of op zoek naar een fysio die gespecialiseerd is in/met zwangeren deze hebben er vaak iets meer kijk op. 


  Izzy
  Bijdrager
  #10124848 Quote

  hoi @Cloewja,

  Bedankt voor je reactie! Hoe hebben ze dit vastgesteld bij jou? 


  Anoniem
  #10124881 Quote

  Bij mij voelt het soms alsof er twee ijzeren pinnen in mijn heupen zitten en ik dan nog moet proberen te lopen. Ik ben morgen 17 weken zwanger en ik ben soms al aan het waggelen. Ik ben nog een beetje terughoudend met de fysio, maar mag van de vk wel gaan bellen. Er werd mij wel aangeraden om naar een therapeut te gaan die gespecialiseerd is in de bekkenbodem.

  Succes! 


  FleurH
  Bijdrager
  #10124884 Quote

  Hoi Izzy, 

  Als ik jou was, zou ik inderdaad op zoek gaan naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenklachten of rugklachten. Sinds ik bij Fysius onder behandeling ben is het bij mij stukken beter geworden. Het wordt nu ik meer richting het einde ga wel steeds iets meer merkbaar, maar lang niet zo erg als het was. Het lijkt me ook niet realistisch om te verwachten dat je nergens meer last van zult hebben. 

  Bij mij heeft de fysio de eerste behandelingen vooral gemasseerd. Ik kreeg toen ook tips voor m’n houding. Als je er geen dikke buik voor hebt hangen maakt het natuurlijk veel minder uit hoe je staat. Nu moet ik daar meer op letten. Nu krijg ik oefeningen om meer stabiliteit op te bouwen in bepaalde spiergroepen. Daarnaast wordt mijn zwangerschapscursus ook gegeven door een fysiotherapeute. Zij heeft ook vaak wel tips. 

  Mijn advies is wel om actie te ondernemen. Ik ken namelijk ook gevallen van vrouwen die er nog jaren last van hebben gehad. Dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen.

  Ik hoop dat je snel geholpen wordt! 


  Izzy
  Bijdrager
  #10124946 Quote

  Dankjewel meiden!

  Ik ga woensdag nog naar de fysio, ik ga het daar nogmaals aangeven en evt laten checken. Anders ga ik even met de huisarts praten hoe en wat.

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10124959 Quote

  Wat schandalig dat je fysiotherapeut je niet doorstuurt!! 

  Ga aub zsm naar een bekkenpraktijk! Ik had dezelfde klachten als jou en mijn fysiotherapeut heeft me er eigenlijk met 1 behandeling van afgeholpen. 

  Hoe ver ben je? 


  Izzy
  Bijdrager
  #10124964 Quote

  @gebruiker

  Ik vind het idd ook heel raar! Was het wel bekkeninstabiliteit bij jou? Hoe herkennen ze dit?

  Ik ben 28 weken en 3 dagen zwanger.


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10124969 Quote

  Ja goed om naar een specialist te gaan. Beter nu dan als je echt lang wacht en schade oploopt of uitvalt op je werk vanwege klachten. 

  Ik had zelf last van mijn stuitje en ben meteen naar een oefen therapeut gegaan. Krijg nu tips voor mijn houding en oefeningen om de spieren rond mijn bekken te versterken. Die moeten nu meer opvangen omdat je banden en weefsel soepeler worden vanwege de groei en komende bevalling. Dan moet de rest van je lichaam het kunnen opvangen, maar als die spieren nooit genoeg getraind zijn krijg je last. Althans, zo legde die therapeut het uit 🙂

  Hopelijk krijg jij ook snel gespecialiseerde hulp die je klachten verminderen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct