Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe Kan Ik Babyvoeding Bewaren

 • Auteur
  Berichten
 • #10601085

  Hai,

  Ik ben dus van plan om zelf babyvoeding te maken en ik wil het liefst alles apart geven, dus niet alles door elkaar mengen. Dit zodat hij went aan de verschillende soorten smaken.

  Nu ben ik op internet op zoek naar bakjes/potjes waarin ik het eten kan bewaren en in kan vriezen. Maar dat is lastig…. Potjes zijn er wel maar dan moet ik dus alles mengen. Weet iemand ook bakjes waarbij je de verschillende dingen (aardappel, groente en vlees) ook apart kan bewaren en in kan vriezen? Of beland ik dan bij de grotere bewaarbakjes en bewaar ik hierin de aardappelen en groente apart en pak ik dan een gedeelte hier uit om het klaar te maken voor hem?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10601086 Quote

  Ijsblokjes vorm werkt goed. Kan je blokje per keer ontdooien. 

  #10601094 Quote

  Ja, dat heb ik nu ook. Maar hij mag straks meer eten, hoe kan ik dat het beste bewaren?


  Essil
  Bijdrager
  #10601102 Quote

  Diepvries bakjes komen ook in hele kleine maten.


  Aysa
  Bijdrager
  #10601107 Quote

  Hoi hoi 😀

  Wij maken ook alle voeding zelf en gebruiken deze bewaarbakjes:

  https://www.bol.com/nl/nl/p/hi-nature-bewaarbakjes-babyvoeding-babyvoedingsaccessoires-baby-bakjes-met-4-stuks-babylepels-moedermelk-bewaren-diepvriesbakjes-vriezer-bakjes-100-bpa-vrij-siliconen/9300000009925510/?bltgh=sNpKKkGvzQ0MAsNsjYROhw.2_18.20.ProductPageUrl

  Als ik heb gekookt doe ik het hierin in de vriezer, als alles bevroren is doe ik de porties in zip lock zakken. Even opschrijven wat erin zit en dan kun je heel gemakkelijk allerlei maaltijden samen stellen. Wij hebben vier van deze bakjes, dat werkt echt prima. 

  Veel geluk toegewenst met jullie zoontje!

  #10601108 Quote

  Ik gebruik voor groente siliconen cupcake vorm en voor aardappels/ pasta/ vlees ijsblokjes vorm. 
  als het bevroren is, in een afsluitbaar zakje doen per soort. 
  kun je per maaltijd pakken wat je nodig hebt. 

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  MarloesN
  Bijdrager
  #10601109 Quote

  Ik maakte ook zelf pureetjes (groente, fruit, rijst, pasta (met tomaat oid anders wordt het 1 klomp)) en vroor dat in met ijsblokjesvorm. Als het bevroren was, deed ik de blokjes in een ziplockdiepvrieszakje en schreef erop wat er in zat. Een zakje met tomaat, één met spercieboontjes, met courgette, met pasta, aardappel, mango, etc. En toen ze vlees kregen sneed ik dat gaar in kleine stukjes en had ik 1 zakje kip, 1 vis en 1 gehakt bijvoorbeeld. Hele vriezier lag vol met Ziplock zakjes met puree ijsblokjes haha. Als ik eten klaarmaakte, haalde ik dan 1, 2 of 3 blokjes van het één en het ander eruit, opwarmen, klaar. Steeds andere combi’s zo.

  #10601543 Quote

  top, bedankt voor de reacties! Dat zijn inderdaad goede ideeen. Van alles opsparen in zo’n zakje en dan kun je gemakkelijk pakken wat je nodig hebt.


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10601547 Quote

  Ik hergebruikte ook de glazen potjes van de babyvoeding uit de winkel. Niet oneindig maar wel paar keer. In de vaatwasser en die dan weer vullen invriezen. Nu hij meer dingen mag eten probeer ik ook met de pot mee te laten eten. Zonder de kruiden natuurlijk. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct