Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe laat naar bed als mama?

 • Auteur
  Berichten
 • #10276418

  De titel zeg het al, sinds 6 maanden ben ik mama en vooral de laatste weken kan ik zo om 20.00 naar bed 😂. Wie herkent dit? Ga je dan ook daadwerkelijk naar bed of rek je het nog? Kleine komt meestal 1 x voor een flesje ’s nachts  maar dan lig ik binnen 20 min alweer in bed.

  Maar die vermoeidheid man man word ook niet echt uitgerust wakker 😑


  Galileo
  Bijdrager
  #10276424 Quote

  Herkenbaar! Als mijn man en ik samen thuis zijn, dan doe ik voor de gezelligheid nog even mee met tv kijken enzo, maar rond 10 uur is het lampje san echt uit. Als hij weg is (zoals vanavond de stad in bijvoorbeeld), dan ga ik ook liefst lekker om 9uur. Het is ook niet niks;) Geef je BV? Dat vreet ook energie!


  MamavanElynn
  Bijdrager
  #10276426 Quote

  zeker herkenbaar! Onze dochter is nu 5.5 maand maar ik blijf moe haha terwijl ze gewoon doorslaapt snachts! Ik ga meestal half 10 10u naar bed maar ik zou ook om half 9 9uur zowel kunnen. Nu is het al half 11 en ik denk eigenlijk wat doe ik hier nog beneden maar ik vind het dan zo ongezellig voor mijn man haha, maar duik toch zo lekker mn bed in denk ik!

  #10276444 Quote

  Nee geef orstvoeding, niet gedaan ook :).

  Gelukkig ben ik dan niet de enige. Vind het voor man ook onwijs ongezellig maar ik ben ook niet echt meer gezellig op de bank zeg maar haha meer dood als levend. Denk dat ik het gewoon lastig vind te accepteren dat mijn lijf en geest niet zo fit zijn als ik zal willen. Misschien heb ik het hele zwanger zijn en bevallen wel onderschat, dacht altijd dat je daar zo weer van hersteld was. 

  #10276453 Quote

  Ik ben ook erg moe ’s avonds. Wel minder dan toen onze zoon zo klein was. Hij is nu 14 maanden. 

  Ik ben op een gegeven moment ook maar begonnen met een slaapritme voor mezelf dat ik doordeweeks zo goed mogelijk aanhoud: 22.00 uur naar bed, 6.00 uur eruit. Dan heb ik toch 8 uur rust. M’n lichaam is daar nu aan gewend en ik voel me hier fit bij/door. Uiteraard slaap ik in fases met veel gebroken nachten wel wat langer uit hoor (of ik duik er nog eerder in). 


  Neusje
  Bijdrager
  #10276456 Quote

  Ik ga altijd rond 19.30 naar boven met mijn dochtertje die dan haar flesje krijgt en daarna bij mijn in slaap valt.. als ik haar dan rond 20.30 in haar bedje leg, blijf ik meestal ook gewoon boven en zet ik nog even de tv aan. Mijn vriend kijkt vaak beneden iets van voetbal ofzo en daar ga ik niet voor naar beneden.. wanneer we samen iets willen kijken, komt hij meestal naar boven. 

  Eerlijk gezegd kijk ik er ook weer elke dag naar uit om weer naar ‘bed’ te kunnen. Vooral na een werkdag. Mijn dochter is ook 6 maanden nu. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10276465 Quote

  Hoi hoi

  Mijn zoon os gecorrigeerd nu 13 maanden maar ik lig er vaak tussen 20.00 en 21.00 in. Onze kleine man heeft gemiddeld nog 3 afspraken staan per week bij de specialisten en daarbij werk ik anderhalve dag per week. 

  Mijn man snapt het heel goed, daar ik zelf ook bekend ben met de ziekte van crohn en een hartritmestoornis. Voor mij van belang dat ik mijn uren slaap wel pak anders vlamt de crohn gegarandeerd op en kan ik ook niet voor onze zoon zorgen.

  Pak je rust die je nodig hebt 😊


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10276474 Quote

  Ik ga zo vroeg mogelijk ;-). Heel soms heb ik gewoon echt nog zin om iets van een serie te kijken maar doordeweeks lig ik rond half 10 in bed. Mijn vriend kan altijd slapen dus die doet wel gewoon gezellig mee. Wij hebben wel het geluk dat ons zoontje (4 maanden) doorslaapt op 1x eruit voor een speentje na. Misschien geen spannend avondleven maar ik voel me liever fit en uitgerust. 


  Juffielies
  Bijdrager
  #10276492 Quote

  Ik geef de laatste fles rond 22.15 en meestal sta ik dan rond 6.30u op. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct