Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe Lang Mutsje Nodig

 • Auteur
  Berichten

 • Mamalv
  Bijdrager
  #10267549

  Hallo allemaal,

  Ons dochtertje is 13 november geboren en heeft sindsdien elke dag en nacht een mutsje op. Nu vraag ik mij af vanaf wanneer zij geen muts meer hoeft te dragen (thuis uiteraard)? Hoe hebben jullie dat aangepakt? We gaan natuurlijk de winter in en ik ben constant bang dat ze het koud krijgt. Is het verstandig dit nog tot na de winter te blijven doen?

  #10267552 Quote

  Hier een baby in oktober geboren en een dochtet in juli geboren. Bij beide welgeteld 2 nachten een mutsje gebruikt. Wat een gepruts. Dus ik ben daar heel snel mee gestopt. Wel nog tot een maand of 4 s nachts een kruikje erbij in de winter, dat was vaak wel nodig.. heerlijk warm. Daar hebben ze meer aan dan een mutsje


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10267553 Quote

  Je zou overdag het mutsje af kunnen laten. Ga er vanuit dat je de verwarming aan hebt staan dus dan zou het warm genoeg moeten zijn.  Snachts moet je even kijken of ze dan niet te veel af koelt. Leg je er ook een kruik bij? Mijn dochtertje is in september geboren en wij hebben denk ik ongeveer 3-4 maanden gebruik gemaakt van een kruik om het bedje voor te verwarmen en daarna aan haar voeteneinde te leggen. Wij hebben trouwens de eerste weken de verwarming dag en nacht op 20 graden gehad. Dit werd ons aangeraden door de kraamzorg. 

  #10267556 Quote

  Onze dochter is half september geboren. Mutsje ongeveer een week opgehouden. Daarna was ze weer op haar geboortegewicht en hebben we het mutsje op advies van de kraamhulp achterwege gelaten. Af en toe even de temperatuur van je kindje meten en in het nekje voelen of ze het niet te koud krijgt. In de nacht inderdaad lekker kruikje erbij gedurende de herfst/winter. Doen wij nu ook en zijn we voorlopig ook nog wel van plan voor onze dochter. 

  Succes daar!

  #10267575 Quote

  Een februari baby en alleen de dag van de geboorte zn muts op gehad


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10267576 Quote

  Toen mijn zoontje 2 weken oud was kwam het consultatiebureau langs. Ze vroeg waarom hij nog steeds een mutsje ophad. Uhm… Geen idee. toen maar afgelaten binnen. Hij is van maart.

  Mijn dochtertje is van juni en 2 nachtjes een mutsje opgehad. 

  Met de kennis van nu zeg ik, tot ze zichzelf warm kunnen houden. Dat hangt af van je baby en hoe warm je huis is. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Dopje
  Bijdrager
  #10267592 Quote

  Baby van begin augustus. Eerste paar week mutsje op gehad. Kruik nooit gebruikt.


  Eefje-
  Bijdrager
  #10267602 Quote

  Hier zei de kraamzorg dat het mutsje af kon wanneer ze zichzelf warm kon houden, dus een constante temperatuur had van rond de 37 graden (thermometer gebruiken), dus ook ’s nachts. Na de kraamweek was hij ’s nachts al af. Dochter is van half september. Je moet wel uitkijken dat je ze niet te warm aankleedt om warmtestuwing te voorkomen. Ga ook nooit uit van het voelen van de handjes, maar van hoe het nekje voelt of temperatuur dus.


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10267963 Quote

  Check of je kleintje de temperatuur op peil kan houden. Hier hebben we nooit kruiken gebruikt sinds we uit het ziekenhuis waren (eind september) en alleen de eerste nachten een mutsje. Maar wij hadden een flink ventje dat zichzelf goed op temperatuur kon houden. Na de kraamweek heb ik nooit meer getemperatuurd maar voel ik aan zijn nekje. Zoals Eefje al zegt: de handjes kunnen heel koud zijn, maar als het nekje warm voelt is het prima. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct