Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe Lang Verlof Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Ivy
  Bijdrager
  #10247997

  Hoi dames,

  Ik moet nu gaan nadenken over mijn verlof. Ik werk in het onderwijs en daardoor krijg ik de vakanties gecompenseerd. Nu vroeg ik me af, hoeveel weken na de bevalling zijn jullie weer gaan werken en vonden jullie dat juist fijn of niet? De bedoeling is dat ons kindje 1 dag in de week naar de kinderopvang gaat. De andere dagen wordt hij opgevangen door papa, opa’s en oma’s. 

  Ben benieuwd wat voor voor- en nadelen jullie hebben ondervonden aan jullie keuzes! 

  Liefs!

  #10248009 Quote

  Ik werk ook in het onderwijs. Mijn verlof viel midden in de zomer en herfstvakantie. Ik kwam uiteindelijk op 17 weken verlof na de bevalling. Ik vond het heerlijk en heb het als een voorrecht gezien zo lang met mijn kindje samen te kunnen zijn! 


  Klijn
  Bijdrager
  #10248013 Quote

  Hier nog een onderwijsklant! Mijn verlof sloot aan op de zomervakantie, en ik beviel veel te vroeg. Ik ging dus na 24 weken pas weer aan het werk, en wat was dat heerlijk zeg, die lange tijd samen!


  Ananasss
  Bijdrager
  #10248025 Quote

  Hier geen onderwijs iemand.. maar had gekozen voor 4 weken voor, 12 weken na. Had lichamelijk een prima zwangerschap dus dacht zo lang mogelijk door om daarna langer thuis te zijn. Maar o o o. Ik kon niet wachten weer aan t werk te gaan! Ik telde de dagen af om weer te gaan werken, verveelde me echt kapot thuis. Noem me een loeder moeder, maar ons kind is zo makkelijk, ik verveelde me echt kapot thuis. Lichamelijk niks te klagen, vriendinnen enzo werken gewoon allemaal. Ik vond t maar saai thuis


  Suuzels
  Bijdrager
  #10248027 Quote

  Hoi, 

  Ik werk dan niet in het onderwijs maar in de zorg. Nu ook zwanger van de 1e. 

  Ik heb 18 week verlof na de bevalling. 12 weken waar ik recht op heb en aangevuld met oa vakantieuren enz. 


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10248039 Quote

  Hier nog iemand uit het onderwijs. Ik ga over twee weken weer starten en mijn dochtertje is dan 16 weken. Wat mij betreft precies goed, ik heb echt wel weer zin om te starten. Doordat de meivakantie voor mijn verlof zat en ons dochtertje wat later werd geboren had ik vooraf 8 weken. Dat vond ik echt heel fijn, ik werkte (meer dan) fulltime en had echt tijd nodig om af te schakelen. 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Esjeesje
  Bijdrager
  #10248040 Quote

  Hoi,

   

  ik werk ook niet in het onderwijs. Ik had 12 weken verlof en vond het echt veel te weinig! Ik was er nog helemaal niet klaar voor om mijn kindje los te laten en heb het als erg zwaar ervaren.

  Op voorhand is het zo lastig te bepalen hoe het voor jou zal zijn. Succes!


  Nomade
  Bijdrager
  #10248042 Quote

  Hier ook een leerkracht! Ik ben 4weken voor de uitgerekende datum met verlof gegaan! Best zwaar, ZML onderwijs en op de derde verdieping dus elke dag 5 a 6x 3 trappen op en omlaag! Daarnaast werkten mijn bekken niet goed mee maar dat is een ander verhaal 🙂  Maar mijn verlof viel een deel in de zomervakantie + de herfstvakantie + ik ben met 42.2 weken bevallen dus 16dagen overtijd!Die tijd krijg ik ook terug! Ik ben 15 mei met verlof gegaan en keer pas 27november terug….dat is dan wel weer goed geregeld in de cao van het onderwijs! 🙂 


  V i o
  Bijdrager
  #10248049 Quote

  Ik heb nu nog nooit gehoord dat je in het onderwijs jouw vakanties nog extra er bij krijgt? Hier is het in ieder geval niet zo hoor… Mijn postnataal verlof bevat twee weken kerstvakantie en die worden niet extra gecompenseerd? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct