Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe Leer Ik Mijn Dreumes Ergens Van Af Blijven

 • Auteur
  Berichten
 • #10294421

  Zoals het topic omschrijft. Ik heb al veel op internet gelezen. We passen al het e.e.a. toe zoals duidelijk nee zeggen en haar oppakken, ergens anders wegzetten en met een speeltje afleiden. Met ruim 13 maanden is ze bijzonder ondernemend en accepteert niet snel die nee. Soms, als ze heel goed weet dat iets niet mag, dan zie je haar schrikken op de ferme nee! Dat mag niet. Kijkt ze heel onschuldig (echt heel 😂) en doet ze het niet meer. Dus ze weet heus wel wat nee betekent. Er zijn ook dingen in huis die blijkbaar zo’n aantrekkingskracht hebben, dat ze het niet kan laten. Dan kijkt ze ons aan met zo’n blik van ik weet dat het niet mag, maar mijn handen leiden een eigen leven, ik kan er echt-niks-aan-doen. We hebben de onderste twee planken van de boekenkast al leeggehaald, moe van al dat ge-nee. Er staan nu spullen waar ze wel aan mag komen. Ook fotolijstjes en kaarsen blijken die factor te hebben. Ik weet dat we consequent moeten zijn. En dat blijven we ook doen. Echter vind ik ook dat er grenzen zijn. De planten bijvoorbeeld. Iets waar ze bij kan en niet vanaf kan blijven. Ik weiger ze weg te halen (zou ook echt niet weten waar ik ze dan moet neerzetten). Nu ze voor een derde keer een plant eraf getrokken heeft (pot kapot), weet ik het ff niet meer. Gefrustreerd 🙈 hoe ga ik haar leren dat dit niet mag. Net als kauwen op snoeren. Ook zoiets 🙄 alles moet aangeraakt worden of op gekauwd worden. Heeft het op deze leeftijd zin om uit te leggen waarom het niet mag? Als ik wist waarom ze dit steeds doet, dan zou ik hier adequater op kunnen inspringen. Verder dan ‘de wereld ontdekken is een groot spel’ kom ik nu niet. Iemand nog tips?

  #10294422 Quote

  Consequent blijven dan hebben ze het op een gegeven moment wel door wat wel en niet mag althans ik denk dat het zo werkt


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10294427 Quote

  Mijn oudste stiefdochter is verstandelijk gehandicapt en die heeft nog lang dingen in haar monden gestopt. Dat doen jonge kinderen nou eenmaal om zaken te ontdekken. Hoe voelt iets in mijn handen en in mijn mond, hoe proeft iets, etc. En soms voelt dat gewoon heel lekker (zoals kauwen op een doekje wat sommige kinderen doen). Enorm frustrerend want ik liep nog lang dingen uit haar mond te vissen (fijn, al dat speeksel) en kon telkens zoveel wassen en schoonmaken.

  Ik denk dat kinderen echt veel begrijpen. Je zegt zelf dat ze bij bepaalde nee’s echt schrikt of kijkt van ‘het is sterker dan ik’. (Zo herkenbaar hahaha). Dus je kunt best uitleggen, nee je mag niet op snoeren kauwen want dat is gevaarlijk. Hou het taalgebruik simpel en blijf consequent. Uiteindelijk valt t kwartje. Maar 13 maanden is gewoon nog echt klein, dus t kan best nog een tijdje duren!


  Phet
  Bijdrager
  #10294496 Quote

  Haha zo herkenbaar dit! En ik denk misschien wel door iedere ouder van een dreumes.. 

  Ons zoontje is 14 maanden en een erg ondernemend en onderzoekend type. Wil overal aan zitten, trekt vanalles omver en  beukt als een ongeleid projectiel op alles wat hij tegen komt. Maar consequent zijn en blijven werkt echt het beste. De eerste 132 keer dat je nee zegt lijkt het niets uit te halen maar bij de 133ste keer schijnt het toch effect te hebben. Althans, dat is onze ervaring.

  Ik merk nu dat ik dat ik voorzichtig wat spullen op de salontafel kan laten staan zonder dat hij alles met de grond gelijk maakt puur omdat ik dus 132 keer nee heb gezegd. En ja, dat vind hij wel weer iets anders om testen maar na daar een aantal keer stiekem om gelachen te hebben, begin ik gewoon weer van voor af aan.. 

  Succes! You can do it! 

  #10294502 Quote

  Heel herkenbaar! Het is de leeftijd; het ontdekken en grenzen opzoeken. Ik probeer het voor mezelf behapbaarder te maken, in de keuken laat ik wel alles staan, daar mogen ze gewoon niet aan zitten. Maar in de woonkamer heb ik geen spullen en/of planten meer waar ze bij kunnen, ik loop liever geen risico en geen zin om steeds te moeten waarschuwen.

  Ik heb een dressior met 4 lades; 1 lade is voor hun en daar zitten hun spullen in. Die lade mag open, de rest niet. Wel geprobeerd natuurlijk maar dan leg ik ze rustig uit dat dat niet mag. Ik leg zo nu en dan nieuwe dingen in hun lade, zoals nieuwe stickers of boek, dat vinden ze geweldig!! 


  Plopsa
  Bijdrager
  #10294525 Quote

  Och zo lastig. En met 2 keer zeggen ben je er helaas niet. Consequent zijn heeft het meeste effect. En dat kan wel een maandje misschien wel 2 duren. De gevaarlijkste dingen heb ik weg gehaald toen mijn dochter de wereld ging ontdekken. Evenals de planten wat ze bij kon,  hopeloos, ik stond 5x per dag aarde op te vegen.

  Op deze leeftijd zitten dreumesen nog volop in de sensopatische fase. De hele wereld wordt ontdekt met de mond. Maar snoeren knagen lijkt me wat gevaarlijk. Misschien kun je iets andere aanbieden wat ze op kan kauwen. En lange zinnen waarom ze het niet mag komt meestal niet binnen. Kort nee dat doet auw heeft waarschijnlijk het meeste effect. Ookal verbaast het me altijd hoeveel die kleintjes al snappen. Haha

  Succes! 

  #10294530 Quote

  Thx. Ik begrijp het. Blijven volhouden dus. Bij de plant vanochtend hielp het. Nee, zo gaat de plant kapot. Haar direct ver weg gezet en afgeleid met een speeltje. Blijkbaar moeten we daarin gewoon heel duidelijk blijven. Ze is fijn gaan spelen. Zonder plant 😂 Ze heeft heel veel alternatieven waar ze wel op mag kauwen. Het liefst kauwt ze op iets wat niet mag. Die aantrekkingskracht ook haha.

  Succes allemaal. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct