Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe leer je baby in bedje te slapen

 • Auteur
  Berichten

 • arw
  Bijdrager
  #10499837

  Mijn dochter is 2,5 week en slaapt in de middag rond 16.00 en 21.30 niet in haar bedje alleen bij ons. En voorheen wel. Hoe leer je dat ze weer in bedje kan slapen?


  RomyVM
  Bijdrager
  #10499840 Quote

  Dat vroeg je laatst ook al 😉

  Ze is 2.5 week, helemaal niet gek!! Mijn dochters sliepen allebei de eerste 3 maanden amper overdag in bed. Alleen ’s nachts. Overdag altijd in de box, wagen, op schoot, net hoe het uitkwam. Bedje weigerden ze en ik vond het eigenlijk ook wel makkelijk dat ze lekker dichtbij me sliepen.

  Vanaf een maand of 3 gaven ze duidelijk aan dat ze niet meer beneden wilden slapen, ze werden snel wakker van elk geluidje en het licht. Dus vanaf toen vaker naar boven gebracht en dat ging toen ooo goed.

  Oo schoot slapen of in de box is heel normaal voor zo’n kleine baby en ik zou er echt geen probleem van maken als dat alleen in de middag zo is. Dat hebben ze gewoon nodig, geniet er maar lekker van. Op de bank, baby op schoot, Netflix aan, heerlijk!!!


  liesforum
  Bijdrager
  #10499853 Quote

  Als ze maar twee slaapjes niet in haar eigen bed wil doen vind ik dat al heel knap voor zo’n kleintje. Wat hierboven gezegd wordt herken ik, mijn 3 weken oud baby slaapt overdag ook nooit in bed. Ik probeer de box en dat werkt eigenlijk maar af en toe, slaapt vooral in de kinderwagen (veel wandelen dus) of op mij. ‘S nachts wel in bed gek genoeg. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10499862 Quote

  Ik zie dat je de afgelopen week al meerdere topics hebt aangemaakt over het slaappatroon van je baby. Gaat het goed met jou? Kom jij een beetje aan je rust toe? Hoe vind je je kraamperiode tot nu toe? 

  Het kan best zwaar zijn he? Al die gebroken nachten, overdag alleen maar plakken en voor de baby zorgen. Dan schiet aandacht voor jezelf en je man er flink bij in. Ik vond het ook zwaar. Niet iedereen heeft zo’n babietje die keurig alle slaapjes slaapt. De meeste mensen eigenlijk niet. Die van mij huilde van halverwege de middag tot savonds laat onophoudelijk, en kwam heel lang voor meerdere nachtvoedingen. Ook sliep ze nergens anders dan op mij. Pas na 6/7 weken lukte een slaapje in de box of cosleeper. Ze sliep zelfs bij me in mijn bed. Ze sliep ook niet op mijn man of moeder. Dan huilde ze alleen maar harder. Dus ik voelde me erg verloren en alleen in deze grote taak. En zoveel slaaptekort gecombineerd met herstellen en borstvoeden. Pffff! Dat was niet mijn beeld van hoe het is om een baby te hebben. En al dat lekker knuffelen samen kwam me de strot uit. 

  Weet dat je niet alles leuk hoeft te vinden. Dat zegt niks over hoeveel je van je kindje houdt en of je een goede moeder bent. Iedereen worstelt die eerste weken. 

  Lees vooral de tips die je hebt gekregen nog eens door, vooral die over het 4e trimester. Het is echt normaal babygedrag en je kunt van een hele jonge baby helaas lang niet altijd verwachten dat je ze kunt wegleggen als ze slapen. Lekker wandelen, draagdoek, babynestje, op jouw buik laten slapen, autoritje met de maxicosi desnoods. Het is allemaal nodig om die kleintjes in slaap te krijgen. Ze kunnen nog geen patronen herkennen, dus ze wennen nergens aan. Probeer goed uit waardoor jouw kindje wel slaapt. En lukt echt helemaal niks? Is er verder geen duidelijke reden? Dan troost en wieg je het tot het wel lukt. 

  Mijn dochter ging vanaf 3/4 maanden vanzelf steeds beter slapen in de box of zelfs in haar bedje. En met 4,5 maand sliep ze alle slaapjes in bed. Dit hoor je heel vaak. Hoef je niks voor te oefenen. Het is al heel goed dat het in de ochtend wel lukt. Hou die vast.


  arw
  Bijdrager
  #10499863 Quote

  Het gaat wel ok. Het is zwaar wanneer je idd herstellende bent van een ks en je baby’tje huilt en je wilt graaf wegnemen. Gelukkig helpt me partner veel, maar vd week huilde ik ook alleen omdat ze opeens zo ah huilen was en niet wilt slapen tussen 16.00-21.00 uur. Ochtend en nacht wel.

  Heel veel mensen hebben dit en dit gaat ook wel weer voorbij. Maar blijft toch zwaar. Ik hou zielsveel van me dochter


  Lewis
  Bijdrager
  #10499865 Quote

  Ahh meid dan heb je het ook niet makkelijk. Knuffel! Hopelijk ben je zelf straks weer een beetje op de been. Dat helpt al. Het kan inderdaad erg zwaar zijn. En natuurlijk hou je van haar. Uiteindelijk komt het goed. Praat je erover met je man, of bijvoorbeeld kraamzorg of consultatiebureau? Vriendinnen die al moeder zijn, vond ik zelf ook wel fijn. Die komen tenminste niet aan met dat je wel moet proberen te genieten. Jouw wolk klinkt ook een beetje grijs. Maar dat geeft niks. 

  Was overigens geen kritiek op het starten van topics hoor. Ik vroeg me oprecht af hoe het met jou gaat. Blijf ook hier lekker praten.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lewis
  Bijdrager
  #10499867 Quote

  Heb je je trouwens al eens verdiept in krampjestips? Misschien heeft ze daar wel erg last van. 


  arw
  Bijdrager
  #10499875 Quote

  Ik praat er inderdaad over met mijn partner en die helpt me ook echt veel. Vriendinnen ook die advies proberen te geven die al moeder zijn, maar toch.

  Ik probeer echt te genieten en ik geniet echt wanneer ze zo lief knuffelt of bij me ligt. Me wolkje is idd grijs wanneer ze zo huilt 🙁
  Maar dat zal ook over gaan.


  arw
  Bijdrager
  #10499876 Quote

  We zijn nu in het zkh omdat ze is afgevallen. Ze gaan kijken naar de voeding en eventueel onderzoekjes. Daar zit ik ook mee

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct