Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Hoe Overleef Ik De Wachtweken Na Eerste Iui

 • Auteur
  Berichten
 • #10303722

  Hee dames 

  Jeeeej vandaag was het dan eindelijk zo ver! 
  Mijn eerste iui. 
  Oktober 2017 zijn wij begonnen met startte voor ons eerste kindje. Intussen veel onderzoeken gehad en alles was eigelijk helemaal goed en er is geen rede voor het uitblijven van de zwangerschap wat helaas wel het geval is tot op hede. Ook ben ik pas 23 dus zouden mij kansen goed liggen
  Januari ben ik voor het eerst dan toch zelf zwanger geworden( helaas is dit uitgelopen tot een miskraam)
  Maart was ik voor het eerst weer ongesteld na mijn miskraam. Na veel bellen met de gynocoloog waar ik al bij liep mocht ik gelijk startte met clomid tabletten. Ik heb de pillen als vervelend ervaren met name door mijn humeur die niet te harde was..
  Op dag 12 had ik dan een eerste echo om te kijken hoe groot mijn eitjes waren en hoeveel het er waren. Tot mijn verbazing zag ik daar 2 follikels !! 
  Beide waren ze al net iets groter dan 20mm!
  Die avond heb ik ook gelijk een pregnyl injectie moeten zetten en vandaag 2 dagen later had ik dan mijn eerste IUI! Nu gaat het vervelende van alles natuurlijk komen .. de wacht weken. 
  Vooralsnog sta ik er vrij positief in . Het feit blijft toch dat ik uit mn zelf ook zwanger geworden ben! Het feit blijft dat het niet 1 maar twee grote follikels zijn( betekend dat dan niet 2 keer zoveel kans??

  Hoe hebben jullie de wachtweken overleeft? En hoe groot is de kans dat er met twee grote follikels 1 tje of zelf beide bevrucht gaan worden?
  En is de kans op een tweeling ook groot door de 2 follikels en de clomid met pregnyl injectie. 
  Ergens probeer ik mij positief te houden.. maar ergens denk ik steeds het lukt toch weer niet. 


  Irene-
  Bijdrager
  #10303748 Quote

  Je bent al een lange tijd bezig zeg! Wat jammer van je miskraam. Wel fijn dat je snel daarna mocht beginnen met iui. Viel de inseminatie mee? Met meer eitjes die springen heb je inderdaad meer kans.

  Ik heb zelf 2 miskramen gehad, laatste ook in januari. Inmiddels al 2 iui’s gehad. De eerste keer gingen de wachtweken wel want verwachtte er niet zoveel van maar vorige keer had ik mezelf er van overtuigd dat ik zwanger was. De bijwerkingen van de pregnyl kwamen namelijk veel later dan de eerste keer 😂. Afijn als je bijwerkingen hebt probeer dus niet teveel hoop te hebben. Verder zorg voor veel afleiding al is dat nu misschien lastig omdat er veel dicht is😄. Hopelijk is het meteen raak!❤️


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10304150 Quote

  Het beste is om in de wachtweken gewoon door te gaan met je normale leven. Anders word je gek (althans, ik wel). Het zit er in en nu moet het elkaar nog vinden. De magie moet nog gebeuren en daar heb je verder geen invloed op 😉

  Ik moet zeggen dat ik nu meer met covid-19 bezig ben dan met de wachtweken 😏 dus ik lees veel en ben aan het handwerken en dat houdt mij lekker bezig.

  Ik heb geen ervaring met de bijwerking van de medicijnen, ik doe IUI in de natuurlijke cyclus.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen