Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe snel zwanger van 2e kindje

 • Auteur
  Berichten
 • #10235414

  Hoe snel zouden jullie zwanger willen worden van de tweede? Mijn dochtertje is bijna 5 maanden (keizersnede) en we willen graag nog een kleine erbij, zodat het leeftijdsverschil niet zo groot is.

  Graag jullie tips en ervaringen.


  Druif
  Bijdrager
  #10235415 Quote

  Heej, 

  onze dochter is 9 maanden en wij gaan er volgende maand voor. Super spannend en blijf ook een beetje twijfelen maar dat blijf ik doen denk ik. 

  Het voelt voor ons gewoon goed en zijn er aan toe. 


  Teddybeer
  Bijdrager
  #10235418 Quote

  Onze dochter is 6,5 maand en nu alweer bijna 12 weken zwanger can de tweede. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10235419 Quote

  Ik heb een dochter van 22 maanden en een dochter van 3 weken. Toen mijn oudste dochter 1 jaar werd, ben ik diezelfde maand zwanger geraakt van mijn tweede dochter.

  Tot nu toe gaat het allemaal erg goed, mijn oudste dochter weet niet beter dan dat de baby er is. De periode dat ze nog enigst kind was, kan ze zich helemaal niet herinneren. Ze accepteert het allemaal erg makkelijk en is lief voor haar zusje. 

  Wel vond ik het fijn dat ze bijna liep toen ik zwanger raakte, een tweede zwangerschap is echt een stuk zwaarder dan een eerste!! Besef dat wel als je nu zwanger raakt en het nog ruim 6 maanden duurt voordat je kindje kan lopen.

  Mijj jongste dochter is 3 weken terug ook met de keizersnee geboren. Ze adviseren toch ook echt wel om ongeveer een jaar te wachten tot je weer zwanger raakt na een keizersnee. De risico’s dat het mis gaat met je buikwond zijn wel echt groter als je nu zwanger raakt, voor de veiligheid zou ik het misschien nog even een maandje of 5 uitstellen…


  Amoebe
  Bijdrager
  #10235430 Quote

  Gevoelsmatig had ik het na een aantal maanden al wel weer gewild. Maar ik heb me toch weten in te houden en gewacht tot ze ruim een jaar was. Idd wat hierboven ook gezegd wordt, het is wel handig als ze lopen. Merk nu ik zwanger ben van de tweede dat ik sneller last heb van mn bekken. De oudstebis nu 2 jaar en 3 maanden als de 2e komt. Nog steeds geen enorm groot leeftijdsverschil 😉


  PvdW
  Bijdrager
  #10235453 Quote

  Mijn jongste was 9 maanden toen ik zwanger was van de 2e. Ik vind het heerlijk dit verschil. Nu is de jongste 4 maanden en de oudste word 2 in oktober en moet eerlijk zeggen dat het alweer kriebelt een kleintje erbij. De tijd zal het leren of we nog voor een 3e gaan en of dat natuurlijk ook allemaal mag lukken….

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10235513 Quote

  Toen mijn dochter 6 maanden was had ik weer een positieve test in handen. Dat werdt helaas een miskraam. Nu is ze 8,5 maand en heb ik sinds vorige week weer positieve testen 🙂


  Duffel
  Bijdrager
  #10235649 Quote

  Wij hebben de eerste gekregen via ivf. Het is dan ook helemaal niet vanzelfsprekend dat er een tweede kan komen, en weer opnieuw het traject in vind ik ook wel heftig. Wij weten dan ook nog niet zeker of we voor een tweede willen gaan.

  #10235711 Quote

  Wij willen graag een groot gezin, liefs 10! En zijn na onze eerste na 3 maansen weer zwanger geworden. Uiteindelijk dus 2 kindjes in 1 jaar gekregen 🙂 ze schelen bijna precies 1 jaar, 358 dagen om precies te zijn. In eerste instantie dacht ik dat het zwaar zou zijn, lichamelijk was het dit wel, maar het valt zo reuze mee. Ondanks dat onze jongste dochter in het begin best wel een huilbaby was. Ik denk dat wij ons als vrouwen onderschatten, we zijn geboren mama’s en kunnen veel meer aan dan je eigenlijk weet. Hier ben ik zelf in ieder geval achter gekomen. 💁 Ik raad kinderen vlak na elkaar wel iedereen aan! Tenminste… Als je thuis mama bent zeker. Anders moet je je kinderen naar de opvang brengen, dat is ook een beetje zonde… Maak je kinderen en heb je dan geen tijd voor ze 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct