Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe snel zwanger worden na stoppen met de pil?

 • Auteur
  Berichten
 • #10033073

  Hallo dames! Mijn vriend en ik hebben het er al aardig lang over om zwanger te worden maar steeds stelde ik het maar uit op 1 of andere manier toch een beetje bang voor wat komen gaat.. vandaag dan toch eindelijk de knoop doorgehakt en mijn strip weggegooid ! Ik had al wel 1 week van de strip genomen dus ben erg benieuwd hoe dit gaat.. ik lees dat sommigen maanden niet ongesteld word vanwege het “ontpillen” ik weet natuurlijk dat elk lichaam anders is maar ik ben wel erg benieuwd hoelang het bij jullie duurde !! Ik ben van mezelf namelijk erg ongeduldig en bem ook behoorlijk bang om elke maand weer teleurgesteld te raken als het niet zo is 🙁


  B V
  Bijdrager
  #10033085 Quote

  Hoi hoi, 

  ik ben in mei gestopt met de pil. Ik zit nu in de 4e poging zeg maar, dag 32…. te wachten of ik ongesteld word of niet. Ik heb mega veel last gehad van het ontpillen! Ik had echt meteen het gevoel dat ik zwanger was, alles leek erop. Maar mijn lichaam nam me verschrikkelijk in de maling! Maar goed, dat is bij iedereen anders! Ik wens je in ieder geval veel succes!!!


  Mamaxx
  Bijdrager
  #10033102 Quote

  Het kon mij ook niet snel genoeg gaan toen werd besloten hadden voor een kindje te gaan en dus de pil niet meer te slikken. 

  Na het stoppen van de pil heb ik uiteraard een onttrekkingsbloeding gehad. Na 31 dagen werd ik weer ongesteld, viel dus echt niet tegen! En dat is gelijk de laatste keer geweest dat ik ongesteld ben geweest. Na een cyclus van (blijkt achteraf) 42 dagen bleek ik al zwanger te zijn!

  Super snel dus! Realiseer je dat wel, want het kan veel langer duren. 

  Wat ontpillen betreft heeft mijn lichaam me ook flink voor de gek gehouden, al heeft het er miss ook wel wat mee te maken dat ik al die symptomen zo graag wilde voelen dat ik ze ook voelde, ik weet het niet.

  Ik heb wel geleerd dat een eisprong ook kan zorgen voor misselijkheid. Zo dacht ik al zwanger te zijn omdat ik zo misselijk was. Later bleek dit door de eisprong te zijn gekomen. 

  Ik hoop voor jullie dat het snel lukt, maar probeer er niet te veel druk op te leggen. Hou het vooral leuk samen!


  Julessz
  Bijdrager
  #10033124 Quote

  Hier ben ik vorig jaar augustus gestopt met de pil en had ik afgelopen juni nog geen fatsoenlijke menstruatie gehad. Na zeuren (want nog geen vol jaar gestopt met de pil) bij de huisarts een doorverwijzing gekregen naar de gyn en daar bleek al vlot dat ik helemaal geen eisprong had. Na een eerste ‘cyclus’ volgen met echo’s is besloten dat ik kon starten met clomid. En dat bleek gewoon in 1x raak. Ben nu bijna weken zwanger. Wel onder controle van de gyn omdat ik in eerste instantie negatief testte en dus al begonnen was aan mijn 2e kuur clomid, maar so far so good. 

  Ben dus blij dat ik heb doorgezeurt bij mijn huisarts, want had anders nog wel jaren bezig kunnen blijven zonder enig effect….


  Mama-L
  Bijdrager
  #10033136 Quote

  Hoi hoi, 

  wij zijn eind december 2016 gestopt met de pil. Daarna inderdaad ontrekkingsbloeding gehad. Ik ben ook wel vaker gestopt in het midden van de pil en dan werd ik vaak na een weekje ongesteld. Dus zal misschien bij jou ook wel gebeuren. 

  Daarna had ik een normale cyclus tussen de 28 dagen en 34 dagen. 

  Uiteindelijk waren we na 5 maanden proberen zwanger en nu 4 januari uitgerekend. Dus nog eventjes. 


  W83
  Bijdrager
  #10033170 Quote

  De eerste keer dat ik stopte met de pil, heb ik geen last gehad van ontpillen. Mijn cyclus bleef 28 dagen, derde ronde was het raak. Bij de tweede keer, werd ik netjes na 28 dagen ongesteld de tweede keer duurde het een week langer, daarna weer gewoon 28 dagen. Ik was de tweede keer eerder gestopt met de pil, hier door was ik weer de derde ronde zwanger.


  Lalalaa
  Bijdrager
  #10033202 Quote

  Ik na het stoppen van de pil precies twee weken na de eerste dag van mijn menstruatie, toen nog ontrekkingsbloed, mijn eisprong en 13 dagen later mijn menstruatie. Ik heb dus helemaal geen last gehad van ontpillen. Daarna ook altijd een cyclus van 27 dagen. 

  Bij ons heeft het ruim een half jaar geduurd voordat we zwanger waren, redelijk normaal dus. Wel heb ik nog maar 1 eileider, maar deze kan de werking van de andere overnemen, dus wilt dat niet gelijk zeggen dat we maar eens in de twee maanden een kans hadden.


  Laurisa
  Bijdrager
  #10033251 Quote

  Ik heb daarin geluk gehad.

  ik ben ook na een week al ingenomen te hebben van de strip gestopt. Daarna had ik helemaal geen bloeding. Een week na de laatste pil was ik zwanger. 

  Ik ken ook mensen waarbij dat veel langer duurde. 

  Ik weet niet of het ook ligt aan leeftijd? Ik ben nu 21


  Elena-01
  Bijdrager
  #10033267 Quote

  Ik ben afgelopen januari gestopt mer de pil en ik was gelijk in februari zwanger. Inmiddels nu 35 weken en 3 dagen 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct