Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe startte de bevalling bij jullie en hoe ervaarde je dat?

 • Auteur
  Berichten

 • Izzy
  Bijdrager
  #10142064

  Hey allemaal,

  Op dit monent ben ik zwanger van een babyboy. Vandaag al 35+3 zwanger. Hoe startte de bevalling bij jullie, ik ben er wel benieuwd naar omdat het dichter bij komt allemaal 😊. En hoe ervaarde je de 1e bevalling kwa pijn en de duur? Ik hoor het graag!


  StephW
  Bijdrager
  #10142088 Quote

  Iedere bevalling is anders, maar ik had al even voorweeen.. daarna goed te handelen regelmatige weeen. Die werden gevolgd door pijnlijke weeen die iig 1 min duurden en toen braken mn vliezen. Het geheel duurde bij mij erg lang, 20 uur ofzo, maar je krijgt een bijzondere kracht hoor! Het is heel bijzonder om te ervaren en hoewel t pijn deed had ik t niet willen missen!

  #10142091 Quote

  2 uurtjes lang een beetje krampen, niet echt noemenswaardig. Toen ineens gebroken vliezen en direct weeen om de 1a2 minuten. Binnen drie uur is ze geboren.

  #10142097 Quote

  Vage weeën. Alleen in de rug niet aan de buik dus lastige te herkennen. Ook geen vliezen die braken.

  Na 24 uur is na een pittige bevalling met vacuumpomp onze dochter geboren. En alles heb je er voor over gehad.  Dochter nu 16 mnd en nu 31w zwanger 2e kind. Al dacht ik na de bevalling.. nooit meer😆🙊


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10142124 Quote

  Ik had het hele weekend al wat voorweeen en op dinsdag om 01.45 werdt ik wakker en dacht ik van; oke, dit zijn de echte weeen. Ik persoonlijk kon ze niet hebben en ben toen doorgestuurd naar ZH voor epiduraal. Ik vond de persweeen heel erg heftig en heb ook 1,5 uur actief moeten persen voordat mn dochter er was. In totaal duurde het van de eerste echte wee tot aan de geboorte zo’n 16 uur.


  Felyar
  Bijdrager
  #10142147 Quote

  Ik had nergens last van, toen mijn vliezen ineens braken. Was toen 36+1. Omdat de baby nog niet ingedaald was, moest ik plat op bed gaan liggen en toen hebben we de VK gebeld.

  Die heeft ons weer doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar zijn wat testjes afgenomen en ik zat aan de CTG om de baby in de gaten te houden. 

  Ondertussen had ik nog steeds nergens last van, geen weeen oid. Wel moest ik de rest van de week in het ziekenhuis blijven, zodat ik eventueel met 37 week ingeleid kon worden. 

  Tussendoor nog gegeten en mijn vriend is nog even naar huis gegaan. Een uur later had ik alles overgegeven en zat ik al flinke rugweeen weg te puffen! Ik had dus ook al 9 cm ontsluiting en 20 minuten later is onze dochter geboren! 

  Qua pijn nergens mee te vergelijken, maar hoe cliché, je bent het echt gelijk weer vergeten! 

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MamaVanNoor
  Bijdrager
  #10142163 Quote

  Met ’t breken van de vliezen na precies 39 weken zwangerschap. Had nergens last van gehad dus was erg onverwacht. Na bijna 24 uur is onze dochter geboren. Met de tweede begon de bevalling met weeën. Dit keer na 40+6. Aangekomen in het ziekenhuis bleek ik al op 5cm te zitten. Vliezen gebroken en binnen no time was ons manneke er. Wat een verschil!!! 🙂 

  #10142197 Quote

  Ik was zondagochtend gestript, maar maandagochtend nog niks. Maandagavond maar uit eten gegaan. Toen moest ik om kwart over 1 ‘s nachts ongelooflijk nodig poepen 😂 Daarna bleef ik van die diarree kramp krijgen, elke 4 minuten. Na een kwartier mijn man wakker gemaakt. Een half uur later elke minuut weeën. Was zo zwaar!!! Ik wilde in bad bevallen, ging ook supergoed thuis, maar moest naar het ziekenhuis omdat onze meid niet wilde indalen. Navelstreng kon er tussen zakken als de vliezen zouden breken. Duurde vervolgens nog 1 uur voordat we een ziekenhuis hadden gevonden (alles zat vol!). Uiteindelijk om 14:08 op 14-08 is onze meid geboren! Het moest zo zijn! 

  De bevalling was zo pijnlijk, maar ik wil het weer doen! Bizar! Het is dat mijn logisch denken ervoor zorgt dat ik nog niet zwanger ben, maar als ik niet met werk zat, waren we het alweer aan het proberen!


  gebruiker638320
  Bijdrager
  #10142211 Quote

  Ik stapte op maandag ochtend me bed uit om even voor half 10 en terwijl ik me bed uit stapte braken me vliezen. Zondag avond nog heerlijk op een terras gezeten me 2 paarden nog gemest en verzorgd. Ook snachts heerlijk geslapen. Na het breken van me vliezen geen last van weeen dus even lekker gaan douche. Rond 10.15 kwamen de weeen licht op gang. En toen rond half 11 11 uur richting ziekenhuis vertrokken. Onderweg paar weeen gehad maar die vielen reuze mee. Tot moment dat ik in het ziekenhuisbed lag toen kreeg ik een weeenstorm en bleek ik al 9 cm ontsluitingte hebben. Om 12.56 is onze dochter geboren. Ik heb er wel even moeite mee gehad dat het maar zo kort duurde aangezien ik me voor had bereid op een lange bevalling. Onze dochter is nu 8 maanden en wat zou ik het graag nog een keertje mee willen maken! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct