Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe truttig is vernoemen?

 • Auteur
  Berichten

 • Ma Belle
  Bijdrager
  #10270622

  Hoi! 

  Wij zijn al tijden uit onze namen, 1e naam vernoemt naar de moeder van mijn vriend, maar op een moderne manier, en 2e naam naar naar een familielid van mij. Gecombineerd is het best een chique combinatie, maar alleen de roepnaam vind ik dan wel weer stoer. 

  Gisteren waren mijn vriendinnen honderduit aan het roddelen over een andere vriendin die haar kindje 3 hele chique namen had gegeven, n volgens hen was dat omdat zij zelf vroeger er niet genoeg bij had gehoord. 

  Nu vandaag sta ik op met een lichte twijfel over de namen die wij gekozen hebben en of het niet te truttig is allemaal bij elkaar. Ik noem de namen expres niet, omdat ik niet zeker weet of een van hen op dit forum leest. 


  Liesle
  Bijdrager
  #10270629 Quote

  Persoonlijk vind ik er niks truttigs aan. Ik vind het juist wel een mooie traditie. Mensen vinden altijd wel iets om over te roddelen dus ik zou me hier niks van aan trekken.


  NoorX
  Bijdrager
  #10270632 Quote

  Ze zullen zich dood schamen als ze het straks horen 😉 Wij hebben onze dochter ook vernoemd naar onze moeders   Mooi toch! Mijn moeder vond het fantastisch! Mijn schoonmoeder leeft helaas niet meer, vandaar het idee van vernoemen. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10270635 Quote

  Ik vind het ook niet truttig, mijn beide dochters zijn vernoemd in hun 2e naam en dat vind ik allebei prachtige sjieke namen. (Elizabeth en Katharina) Beide oma s zijn er trots op!


  With love
  Bijdrager
  #10270636 Quote

  Het is jullie kindje! En er zit een speciaal gevoel aan vernoemen. Ze zullen straks op hun neus kijken idd!!

  #10270648 Quote

  Mijn kind heeft 4 namen, allemaal vernoemd. Ook niet gemoderniseerd trouwens. Alleen de laatste naam is iets moderner, die is van mijn overleden zoontje. Ik vind het helemaal niet truttig.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Kay
  Bijdrager
  #10270657 Quote

  Wij hebben onze dochter ook vernoemd. Maar lekkere vriendinnen zijn dat zeg, als ze er zo over denken zou bij mij de vriendschap snel voorbij zijn. 

  Lekker doen wat goed voelt voor jullie en schijt aan de rest.


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10270662 Quote

  Mensen praten toch wel daar hoef je het niet voor te doen of laten 😉

  Ik vind vernoemen mooi. En je gebruikt uiteindelijk toch alleen je roepnaam. Zelf heb ik ook drie namen maar zelfs mijn partner zal ze niet zo kunnen noemen..

  #10270664 Quote

  Wat zijn dat voor vriendinnen? Gatverdamme. Zou er ook meteen klaar mee zijn als er zo gepraat werd in mijn vriendinnengroep.

  Even on topic: wij hebben onze dochter ook vernoemd. Haar tweede naam is Josephine, naar mijn moeder. Ik vind het alleen maar heel mooi! Wij hebben hier in de straat een babyboom en bijna elk kindje is in de eerste of tweede naam vernoemd. En dat zijn er dus echt 8. Niks geks aan dus.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct