Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe Vaak In Bad Douche

 • Auteur
  Berichten

 • Deex
  Bijdrager
  #10523627

  Mijn kleine is nu 6 weken oud. Vanuit de kraamweek hebben we “aangeleerd” dat 2x per week in bad voldoende is. Echter zou ik hem graag vaker in bad willen doen of mee onder de douche willen nemen, maar hoe vaak mag dat dan? Hij heeft namelijk dagen dat ie best wat melk teruggeeft en dat gaat natuurlijk zuur ruiken. Alleen een kattenwasje met water en een washandje lijkt mij niet voldoende…
  Hoe vaak badderen jullie de kleine?


  Spookie
  Bijdrager
  #10523629 Quote

  Wij doen onze knul van nu 12 weken vanaf de geboorte al 1 max 2x per week badderen of douche. Dat is echt ruim voldoende. Meer is echt niet nodig en bovendien niet goed voor het huidje (droogt uit).


  RomyVM
  Bijdrager
  #10523637 Quote

  De eerste 3/4 maanden deed ik het 2 a 3x per week. Vanaf 3 a 4 maanden om de dag, maar zeker niet elke dag. Pas rond de leeftijd van 1 jaar (als ze echt kruipen en echt vies zijn na het avondeten) deed ik het dagelijks. Vanaf 2 jaar weer om de dag, omdat ze dan weer wat netter gingen eten haha.

  Ik zou gewoon 3x per week aanhouden voor nu. 2 of 3x per week maakt niet zo’n verschil, maar dagelijks is echt niet nodig en slecht voor het tere huidje.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10523639 Quote

  Hier gaan de kindjes 1x per week of als ze echt vies zijn en na het zwemmen. In de zomer is dat vaker ivm het spelen in het zand met zonnebrandcrème op, maar in de winter echt maar 1 x per week.

  Ze zijn inmiddels al wat ouder (3 en 6), maar ik houd dat nog steeds aan. Zoon heeft een droge eczeemhuid, dus vaak douchen/badderen is ons afgeraden. Als we het doen, dan is het kort, niet te warm en met badolie/doucheolie.

  Dochter heeft een veel makkelijkere huid, maar die gaat mee in het ritme van zoon. Nu heeft ze toevallig een snee in haar gezicht dat is geplakt en niet nat mag worden. Dat gebeurde vlak voor het douchen, dus zij slaat een week over. 


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10523646 Quote

  Wij doen onze dochter van bijna 2 al sinds de geboorte standaard 2 keer per week in bad. Als ze zich helemaal had onder gepoept of gespuugd dan werd ze natuurlijk een keer extra in bad gedaan maar dat is maar af en toe. De huisarts heeft ons dit ook aangeraden ivm het uitdrogen van de huid!


  Feutje
  Bijdrager
  #10523647 Quote

  Ik doe het dagelijks als onderdeel van de routine voor het naar bed gaan. M’n zoontje is 6 maanden.
  Hij vindt het ook heel erg leuk, dus dat helpt. Ik gebruik weinig wascreme.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  liesforum
  Bijdrager
  #10523655 Quote

  Wij douchen nu om de dag (14 weken oud) omdat hij daarna super goed slaapt. De dag dat we niet douchen slaapt hij stuk slechter. Misschien gaan we straks wel dagelijks douchen dus😝 Onze oudste ging 2 keer per week als baby en nu als 2 jarige 3-4 keer per week.


  Aykiz
  Bijdrager
  #10523656 Quote

  Mijn kinderen 5 maanden- 17 maanden om de 2 dagen onder de douche.


  JannekeN
  Bijdrager
  #10523666 Quote

  Mijn kinderen van 8 weken en 2 jaar gaan nu om de dag. Van de zomer ging onze oudste elke dag. Ze genieten er enorm van! En hier hebben we geen huidproblemen, dus dat scheelt ook.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct