Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hoe voel je een ei-sprong?

 • Auteur
  Berichten
 • #10180769

  Hallo allemaal,

  Ik zal mijzelf even voorstellen, ik ben 24 jaar en wij gaan nu voor ons eerste kindje. Ik ben 6 maart voor het eerst ongesteld worden na gestopt te zijn met de pil, dit was 26 dagen later. 

  Volgens de telling zou woensdag 20-3 mijn eisprong zijn. mijn vraag is of jullie weten hoe je de ei-sprong kan voelen? en per wanneer je iets zou kunnen voelen?

  Wij hebben nu sex om de 2 dagen zoals er wordt aanbevolen of hebben jullie andere tips tijdens je vruchtbare periode?

  Groetjess


  Deeehv
  Bijdrager
  #10180779 Quote

  Niet elke vrouw voelt een eisprong. Ik voel het vaak wel aan hevige steken onderin mijn buik. 

  Je kunt ovulatietesten doen dan weet je het in ieder geval zeker. 

  Omdat je pas net gestopt bent met de pil kan het zijn dat je cyclus nog wat gaat veranderen. Bij mij was het de eerste keer 28 dagen en daarna ineens 45 dagen. 

  Maar zoals je aangeeft om de dag of om de 2 dagen klussen is in ieder geval een goed idee! 

  #10180792 Quote

  Ik wist het door ovulatie testen.. Had zo’n stekende pijn aan een kant tijdens de positieve ovu test.. En het verdween in een keer.. het moest dus wel me eisprong zijn..

  Echter daarvoor nooit gemerkt of gevoeld


  JomieJW
  Bijdrager
  #10181041 Quote

  Allereerst moet je er rekening mee houden dat het kan zijn dat je cyclus nog wat gaat schommelen. Zeker omdat je net gestopt bent met de pil, dan moet je lichaam het allemaal zelf doen. Ik heb van mezelf helaas een onregelmatige cyclus, wat bleek na het stoppen met de pil. Ik heb cycli gehad van 32 dagen, maar ook van 56 dagen…. Gelukkig ondanks dit wel al voor de tweede keer (natuurlijk) zwanger! Het kan zijn dat je wel gewoon meteen regelmatig bent, maar houd er dus rekening mee dat dat niet per se meteen zo hoeft te zijn 😉

  De eisprong voel ik absoluut niet. Maar wij hebben altijd seks gehad met het motto “als we zin hebben, dan gebeurt het… en anders niet”. Zo kunnen wij dus wel eens 3 weken geen seks hebben en dan in één week ineens 4 keer. Dus die van ons zijn elke keer toevalstreffers denk ik. Ik weet dat de theorieën zeggen dat het voor de kwaliteit van het zaad het beste is om om de dag seks te hebben. Weet dat sperma in je vruchtbare periode best 5 dagen kan overleven in je lichaam, dus net voor de eisprong is eigenlijk het beste volgens mij. Ik heb, toen ik zwanger wilde worden, veel op internet gelezen over hoe het allemaal zit met sperma, eicellen, zwanger worden, ovulatie, menstruatie, etc. Gewoon om te weten hoe mijn lijf eigenlijk in elkaar zit en hoe zwanger worden nu precies werkt – anatomisch en hormonaal gezien. Wellicht ook een idee voor jou, om jezelf wat bij te scholen?

  #10181085 Quote

  JomieJW. ik heb al heel veel gelezen op internet hahaa maar ik las bij andere mensen dat zij hun eisprong kunnen voelen en kon nergens lezen wat ze dan voelde dus ik dacht..ik start even een nieuwe vraag 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct