Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Hoe Wakker Te Blijven

 • Auteur
  Berichten

 • Loulouu
  Bijdrager
  #10144259

  Dag dames,

  wie heeft dé tip? Ik ben pas net zwanger maar ben zo ontzettend moe de hele dag. Wordt uitgerust wakker maar zodra ik heb gedoucht kan ik wel weer naar bed.. nu werk ik in de zorg en heb ik diensten tot 23.00. Ik zit soms gewoon te knikkebollen. Wil het nog niet delen met collega’s, dat maakt het wel lastig. 

  Ik probeer voor het werk zoveel mogelijk te rusten. Ik wil geen extra koffie drinken savonds. Heeft iemand nog een tip? En werd het beter bij jullie, verder in de zwangerschap?


  Wila
  Bijdrager
  #10144268 Quote

  Gefeliciteerd!

  En om maar gelijk ter zake te komen: welkom bij de fijne kwaaltjes van de zwangerschap 🤣

  Het hoort echt bij het eerste trimester, de meeste vrouwen knappen rond 14 – 16 weken weer op qua energie. Wel zou je met je verloskundige of huisarts kunnen kijken of je ijzer niet te laag is, dat zou je met medicatie of voeding kunnen aanpassen om het iets beter te maken. Maar in de meeste gevallen is het toch echt een kwestie van uitzingen helaas. Pepermunt helpt vaak kort als een opfrisser dus dat zou je nog in de avond kunnen nemen ipv koffie. 

  Succes! 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10144272 Quote

  Geef er aan toe op de momenten dat het kan! Ik ben nu 29 weken zwanger en val af en toe nog in slaap op de bank. Ongeacht het tijdstip of wat ik gedaan heb op een dag. 

  Voeding kan er voor zorgen dat je tijdelijk mee energie hebt. Maar snelle suikers werken maar kort… 


  -Boysmom
  Bijdrager
  #10144273 Quote

  Ik werk ook in de zorg, heb t op een gegeven moment wel tegen mijn leiding gevende verteld… die hield daar wel veel rekening mee moet ik zeggen.


  Rein a
  Bijdrager
  #10144278 Quote

  Bezig blijven hielp bij mij het beste. Dus proberen om dingetjes te vinden (indien nodig) zodat je niet op stoel in kan dutten. Het gaat over!

  sterker nog ik zit nu in een fase dat ik nachten wakker log, 23 weken nu. Ook lekker waardeloos 


  LarissaB
  Bijdrager
  #10144295 Quote

  Herken dit heel goed. Hoort bij de periode. Ik viel tijdens het rapporteren soms ook bijna in slaap. Geen tips behalve eraan toegeven wanneer dit kan! Succes

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10144296 Quote

  Hoever ben je? Ik werk ook in de zorg en alleen avond dus altijd tot 23u. Bij mij word het wel sinds mijn 13de week beter. Ben nog steeds moe maar vooral na meer dan 3diensten achter elkaar. Ik mag dan ook bij langere ritsen diensten in de flex doen. Kijk ook goed naar je cao. In die van de gehandicaptezorg staat dat je werkgever je rust momenten moet geven en er een bank of bed moet zijn waar je deze kan doorbrengen 


  StephW
  Bijdrager
  #10144301 Quote

  Sporten helpt! Maar het hoort een beetje bij het 1e trimester dus je kan er ook gewoon aan toegeven..


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10144333 Quote

  Ja hier had ik ook bij beide zwangerschappen heel erg last van, en beide keren werd t vanaf 13 weken een stuk beter. Probeer inderdaad gewoon te rusten wanneer het kan. Na het douchen de neiging om weer te slapen? Toch maar  doen! Mijn tip is wel om powernaps te doen van max een half uur, anders was ik helemaal gaar de rest van de dag. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen