Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe zit dat nou?

 • Auteur
  Berichten

 • Mali Mali
  Bijdrager
  #10021443

  Hi lieve meiden.
  Ik heb 8 juni een spontane vroege miskraam gehad. 6 weken daarna had ik de eerste menstruatie weer. Ik zit inmiddels op dag 15 van mijn nieuwe cyclus en had op dag 12(!) een knal positieve ovulatietest, terwijl voor de miskraam mijn kortste cyclus ong 33 dagen was. Een paar uur na die ovulatietest heb ik nogmaals getest en toen was hij alweer stukken minder. We hebben toen geklust.
  Nu vraag ik mij af of ik zo vroeg een positieve ovulatietest kan hebben? Kan een ovulatietest ook zo knal positief uitslaan zonder eisprong? En hebben we nog op tijd geklust?

  Liefs en een fijne dag!


  Marl1tje
  Bijdrager
  #10021762 Quote

  Hi Mali Mali,

   

  ik ben je al vaker tegen gekomen en wij hebben ongeveer hetzelfde. Ik zit normaliter op een cyclus van 32 dagen met een eisprong rond dag 20. Op 10 juni heb ik mijn spontane miskraam gehad. Daarna had ik mijn eerste menstruatie weer op 34 dagen. Nu, de 2e ronde na de miskraam, heb ik geovuleerd op dag 15! Echt veeeeel vroeger dan normaal. Omdat mijn ovulatietesten geen super positieve test omdat het erop lijkt dat mijn LH piek heel kort hoog was(?) maar ik de eisprong nog niet verwachtte, heb ik er niets mee gedaan. Toevallig wel een dag ervoor en een dag erna gevreeen. 

  Nee, een ovulatietesten kan niet zo positief uitslaan zonder ovulatie. Ik denk echt dat je geovuleerd hebt. Of je op tijd bent geweest met vrijen weet ik niet. Ik ben daar zelf ook wel naar op zoek gezien ik niets voel van de eisprong. Ik vraag mij zelf namelijk ook af of ik geluk ga hebben van de dag ervoor of dat dat echt te vroeg was.

  ik voel met je mee in de onzekerheid. Ik hoop voor je dat je goed zit qua timing! Wanneer ga je testen?

   

  fijne dag vandaag en succes vooral!!

  x


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10021815 Quote

  Hee Marl1tje,

  dank voor je reactie! Blijft spannend he! Ik heb zelf ook een heel korte piek gemeten deze ronde. Ook ik voel helemaal niets van de eisprong.. ik denk dat we in hetzelfde schuitje en geduldig moeten zijn…. Ik heb 15 aug NOD, en jij dan?

  Jij ook een fijne dag!


  Marl1tje
  Bijdrager
  #10021830 Quote

  Ja, geduld wordt op de proef gesteld. Ik heb 12 augustus NOD. 

  Nog een lange week te gaan dus. 

   

  Zou het dan toch door de ontregeling van de hormonen door de miskraam komen dat het lichaam totaal andere dingen doet dan je verwacht? Raar eigenlijk!


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10021980 Quote

  Jaa goeie vraag. Lees meerdere verhalen van vrouwen die totaal andere cyclussen hebben na de miskraam! Okee nog een week dus! Ik heb 16e m’n NOD

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct