Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoelang doorgaan met papfles

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanElynn
  Bijdrager
  #10349802

  Hoi allemaal,

  Onze dochter is nu ruim een jaar (13,5maand) en inmiddels krijgt ze geen kunstvoeding meer maar is helemaal.over op gewone melk :)

  Savond krijgt  ze  wel nog een papfles, nu dus halfvolle melk met pap, maar hoelang geef je eigenlijk savonds nog een fles voor het slapengaan? Ze wil het nog wel echt graag hebben.

  Groetjes Nienke


  Rcl
  Bijdrager
  #10349805 Quote

  Denk  eigenlijk tot 1 jaar 


  Famkeh
  Bijdrager
  #10349815 Quote

  Als je kindje overdag goed eet, is geen papfles meer nodig. Onze zoon krijgt savonds gewoon een klein flesje koemelk, is meer traditie als dat hij het echt nodig heeft (krijgt overdag genoeg melkproducten)


  Babetje
  Bijdrager
  #10349823 Quote

  Onze zoon is 2 jaar en 2 maanden en drinkt ‘s avonds voor het slapen met veel smaak nog steeds een papfles (peuter opvolgmelk 2 schepjes met 2 schepjes granen en 120 ml water). In bad, pyjama aan en op schoot een fles en een boekje. ‘s ochtends ook een papfles (4 schepjes peuter opvolgmelk en 3 schepjes granen met 180 ml water). 

  Hij eet goed (2-3 stuks fruit, lunch 2-3 boterhammen, bord met avondeten maakt niet uit wat hij eet en lust alles, tussendoortje) en drinkt verder alleen maar water. 

  Die avondfles is hem ‘heilig’ en zolang hij hem wil? Prima! Als die op brugklaskamp gaat en nog steeds een papfles wil voor het slapen bedenk ik me dan wel hoe en wat. Men mag er wat van vinden, ik vind ook wel eens ergens wat van…

  Vraag jezelf af of je dat doet wat jijzelf oké vindt of dat je doet wat ‘sociaal wenselijk’ is omdat anderen het zo doen. 


  MelsD
  Bijdrager
  #10349831 Quote

  Wij zijn rond de eerste verjaardag gestopt, omdat hij steeds minder leeg gedronken werd. Maar ken genoeg mensen die langer door zijn gegaan. Idd op je gevoel af gaan of gewoon eens proberen zonder.

  #10349839 Quote

  Inderdaad zoals hierboven gezegd wordt heeft je kind dit niet meer nodig als het gewoon goed eet. 

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10349840 Quote

  Maar als hij het lekker vindt kan het niet echt kwaad. Wel goed z’n tanden poetsen na elke fles. Ik denk ook dat je moet kijken naar het Postuur van je kind. Ik heb echt een beer van een vent dat goed eet, dus ik ben heel snel gestopt met de flessen melk. Omdat hij anders echt te veel zou krijgen. 

  #10349853 Quote

  Ik ken kinderen van 4 jaar die het nog krijgen. Dat is misschien wel een uitzondering, zij hebben een zusje van anderhalf en heb het idee dat ze daarom ‘mee doen’ met hun zusje – maar voor haar is het ook echt nog een heel belangrijk onderdeel van ‘naar bed gaan’. Het kan verder volgens mij niet echt kwaad. Zoals mensen hierboven zeggen ‘ze hebben het niet meer nodig’, volgens mij geldt voor een papfles voor het slapen dat een kindje het nooit echt ‘nodig’ heeft (mijn zoontje moest er nooit iets van weten bijv).
  Als het onderdeel is van het slaapritueel zou ik er dus niet zo’n punt van maken eerlijk gezegd!  


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10349858 Quote

  Hier ook nooit een echte papfles gegeven, beide dochters vonden het niet lekker.

  De oudste wel tot 17 maanden nog een avondfles gegeven. De jongste is nu 12.5 maand en krijgt ook nog 2 gewone flessen opvolgmelk (7.00 En 19.00) Ze vraagt hier nog om en vindt het echt lekker en ik viknd het gewoon een fijn begin en eind van de dag.

  Zolang Ze hierom vraagt vind ik het prima, sowieso die avondfles. Mijn oudste ging m vanzelf rond 17 maanden niet meer drinken dus toen was het klaar.

  Ik doe het liever zo dan direct met 1 jaar stoppen, alleen maar omdat dat ‘moet’. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct